یک‌شنبه 30 دی 1403

سردیس برگزیدگان چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) رونمایی شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
سردیس برگزیدگان چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) رونمایی شد

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص) در این آیین مهدی صفاری نیا، مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و رئیس پارک فناوری پردیس، گوسال اعظم سارکر، سفیر بنگلادش در ایران و محمدحسین حسین زاده، مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت حضور داشتند و به سخنرانی پرداختند.

صفاری نیا در این آیین اظهار داشت: بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) ماموریت هم افزایی و ارتقای ظرفیت فعالین علم، فناوری و نوآوری جهان اسلام به منظور نقش آفرینی موثر در تحقق تمدن نوین اسلامی را دنبال می‌کند.

وی افزود: این بنیاد شخصیت‌های برجسته علم و فناوری که مرزهای دانش را به منظور ارتقاء رفاه عمومی گسترش داده و نقشی ارزنده در جامعه ایفا می‌نماید را با اعطای جایزه بین المللی مصطفی (ص) به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری در علم و فناوری در صحنه بین الملل مورد تقدیر و تجلیل قرار می دهد.

صفاری نیا تاکید کرد: بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با چشم انداز گسترش صلح، امنیت و رفاه بشریت فعالیت خود را آغاز کرده و رسالت خود را توسعه علم و فناوری در جهان اسلام قرار داده است.

وی نمادسازی از دانشمندان برجسته جهان اسلام را امر مهمی دانست که در الگوسازی از مفاخر علم و فناوری در سطح جامعه تاثیر بسزایی دارد. ساخت سردیس از برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) در راستای نمادسازی از آنها در معابر شهری از نخستین دوره اعطای این جایزه در دستور کار قرار گرفته که بعد از برگزاری چهارمین آیین اعطای جایزه در بوستان دانشمندان پارک فناوری پردیس شاهد رونمایی از سردیس 5 برگزیده دوره چهارم جایزه مصطفی (ص) هستیم.

مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) تصریح کرد: نظر به اینکه پارک فناوری پردیس مورد بازدید افراد متعددی از داخل و خارج کشور قرار می گیرد این تلاش می تواند در جهت تجلیل از دانشمندان، شناساندن ظرفیت ها و توانایی های علمی و فناوری کشور به جهانیان و همچنین در ایجاد ارتباطات پایدار نزدیک و دوستانه با کشورهای دیگر به خصوص در زمینه های علمی و فناوری بسیار مفید و موثر باشد.

وی در پایان گفت: تاکنون تندیس 16 شخصیت برجسته علمی از 9 کشور جهان در بوستان دانشمندان پارک فناوری پردیس نصب شده و امید است این حرکت اقدامی در پاسداشت ثمرات پربار علمی این افراد باشد.

در ادامه این آیین، مستند و پیام برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) برای حاضرین پخش شد و برای رونمایی از سردیس ها، میهمانان جلسه به بوستان دانشمندان رفتند.

گفتنی است پروفسور زاهد حسن، پروفسور وفا، پروفسور محمداقبال چودری، پروفسور محمد صائغ و پروفسور یحیی تیعلاتی 5 برگزیده این دوره جایزه مصطفی (ص) هستند.

اکنون به لطف کارهای پیشگامانه پروفسور زاهد حسن و دیگر پیشگامان این عرصه، فیزیک توپولوژیک در حال پیشرفت است. بنا به اعلام فرهنگستان هنر و علوم آمریکا، آزمایش های پروفسور حسن با بیش از 50 هزار ارجاع، در پیدایش حوزه ماده کوانتومی توپولوژیک نقشی بنیادین داشته است، حوزه ای که ارتباط با فیزیک ماده چگال، مهندسی مواد، علوم نانو، فیزیک ادوات، شیمی و نظریه میدان کوانتومی نسبیتی، رشد بسیار سریعی را تجربه می کند. پروفسور حسن در سال 1400 به خاطر اثر فاخر و تالشهای بی دریغ در زمینه نیمه فلزهای فرمیون ویل جایزه مصطفی (ص) را در حوزه فیزیک کوانتوم دریافت نمود.

پروفسور کامران وفا در سال 1397 در گروه فیزیک دانشگاه هاروارد رسما به عنوان استاد کرسی هالیس در ریاضیات و فلسفه طبیعی منصوب شد. این کرسی استادی که در سال 1712 میلادی ایجاد شده دومین کرسی قدیمی در هاروارد و قدیمی‌ترین کرسی علمی در تمام ایالات متحد آمریکا است. کامران وفا پانزدهمین دارنده این کرسی در طول تاریخ بیش از 300 ساله آن است. پروفسور کامران وفا در سال 1400 به خاطر اثر فاخر و تلاش‌های بی‌دریغ در زمینه «نظریه F»، جایزه مصطفی (ص) را در حوزه فیزیک نظری دریافت نمود.

پروفسور محمداقبال چودری، استاد شیمی آلی و شیمی فراورده‌های طبیعی است و از سال 2002 مدیریت مرکز بین‌المللی علوم شیمیایی و زیستی (ICCBS) را برعهده دارد که عالی‌ترین پژوهشگاه علوم شیمیایی و زیستی در کشورهای در حال توسعه لقب گرفته است. پروفسور چودری بیش از هزار مقاله علمی نوشته و 57 حق امتیاز بین‌المللی به ثبت رسانده است. پروفسور چودری در سال 1400 به خاطر اثر فاخر و تلاش‌های بی‌دریغ در زمینه «کشف مولکول‌های جذاب با کاربردهای درمانی»، جایزه مصطفی (ص) را در بخش برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی و در حوزه شیمی آلی زیستی دریافت نمود.

پروفسور محمد صائغ از 1990 تا 2009 در دانشکده پزشکی هاروارد تدریس کرد و در این مدت تا رتبه استاد تمام پزشکی ارتقاء یافت و یک کرسی در پزشکی پیوند به او اعطا شد. در ژوئیه 2009، پروفسور صائغ با سمت رئیس دانشکده پزشکی و معاون امور پزشکی به دانشگاه قدیمی‌اش، دانشگاه آمریکایی بیروت، بازگشت. پروفسور صائغ در سال 1400 به خاطر اثر فاخر و تلاش‌های بی‌دریغ در زمینه «درمان‌های نوین برای بهبود نتایج آلوگرافت کلیه و قلب»، جایزه مصطفی (ص) را در بخش برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی و در حوزه پزشکی دریافت نمود.

یکی از دستاوردهای اخیر پروفسور یحیی تیعلاتی و همکارانش در گروه همکاری ATLAS، مشاهده فرایند «پراکندگی نور با نور» است که برای نخستین بار در سال 1398 شمسی انجام شد. پراکندگی نور با نور فرایند بی‌نهایت نادری است و به همین علت اندازه‌گیری‌اش بسیار دشوار و تقریبا دست‌نیافتنی است. پروفسور تیعلاتی در سال 1400 به خاطر اثر فاخر و تلاش‌های بی‌دریغ در زمینه «مشاهده پراکندگی نور با نور و جستجوی تک‌قطبی‌های مغناطیسی»، جایزه مصطفی (ص) را در بخش برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی و در حوزه فیزیک نظری و ذرات دریافت نمودند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) جهان اسلام پارک فناوری پردیس این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است