چهارشنبه 16 آبان 1403

ساخت 9 ابر پروژه ریلی کشور به طول یک هزار و 666 کیلومتر

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ساخت 9 ابر پروژه ریلی کشور به طول یک هزار و 666 کیلومتر

معاون وزیر راه وشهرسازی از ساخت 9 پروژه ریلی به طول یک هزار و 666 کیلومتر خبر داد که پیشرفت فیزیکی آن‌ها از 10 تا 80 درصد است.

خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه کل خطوط ریلی کشور که باید در شهر‌های مختلف احداث شود 9 هزار 500 کیلومتر است، گفت: از این میزان 3 هزار 300کیلومتر در حال اجرا است که بخش عمده‌ای از آن‌ها قرارداد هایشان با پیمانکاران منتخب منعقد شده است.

او با اشاره به اینکه سه هزار و 300 کیلومتر از خطوط ریلی در حال احداث در در مراحل مختلف قرار دارند و پیشرفت فیزیکی آنها بین 10درصد تا 80 درصد است، ادامه داد: طبق اولویت بندی که برای تکمیل و بهره برداری از این خطوط ریلی در نظر گرفته ایم 9 پروژه در دستور کار قرار گرفته است.

خادمی تصریح کرد: طول فیزیکی این 9 پروژه یک هزار 666 کیلومتر است و تمامی پروژه‌های ریلی در کشور جزو برنامه‌های مهم شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل کشور به شمار می‌رود، اما برخی از آن‌ها با توجه به پیشرفت‌های فیزیکی که دارند در اولویت قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل کشور توضیح داد: برخی از این پروژه‌های ریلی در داخل کشور است و برخی از آن‌ها زمینه ساز اتصال ایران به کشور‌های همسایه می‌شود.

مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور با اشاره به اینکه از این 9 پروژه، 4 پروژه تا پایان سال 99 به اتمام می‌رسد اظهار کرد: طبق توافقی که با سازمان بنادر و دریانوردی انجام شده است باید مسیر ریلی بین راه آهن و بنادر احداث شود؛ بنابراین بخشی از این پروژه‌ها را در دستور کار خود قرار داده ایم.

بیشتر بخوانید

*س_اتصال خطوط ریلی ایران به خطوط راه آهن افغانستان_س*

خادمی توضیح داد: اولین پروژه مربوط به مسیر یزد به اقلید است که جزو مهم‌ترین پروژه های راه‌آهن به شمار می‌رود و دومین پروژه بستان آباد به تبریز است که تا مسیر میانه این پروژه تکمیل شده و بعد از آن مسیر به تبریز متصل می‌شود؛ همچنین سومین پروژه راه آهن خواف به هرات است که کشور ایران را به کشور افغانستان متصل می‌کند و طول این پروژه 136 کیلومتر است و در مراحل پایانی قرار دارد.

خادمی درباره پروژه بعدی ریلی هم گفت: ادامه راه آهن رشت به بندر کاسپین که به دریای خزر متصل می‌شود به طول 37 کیلومتر در حال ساخت است که تا پایان امسال به اتمام می‌رسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه راه آهن همدان به سمت کردستان جزو اولویت‌های بعدی ما قرار دارد و سرعت ساخت این پروژه خوشبختانه بالا است، افزود: پروژه بعدی ریلی شرکت ساخت راه آهن میانه _اردبیل است که باعث اتصال این استان به شبکه ریلی می‌شود.

خادمی توضیح داد: راه آهن رشت به آستارا باوجود آنکه پیشرفت فیزیکی چندانی نداشته جزو اولویت‌های اصلی ما در شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل قرار گرفته و با توجه به اولویت‌ها و زمان بندی که برای آن‌ها در نظر گرفته ایم امیدواریم تا سال 1400 این خط راه‌آهن را هم به اتمام برسانیم.

معاون وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: با ساخت این پروژه شبکه ریلی شمال به جنوب کشور و از آنجا به کشور آذربایجان متصل می‌شود.

خادمی با بیان اینکه راه آهن اصفهان به شهرکرد باعث اتصال راه‌آهن به استان چهارمحال بختیاری می‌شود و از دیگر پروژه‌های اولویت دار ما در بخش ریلی کشور به شمار می‌رود، افزود: راه آهن دورود _ خرم آباد و اصفهان به لرستان و همچنین ازنا به الیگودرز از دیگر پروژه‌های اولویت‌دار ما به شمار می‌روند.

*س_رشد 2 و نیم برابری بهره برداری از خطوط ریلی در سال 99_س*

خادمی با بیان اینکه در سال 99، 471 کیلومتر شبکه ریلی به بهره برداری می‌رسد، گفت: 471 کیلومتر در قالب چهار پروژه به بهره برداری می‌رسد که عبارت است از خطوط ریلی یزد به اقلید که باعث اتصال استان فارس به یزد می‌شود، دومین پروژه ادامه رشت به کاسپین به طول 37 کیلومتر، پروژه راه آهن بستان آباد به تبریز به طول 34 کیلومتر و پروژه اتصال ایران به کشور افغانستان به طول 136 کیلومتر است که تا امیدواریم پایان سال 99 به بهره‌برداری برسد.

خادمی با اشاره به اینکه از هزار و 666 کیلومتر شبکه ریلی 471 کیلومتر از آن در سال 99 به بهره برداری می‌رسد افزود: متوسط توسعه شبکه ریلی در کشور در طول سال‌های گذشته 170 کیلومتر بود، اما امسال با تکمیل و بهره‌برداری از 4 پروژه ریلی به طول 472 کیلومتر شاهد پیشرفته 2 و نیم برابری شبکه ریلی خواهیم بود.

انتهای پیام /