زیرساخت خدمات درمانی استان مرکزی برای بیماران اعصاب و روان ضعیف است
اراک - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: زیرساخت و امکانات این استان به ویژه اراک برای ارایه خدمات بهینه درمانی و مشاورهای بیماران اعصاب و روان ضعیف است.
دکتر «محمد جمالیان» روز پنجشنبه در نشست هماندیشی دانشگاه علوم پزشکی با مجمع خیران سلامت استان مرکزی، افزود: نبود تناسب بین امکانات درمانی اعصاب و روان با شمار بیماران پیش از شیوع کرونا نیز در استان خودنمایی میکرد اما در ماههای اخیر نیاز مردم به خدمات مشاورهای و درمانی اعصاب و روان به دلیل فشارهای ناشی از کووید 19 بیشتر شده و باید هرچه سریعتر با کمک خیران چارهای در این راستا اندیشید.
وی اظهارداشت: بهرهمندی از مرکز درمانی استاندارد برای بیماران اعصاب و روان و شمار مناسب تختهای بیمارستانی در استان مرکزی جز اساسیترین نیازهای بخش درمان این خطه است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: کمبود تخت بستری بیماران اعصاب و روان موجب میشود که خدمات درمانی در مراحل حاد به شکل سرپایی باشد و این برازنده استان مرکزی نیست.
دکتر جمالیان افزود: در شهرک نبئی اراک امکان ایجاد 50 تخت بستری بیماران اعصاب و روان در اراک وجود دارد و 15 میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز این مرکز درمانی بیماران اعصاب و روان نیاز است که همت خیران را در تامین آن میطلبد. وی گفت: در شرایط کمبود امکانات اکنون در استان تنها بیماران اعصاب و روانی که حکم قضایی دارند و یا افرادی که برای خانواده و جامعه خطر جانی ایجاد کردهاند در مراکز بیمارستانی استان بستری میشوند و این وضعیت به هیچ وجه قابل قبول نیست. رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک افزود: بیماران اعصاب و روان نیازمند حمایت اصولی هستند اگر امروز به کمک خیران نیک اندیش برای ترمیم شرایط نامناسب خدمات درمانی آنان اقدامی صورت نگیرد در آینده نیزدیک مشکلات جدی ایجاد خواهد شد. دکتر جمالیان اظهارداشت: گلایه دانشگاه علوم پزشکی از اصناف و صنایع استان در شرایط کرونایی است که توقع است با حجم بیمارن و کمبودها به این بخش کمک کنند و نیاز است که در راستای مسئولیت اجتماعی نیم نگاهی نیز به حوزه درمانی اعصاب و روان داشته باشند.
وی گفت: صنایع استان کمک قابل توجهی در شیوع کرونا به دانشگاه نداشتند حتی حاضر به فروش اقلام بهداشتی نیستند و اگر دانشگاه خریدار باشد در برخی موارد مشاهده شده که اقلام بهداشتی را چند برابر قیمت به دانشگاه میفروشند.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان مرکزی نیز گفت: خیران استان از زمان شیوع کرونا تاکنون 150 میلیارد ریال به بخش درمان استان کمک کردهاند.
«محسن ابدال» افزود: در ابانماه امسال خیران 11 میلیارد ریال در یک فقره کمک بهداشتی و درمانی کردهاند که با توجه به انواع خدمات و شمار بیماران باید میزان کمکها افزایش یابد.
وی اظهار داشت: تهیه تجهیزات تنفسی مهمترین نیاز مراکز درمانی استان است و به همین منظور یکی از صنایع بزرگ استان تامین اکسیژن مراکز درمانی دولتی را پذیرفته است.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان مرکزی گفت: کمک خیران سلامت به دانشگاه علوم پزشکی در همه جای استان مشهود است و 6 میلیارد ریال برای کمک به توسعه آی سی یو بیمارستان امیرالمومنین، ساخت مرکز بهداشت در روستای خیرآباد و مرکز جامع سلامت در شهر صنعتی اراک بخشی از فعالیت این مجموعه نیکوکار است.
ابدال افزود: اصناف با تعطیلی مراکز کسب و کاهش حضور مردم بزرگترین کمک را به دانشگاه علوم پزشکی داشتهاند و نیاز است در صورت توان مالی به شکل مستقیم نیز به حوزه سلامت استان کمک کنند.
16 واحد بیمارستانی استان مرکزی با مدیریت دولتی، سه بیمارستان با راهبری حوزه مدیریت درمان تامین اجتماعی و سه بیمارستان خصوصی در اراک و ساوه ارایه خدمت دارند.
698 پزشک عمومی، 485 پزشک متخصص و فوق تخصص و یک هزار و 726 کارشناس رشته های مختلف پیراپزشکی و مامایی در استان مرکزی فعالیت میکنند.
*س_برچسبها_س*