جمعه 5 بهمن 1403

ساکنان شهرهای جدید چشم انتظار تکمیل پروژه‌های زیربنایی و آزادراهی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ساکنان شهرهای جدید چشم انتظار تکمیل پروژه‌های زیربنایی و آزادراهی

به منظور تسهیل زندگی افراد ساکن در شهرهای جدید و حومه کلانشهرها، تکمیل پروژه‌های زیربنایی از جمله بهره‌برداری از قطارهای حومه‌ای و اتصال آزادراه های کشور در دستور کار دولت به ویژه شرکت عمران شهرهای جدید قرار دارد.

همزمان با افزایش جمعیت در برخی از کلانشهر‌ها و سر ریز جمعیت به شهر‌های جدید، دولت باید برنامه ریزی برای بهبود وضعیت زندگی ساکنان این شهر‌ها را در دستور کار خود قرار دهد تا شهر‌های حومه‌ای تنها تبدیل به خوابگاه برای هم وطنان نشود. با وجود آنکه در بسیاری از این شهر‌ها برنامه ریزی برای احداث قطار‌های حومه‌ای صورت گرفته، اما هنوز بهره برداری نشده است. پرند و پردیس از جمله شهر‌هایی هستند که همچنان در این خصوص با مشکل مواجه اند.

محسنی یکی از ساکنان شهر پرند به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تردد در شهر پرند به دلیل نبود قطار و یا مترو حومه‌ای و همچنین دسترسی نداشتن به آزاد راه برای ساکنان بسیار دشوار است. با وجود آنکه وعده راه اندازی مترو پرند از مدت‌ها پیش داده شده، اما هنوز این طرح اجرایی نشده است.

او گفت: افزایش کرایه تاکسی‌ها و از سوی دیگر کمبود تاکسی و قطار حومه‌ای باعث شده که مردم این منطقه برای تردد با مشکل مواجه شوند.

همچنین حسینی یکی از افراد ساکن در پردیس به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دسترسی به قطار در پردیس بسیار ضروری است امیدواریم وعده‌های چند ساله‌ای که در این حوزه به ما داده شده هرچه سریعتر به مرحله اجرایی و عملیاتی برسد.

ساخت مترو یا قطار‌های حومه‌ای در شهر‌های جدید جزو تعهدات شرکت عمران شهر‌های جدید است که در حال حاضر بخشی از آن را اجرا کرده است. علیرضا جعفری مدیرعامل شرکت عمران شهر‌های جدید در خصوص اجرای پروژه‌های ریلی در شهر‌های جدید به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: بعد از پروژه گلشهر - هشتگرد که در سال 1398 به بهره‌برداری رسید هم اکنون پروژه اتصال اصفهان به بهارستان به طول حدود 15 کیلومتر در برنامه قرار گرفته است.

او نرخ سرمایه گذاری انجام این پروژه را 1500 میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: حدود 3 هزار میلیارد تومان دیگر سرمایه نیاز دارد تا این پروژه تکمیل شود و به بهره برداری برسد.

مدیرعامل شرکت عمران شهر‌های جدید گفت: در برنامه است تا پایان سال 1403 این قطار حومه‌ای در استان اصفهان بهره‌برداری شود.

به گفته جعفری، تمامی منابع این پروژه از طریق منابع داخلی شرکت عمران شهر‌های جدید تامین می‌شود.

گفتنی است قطار تهران - هشتگرد هم اینک در حال بهره‌برداری است و به گفته مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند، پروژه قطار حومه‌ای تهران - پرند نیز به زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

جعفری همچنین گفت: عملیات احداث بزرگراه تنگ قره پیری که از سال 1399 آغاز شده در حال تکمیل است و تاکنون 114 میلیارد تومان برای این بزرگراه که در استان فارس واقع شده هزینه شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی پایان عملیات بزرگراه در استان فارس را سال 1403 عنوان و تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تا این بزرگراه را در سال آتی تکمیل کنیم و مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

همچنین محمد وکیلی مدیر کل حمل و نقل شرکت عمران شهر‌های جدید در خصوص مزیت‌های اجرای این طرح استان فارس گفته است: کاهش فاصله از مرکز صدرا تا دروازه قرآن شیراز، کاهش فاصله شهر‌های مستقر در شمال شیراز تا شهر جدید صدرا بخشی از مزیت‌های اجرای احداث بزرگراه تنگ قره پیری است.

به گفته این مقام مسئول، افزایش دسترسی و یکپارچگی با کاربری‌ها در مقیاس فراشهری شیراز، دسترسی به پالایشگاه، شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی بخش دیگری از مزیت‌های اجرای این طرح بزرگراهی به شمار می‌رود.

پیش‌تر معاون وزیر راه و شهرسازی از تعریض و ایمن سازی مسیر صدرا - شیراز جاده دوکوهک با هزینه 110 میلیارد تومانی خبر داده و گفته بود: این طرح بزرگراهی در استان فارس طی امسال به طور موقت بهره برداری می‌شود.

کاهش تصادفات جاده‌ای، اتصال فاز 2 شهر جدید با بیشترین تراکم جمعیتی و بارگذاری جمعیتی به جاده سپیدان از مزیت‌های طرح جاده‌ای به شمار می‌رود.

هم اکنون بخش عمده‌ای از متقاضیان مسکن خواهان زندگی در شهر‌های جدید هستند که بخشی از این تمایل به ایجاد امکانات زیرساختی مرتبط است. همچنین احداث قطار‌های حومه‌ای بخشی از برنامه شرکت عمران شهر‌های جدید برای دسترسی سهل‌تر شهروندان ساکن شهر‌های جدید به کلانشهرهاست، برنامه‌ای که آن شرکت را در کنار ساخت مسکن به تامین خدمات زیربنایی و حمل و نقل شهری و بین شهری مکلف کرده است. اگرچه به گفته کارشناسان انجام این دست از پروژه‌ها زمانبر است، اما برنامه تکمیل حمل و نقل در این شهر‌های ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی