سازمان ملل: تعداد محدودی از کشورها به تعهدات خود در "cop26" عمل کردند
در آستانه اجلاس اقلیمی "cop27" تعهدات فعلی کشورها در راستای کاهش گازهای گلخانه ای را ناکافی دانست و اعلام کرد که تنها تعداد محدودی از کشورها به تعهدات خود در "cop26" عمل کردند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در گزارش سازمان ملل آمده است؛ سازمان ملل، تعهدات فعلی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای کافی نیست و منجر به گرمایش جهانی 2.5 درجه سانتیگراد میشود که این افزایش درجه حرارت جهان را به دچار شدن به فاجعه آب و هوایی محکوم میکند.
در این گزارش آمده است، علیرغم اینکه کشورها در نوامبر گذشته در نشست آب و هوای سازمان ملل متحد (Cop26) در گلاسکو قول داده بودند که انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهند، تنها تعداد معدودی از کشورها در سال گذشته تعهدات خود را بهطور قابل ملاحظهای انجام دادند.
سایمون استیل؛ دبیر اجرایی کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا گفت: تعهدات کشورها به اندازه کافی سریع پیش نمیرود و به هیچ وجه به مقیاس کاهشهای مورد نیاز برای رساندن ما به محدود کردن افزایش دمای جهانی به میزان 1.5 درجه سانتیگراد نزدیک نیست. دولتها باید اکنون اهداف جدیدی را تعیین کرده و در هشت سال آینده آنها را اجرا کنند.
وی ادامه داد: سازمان ملل محاسبه کرد که برنامههای ارائه شده توسط دولتها منجر به افزایش دما بین 2.1 تا 2.9 درجه سانتیگراد میشود که بهترین تخمین آن حدود 2.5 درجه سانتیگراد است.
استیل اظهار کرد: آمارها نشان میدهد که پیشرفتهایی از زمان Cop26 حاصل شده اما این پیشرفت بسیار ناکافی است. سال گذشته در گلاسکو، همه کشورها موافقت کردند که برنامههای آب و هوایی خود را مجدداً بررسی و تقویت کنند اما فقط 24 کشور این کار را انجام دادند که بسیار ناامید کننده است. تصمیمات و اقدامات دولتها باید منعکس کننده سطح فوریت و شدت تهدیداتی باشد که با آن روبرو هستیم. فراموش نکنیم که زمان کوتاهی که برای جلوگیری از پیامدهای ویرانگر تغییرات آب و هوایی داریم.
گزارش سازمان ملل نشان داد اقدامات فعلی منجر به افزایش حدود 10.6 درصد انتشار گازهای گلخانهای تا سال 2030 میشود. این درحالی است که هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوا تخمین زده است که انتشار گازهای گلخانهای باید تا سال 2030 در مقایسه با سطوح سال 2010 حدود 45 درصد کاهش یابد تا به جهان فرصتی برای ماندن در دمای 1.5 درجه سانتیگراد بدهد.
guardian نوشت، اگر همه استراتژیهای بلندمدت بهطور کامل و به موقع اجرا شوند، انتشار گازهای گلخانهای در سال 2050 میتواند حدود 68 درصد کمتر از سال 2019 باشد. برخی از دولتها در کشورهای توسعهیافته معتقدند که تعهدات فعلی آنها به اندازه کافی قوی هستند و دیگر تولیدکنندگان عمده گازهای گلخانهای از جمله چین، بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانهای جهان، و تولیدکنندگان نفت مانند روسیه و عربستان سعودی باید بیشتر گام بردارند.
در این گزارش به نقش انرژیهای تجدیدپذیر نیز اشاره شده است؛ نیکلاس هونه، از مؤسسه NewClimate، خواستار افزایش تولید انرژیهای تجدیدپذیر شد و گفت: علیرغم رشد عظیم ظرفیت بادی و خورشیدی در 20 سال گذشته، انرژیهای تجدیدپذیر با تقاضای رو به رشد برای انرژی همگام نبودهاند. برای کربنزدایی جامعه، سهم منابع کربن صفر در تولید برق باید به طور تصاعدی برای مقابله با بحران آب و هوا شتاب یابد.
ایران به عنوان مطالبهگر در اجلاس "cop27" حضور پیدا میکند ایران جزو 9 کشور نخست آسیبپذیر از تغییر اقلیم است