سرخهحصار تهران؛ جمعآوری 10 هزار درخت خشک و کاشت 20 هزار درخت تازه

عضو شورای شهر تهران با اشاره به وجود 10 هزار درخت خشک و آفتزده در بوستان جنگلی سرخهحصار گفت: قرار است این 10 هزار درخت خشک جمعآوری و بهجای آنها 30 هزار درخت کاشته شود؛ یعنی هم جای درختان خشک پر میشود و هم 20 هزار درخت اضافه کاشته خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی پیرهادی در جریان بازدید از پارک جنگلی سرخهحصار واقع در منطقه 13 شهر تهران، با بیان اینکه مجموعه سرخهحصار حدود 600 هکتار است و تقریباً 300 هزار درخت در این مجموعه وجود دارد، اظهار کرد: معمولاً طول عمر درختان سوزنیبرگ که در این بوستان جنگلی هستند، با توجه به شرایط اقلیمی تهران، حدود 60 تا 70 سال است و برخی از این درختان به عدد طول عمرشان نزدیک شدهاند.
وی ادامه داد: در یک مقطع زمانی، وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب حدود 10 سال آبیاری این مجموعه را قطع کردند و مبلغ قابل توجهی بابت آب مصرفی از منطقه 13 طلب کردند. بر اساس مکاتباتی که انجام شد، وجه اولیه پرداخت و نامه دومی صادر شد که مبلغ 55 میلیارد تومان را مجدداً مطالبه کردند.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به اینکه طی این 10 سال که آب قطع بود، تعدادی از درختان دچار آفت شدند، تصریح کرد: یکی از آفتهایی که باعث خشک شدن برخی درختان شد، آفت کرم چوبخوار بود. البته مجموع درختان خشکشده نهایتاً حدود 3 درصد از کل بوستان را شامل میشود.
وی افزود: با توجه به پیگیریهای صورتگرفته، مجموعه منابع طبیعی اقدام به قطع درختان آفتزده کرده است. مجموعه منابع طبیعی، متولی بوستانهای جنگلی است و پیمانکاری را برای جمعآوری درختان آفتزده گرفته که این اقدام، برای جلوگیری از سرایت آفت به درختان دیگر، کار درستی است.
پیرهادی خاطرنشان کرد: فعالان محیط زیست که با دغدغه، موضوع را پیگیری میکنند باید بدانند که اگر این حدود 2.5 درصد درختان خشکشده جمعآوری نشود و بهجای آنها درخت کاشته نشود، آفت به سایر درختان تسری پیدا خواهد کرد. بنابراین، باید از منابع طبیعی خواسته شود که هرچه سریعتر درختان آفتزده را جمعآوری کند تا این آفتها کنترل شود.
وی افزود: مدیرکل فعلی منابع طبیعی مورد تحسین بسیاری از دوستان بوده و همکاری خوبی داشته است، اما گویا پیمانکار در ماه اخیر در انجام وظایف خود تعلل کرده و به تعهداتش به منابع طبیعی عمل نکرده است. این موضوع نگرانی ایجاد کرده که آفتها گسترش نیابند. منابع طبیعی نیز اعلام کرده شهرداری هیچ پیگیری و اقدامی در زمینه جمعآوری درختان انجام نداده است.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: این مسئله عملاً دست شهرداری تهران را بسته است. ما از طریق مراجع قضایی موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا سریعتر حل شود. دادستانی نامهای صادر کرده بود که ظرف یک هفته، این موضوع تعیین تکلیف شود که جای تشکر از قوه قضاییه بابت این پیگیریها دارد.
وی گفت: امیدواریم قوه قضاییه موضوع قطع آب این مجموعه و وجوه مختلف مطالبهشده از مجموعه سرخهحصار و شهرداری را نیز تعیین تکلیف کند. این امر ضروری است، چون حفظ فضای سبز و توسعه آن طبق قانون هوای پاک بر عهده شهرداری است و بر اساس این قانون، شهرداری باید فضای سبز تهران را گسترش و حفظ کند؛ و این کار مستلزم آب کافی است.
به گفته وی، متأسفانه مجموعه آب و فاضلاب وجوه مختلفی مطالبه میکند، در حالی که وظیفه تأمین آب فضای سبز بر عهده وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب است. این وضعیت، شرایط مناسبی برای حفظ محیط زیست و فضای سبز ایجاد نکرده است.
پیرهادی تصریح کرد: من از دوستانم خواستهام حتماً این 30 هزار درختی که در جلسه مصوب شده، در مجموعه سرخهحصار کاشته شود. این اقدام، هم جایگزین درختان خشک میشود و هم توسعه فضای سبز را به دنبال دارد. در حال حاضر، حدود 10 هزار درخت خشک در مجموعه وجود دارد که از 300 هزار درخت کل کمتر است.
وی ادامه داد: قرار شده این 10 هزار درخت خشک جمعآوری و بهجای آنها 30 هزار درخت کاشته شود؛ یعنی هم جای درختان خشک پر میشود و هم 20 هزار درخت اضافه کاشته میشود. البته باید برنامهای مدون و منسجم برای واکاری سالانه وجود داشته باشد تا سرخهحصار همیشه سرسبز و شاداب باقی بماند و بازدیدکنندگان بهرهمند شوند.
چاههای شهرداری تهران فاقد کیفیت لازم برای تأمین آب شرب هستندرئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تصریح کرد: شهرداری منطقه 13 به ریاست جناب آقای نوری، اقداماتی برای حضور خانوادهها انجام داده است؛ از جمله در حوزه ورزش، اوقات فراغت، وسایل بازی کودکان و بهبود زیرساختهای عمرانی مانند آسفالت معابر. این اقدامات امید میدهد که کارهای بیشتری در مجموعه سرخهحصار انجام شود و امیدواریم این مجموعه طی یک سال آینده به یکی از بهترین مجموعههای شهر تهران تبدیل شود.