دوشنبه 1 بهمن 1403

ساوه در هفته نخست تیر جزو مناطق پرخطر کشور در زمینه وقوع آتش سوزی قرار گرفت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ساوه در هفته نخست تیر جزو مناطق پرخطر کشور در زمینه وقوع آتش سوزی قرار گرفت

ساوه - ایرنا - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه گفت: بر اساس نقشه پیش بینی ریسک آتش سوزی سازمان فضایی ایران، این شهرستان در هفته نخست تیرماه از مناطق با ریسک بالا و فوق العاده بالا قرار گرفت.

«پوریا حسن پور» روز یکشنبه به ایرنا، گفت: وقوع موارد متعددی از آتش سوزی در عرصه های طبیعی و مراتع دلیل قرار گرفتن نام ساوه در این فهرست بود.

به گفته او، مهمترین دلیل وقوع آتش سوزی های تیرماه در شهرستان ساوه، عامل انسانی بوده است.

وی افزود: طبق برآوردهای انجام شده از سوی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه، ارتفاعات سیلیجرد و منزلک، صفی آباد و آشیانک و چهل گزین و یکه باغ از بحرانی ترین نقاط این شهرستان در زمینه خطر آتش سوزی محسوب می شوند به گونه ای که بیش از 60 درصد آتش سوزی ها در این مناطق رخ داده است. وی گفت: در سال گذشته وقوع آتش سوزی های مکرر در مراتع و عرصه های طبیعی شهرستان ساوه خسارتی افزون بر 15 میلیارد ریال وارد کرد.

حسن پور در مورد تبعات آتش سوزی در مراتع، گفت: ایجاد کانون ریزگرد، تاثیر در قیمت گوشت و فرآورده های دامی، افزایش آفات و بیماری ها در عرصه های طبیعی و زراعی، مشکلات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی از مهمترین آثار این حوادث است.

وی همچنین فرسایش خاک و فراهم شدن بستر وقوع سیلاب را از دیگر تبعات آتش سوزی و از بین رفتن پوشش های گیاهی مراتع ساوه بیان کرد و افزود: فرسایش ژنتیکی، پسرفت اکوسیستم، آغاز سیر نابودی مراتع و از بین رفتن حیات وحش از دیگر تبعات آتش سوزی در عرصه های طبیعی و مراتع است. حسن پور افزود: هنگامی که مراتع از میان بروند و زمینه برای فعالیت های دامداری و زراعی کاهش یابد، مهاجرت عشایر و روستانشینان به شهرها و افزایش حاشیه نشینی را شاهد خواهیم بود که لازم است همه با احساس مسئولیت در نگهداشت صیانت از عرصه های طبیعی و مراتع کوشش کنیم.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه اظهار داشت: هزینه های هنگفت احیای مراتع هم بار سنگینی است که در نتیجه وقوع آتش سوزی و از بین رفتن این عرصه ها به دولت و بیت المال تحمیل می شود. وی در مورد اقدامات اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه رای مقابله با بروز آتش سوزی در مراتع و عرصه های طبیعی گفت: شناسایی کانون های بحرانی از طریق پهنه بندی خطر، حضور میدانی و گشت‌زنی در عرصه های بحرانی و نیمه بحرانی، آماده‌سازی نیروهای مردمی شامل دهیاری و شوراها، بهره‌برداران و دامداران، نیروهای بسیج و همیاران طبیعت از اقدامات مهم برای مقابله با حریق است. حسن پور ادامه داد: در همین زمینه اقدامات دیگری از قبیل آماده‌سازی تجهیزات و وسایل مورد نیاز در هنگام وقوع حریق، نصب بنرهای هشدار دهنده و آموزشی در مناطق روستایی و گردشگری، آماده باش کادر اداری به صورت 24 ساعته و کشیک، هماهنگی با ارگانهای قضایی انتظامی و سازمان های آتش نشانیف هلال احمر و اورژانس نیز انجام شده است.

وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی در عرصه های طبیعی شهرستان ساوه، مراتب را با شماره تماس 1504 اورژانس جنگل و مرتع اطلاع دهند. شهرستان ساوه دارای افزون بر 240 هزار هکتار عرصه های طبیعی و مراتع است.

*س_برچسب‌ها_س*