سردارسلیمانی علاوه بر تشیع به فکر آزادی اهل سنت و دیگران هم بود
رایزن فرهنگی ایران در آذربایجان گفت: حاج قاسم به همان اندازه که به فکر تشیع و آزادسازی مناطق شیعی بود، برای آزادی اهل سنت و انسانهای دیگر تلاش میکرد و نه فقط شهید وطن که شهید انسانیت است.
رایزن فرهنگی ایران در آذربایجان گفت: حاج قاسم به همان اندازه که به فکر تشیع و آزادسازی مناطق شیعی بود، برای آزادی اهل سنت و انسانهای دیگر تلاش میکرد و نه فقط شهید وطن که شهید انسانیت است.
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم گرامیداشت دومین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دیروز دوشنبه 13 دی در محل رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو برگزار شد.
در اینمراسم که بیش از یکصد نفر از دیپلماتها، کارگزار نظام و دیگر دوستداران مکتب حاج قاسم حضور داشتند، سید عباس موسوی سفیر کشورمان در باکو ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزم و یار دیرین او ابومهدی المهندس گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی هم در حوزه نظامی و هم در حوزه سیاسی شخصیت بزرگی بود که حضور وی در کنار دیپلماتهای کشورمان، دوبال دیپلماسی و میدانی سیاست خارجی ما تکمیل می شد و همواره موجب عزت و سربلندی کشور عزیزمان بود. شهید سلیمانی در ایدهپردازی و ولایتمداری و عشق به ولایت زبانزد عام و خاص بود و حضورش در همه میدانها، همراه با عشق و صفای باطنی بود و با محبت و عشق و ملاطفت مراوده می کرد و همین امر موجب ماندگاری یاد و خاطره وی شده است.
وی، شهادت حاج قاسم سلیمانی را ضایعه بزرگی برای ایران و امت اسلامی دانست و افزود: شهادت او همچون زمان حیاتش موجب بالندگی نظام اسلامی و تربیت نیروهای ولائی، شجاع در آینده خواهد شد. شهادت وی بود که همچون موج بزرگی در دنیا افتاد و همه وجدانهای انسانی را به خود معطوف کرد و قطعا مکتب سلیمانی بعد از این موج بیداری، نشو و نمای بیشتری خواهد یافت.
پورمرجان رایزن فرهنگی ایران در آذربایجان نیز در ادامه اینمراسم، ضمن تجلیل از شخصیت جهانی سردار دلها، وی را نه فقط مختص ایران بلکه متعلق به جهان اسلام و بلکه انسانیت دانست و گفت: حاج قاسم به همان اندازه که به فکر تشیع و آزادسازی مناطق شیعی بود، برای آزادی اهل سنت و حتی انسانهای دیگری که تحت ظلم و ستم قرار گرفته بودند تلاش میکرد و آنچه برای او مهم بود، استکبار ستیزی و ظلم ستیزی بود. بنابراین او نه فقط شهید راه وطن بلکه شهید راه انسانیت بود.
وی افزود: افکار شهید حاج قاسم در حوزه مقاومت، شهادت، ایثار، معنویت، عشق و صلح متعلق به همه جوامع انسانی است و برای همین است که مخاطبین زیادی در همه جوامع پیدا کرده و مکتب شهید سلیمانی در حال رواج گرفتن و بسط یافتن است.
دیگر سخنران اینمراسم، جواد فروتن وابسته نظامی سفارت ایران در آذربایجان بود که حاجقاسم سلیمانی را در حوزه نظامی و سیاسی و فرهنگی به عنوان یک الگو معرفی کرد که باعث قدرت گرفتن کشور در همه عرصه ها شد و گفت: مکتب حاج قاسم که در فرمایشات مقام معظم رهبری هم مورد تاکید قرار گرفته بود همان صدق و اخلاص است که توانسته در دلهای همه آزادگان رسوخ کند.
حجتالاسلام والمسلمین میرسلام معاون نماینده ولی فقیه در باکو هم ضمن بیان گوشههایی از شخصیت معنوی و عرفانی شهید سلیمانی، او را در ولایتپذیری و معنویت یکی از الگوهای جامعه دینی دانست و گفت: شهید حاج قاسم و شهید مهدی المهندس هر دو زحمات و جانفشانیهای زیادی در زمان جنگ تحمیلی و بعد از آن داشتند و موجب عزت ایران اسلامی شدند. تشییع جنازه ایندو شهید شاید در تاریخ اسلامی کمنظیر باشد و این امر نشان میدهد که وی ملتیترین و امتیترین شخصیت در دوره معاصر بود که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود به آن تاکید کردند.