سریال ریزش بورس

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز از هفته نیز با سرخپوشی نماگرهای سهامی آغاز شده است؛ اما تفاوت قابل توجه معاملات روز جاری با روزهای گذشته به کاهش حجم صفوف فروش و تعداد نمادهای منفی در بازار مرتبط است که این موضوع به دلیل خریدهای حمایتی حقوقیها صورت گرفته است. در جریان معاملات امروز و تنها در یک ساعت، شاخص کل با افت 2.03 درصدی همراه شده و به سطح 2 میلیون و 676 هزار واحدی...
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، با افتی که امروز در شاخص کل بورس تهران حادث شد، بازدهی این شاخص از ابتدای سال منفی شد. نماگر هموزن نیز در معاملات امروز و تا لحظه تنظیم این گزارش، با افت 1.95 درصدی همراه شده است.
ارزش معاملات خرد بازار نیز در یک ساعت ابتدایی، 11 هزار میلیارد تومان بوده است که به طور قطع، در ادامه معاملات افزایش خواهد یافت و بیشترین ارزش معاملات هفته جاری، در آخرین روز هفته به ثبت خواهد رسید.
تداوم خریدهای حمایتی در بازار
با خروج پولی که در یک ساعت ابتدای معاملات امروز تجربه شد، بعید نیست رکورد خروج پول در تاریخ معاملات بورس تهران در معاملات امروز شکسته شود؛ به نحوی که در یک ساعت ابتدایی معاملات امروز، بیش از 5 هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است که این موضوع به دلیل خریدهای حمایتی کدهای حقوقی بازار بوده است که در روزهای اخیر، نقش فعالی را در جایگاه خریدار داشتهاند.
در معاملات امروز، 85 درصد از خریدهای بازار، توسط کدهای حقوقی انجام شده است و فقط 15 درصد از خریدها به حقیقیها اختصاص داشته است. این خریدها سبب شده تا تعداد نمادهای مثبت در بازار نیز نسبت به روزهای قبل بیشتر شود؛ به نحوی که در یک ساعت ابتدایی، 89 درصد از نمادهای بازار در محدوده سرخ قرار داشتند و 11 درصد دیگر نیز در محدوده مثبت معامله شدند.
همچنین ارزش سفارشهای فروش در کل بازار نیز به خاطر این خریدهای حمایتی حقوقیها کمتر شده است؛ با این که در روزهای قبل، ارزش سفارشهای فروش کل بازار به 30 همت میرسید؛ در یک ساعت ابتدای معاملات امروز، این رقم به 13 همت کاهش پیدا کرده است که به نظر میرسد در صورت تداوم خریدهای حمایتی، ارزش سفارشهای فروش کل بازار به ارقام ناچیزی برسد.
ردپای نقدشوندگی در خروج پول
بعد از جنگ 12 روزهای که میان ایران و رژیم صهیونیستی در گرفت، معاملات بورس تهران بازگشایی شد و هر پنج روز معاملاتی هفته جاری با خروج گسترده پول و سرخپوشی شاخصهای سهامی همراه شد. میتوان بخشی از این خروج پولها را به عدم نقدشوندگی بازار در دوران جنگ منسوب دانست.
بازار سهام در دوران جنگ، دو هفته بسته بود و فعالان این بازار از دستیابی به پول خود محروم بودند. بنابراین فعلا بخشی از فعالان بازار تصمیم به نقدکردن سرمایه خود گرفتهاند.
همچنین با وجود رسیدن دلار به ارقام بیش از 90 هزار تومان، اما پولهای حقیقی از صندوقهای طلا نیز همانند قبل استقبال نمیکنند که این موضوع نیز به مسئله عدم نقدشوندگی در دوران جنگ بازمیگردد.
گزارش کامل معاملات روز چهارشنبه پس از پایان ساعت داد و ستدها منتشر میشود.