سعید مرتضوی
سعید مرتضوی
اعتماد نوشت: چرا احکام محاربه مرتبط با رخدادهای اخیر با این سرعت اجرا میشوند؟ این پرسش مهمترین ابهامی است که پس از اعدام روز چهارشنبه محسن شکاری جوان 23 ساله ایرانی در فضای عمومی و شبکههای اجتماعی مطرح شده است. بسیاری از کاربران شامل مردم عادی، قضات، وکلا، تحلیلگران و... با طرح این پرسش که این همه عجله برای اجرای احکام محاربه چیست؟ پای پروندههای قدیمی مانند «ترور سعید حجاریان» (سال...
هر چند پارهای محدودیتها هنوز برقرار است و یک روزنامه اقتصادی هم توقیف شده اما در مجموع انگار تصمیمگیران دریافتهاند ثمره اقداماتی از جنس آنچه سعید مرتضوی انجام میداد تنها انتقال مرجعیت رسانهای از داخل به خارج بوده و تحمل بیشتری احساس می شود...
پیش از آنکه قضاوت کنیم که آیا خاتمی، دورهاش گذشته یا نه، شاید بد نباشد اگر به تماشای چند قاب از خاتمی در این یادداشت بنشینیم، چند تصویر که همهی روزگار رفته را روایت نمیکند اما لانگشاتی است که بخش مهمی از قصهی امروز را در خود جا داده.
پیش از آنکه قضاوت کنیم که آیا خاتمی، دورهاش گذشته یا نه، شاید بد نباشد اگر به تماشای چند قاب از خاتمی در این یادداشت بنشینیم، چند تصویر که همهی روزگار رفته را روایت نمیکند اما لانگشاتی است که بخش مهمی از قصهی امروز را در خود جا داده.
یک نماینده مجلس در حالی از پی گیری آقای قالیباف برای رفع فیلترینگ اینستاگرام خبر داده که سه هفته قبل نماینده دیگر گفته بود هرگز این اتفاق نخواهد افتاد!
از شلاق خوردن برای «ویدئو» در دهه60 تا عملیات راپل برای «ماهواره» در دهه70، دو دهه، اجرای خشونت آمیز سیاست های فرهنگی است. سیاست های پرهزینه ای که با انتخاب پلیس به عنوان مجری سیاست، «امر فرهنگی» را به «امر امنیتی» تبدیل کرد.
در معرفی مجلات دیگر اگر قیمت آنها با پیتزا مقایسه می شود در این فقره نیاز به این قیاس هم نیست چون تقریبا به رایگان همراه روزنامه مادر عرضه شد و شاید بتوان گفت زشت است برای مدیر بنگاه اقتصادی که مجله اقتصادی روی میز او نباشد!
معاون اول قوه قضاییه درباره خبر مربوط به آزادی متهمان ناآرامیهای اخیر توضیح داد.
مناظره ای با عنوان "من اعتراض دارم" با موضوع وقایع اخیر کشور با حضور مدیرمسئول روزنامه همشهری و فعال دانشجویی سابق در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
اقتصادنیوز: زیدآبادی بیان کرد: آقای گنجی درست میگویند که مطالعه نیست، اما زمانی که دانشجو مطلع میشود، اسیر زندان و دچار ترک تحصیل میشود برای همین میگوید برای چه مطلع شوم؟ دانشجو در هیچ کجای دنیا اینگونه نیست که تئوریسین باشد.
ایلنا نوشت: زیدآبادی فعال سیاسی تاکید کرد: اگر دولتها بالغ باشند به جای اینکه با این جنبش مقابله کنند آن را مدیریت میکنند... امروز دهه هشتادیهایی به دانشگاه آمدهاند که به حرف پدر و مادر خودشان تن نمیدهند و با یک فرهنگ جهانی بزرگ شدهاند. یک حالت عصیانی در اینها رخ داده و روی حرف خودشان هم میایستند و چون دستگاههای تولید فرهنگ ناکارآمد هستند و نتوانستند بر فکر این بچهها تاثیر...
آرمان امروز نوشت: مناظره بین محمد قوچانی روزنامهنگار اصلاحطلب که در حال حاضر مدیر و سردبیر مجله «آگاهینو» است با قاسم روانبخش، روحانی اصولگرا و از اعضای ارشد جبهه پایداری که بیشتر به عنوان یکی از مدیران تئوریسین فقید جبهه پایداری - مصباح یزدی - شهرت دارد و خود را به سبب همکاری با نشریه «پرتو» به عنوان روزنامه نگار معرفی میکرد، برگزار شد.
اقتصادنیوز: قابل تأملترین جمل قوچانی این بود: «وقتی در سال 79 یک شبه 18 روزنامه و نشریه را بستند باید به فکر امروزی بودند که مرجعیت رسانه ای از داخل به خارج منتقل شده و تلویزیون ایراناینترنشنال مخاطب دارد».
قابل تأملترین جمله سردبیر «آگاهینو» این بود: «وقتی در سال 79 یک شبه 18 روزنامه و نشریه را بستند باید به فکر امروزی بودند که مرجعیت رسانه ای از داخل به خارج منتقل شده و تلویزیون ایراناینترنشنال مخاطب دارد».
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: تحریم رسانهها و اهالی قلم ایران، نقض بخشی از حقوق اساسی ملت ایران در رساندن صدا و نظر خود به جهانیان و نیز گویای پوچ بودن شعار غرب در خصوص «دسترسی آزاد به اطلاعات» و «آزادی بیان» است.
همدلی نوشت: حق شناس گفت: شاهد رشد و توسعه فضاهای مبتنی بر مونولوگ در جامعه بودیم. شاهد شکلگیری صدها تریبون نماز جمعه در کشور و همین طور تریبونهای مستقر در مساجد و منبرهایی که بر آنها اضافه شد، بودیم. مثلا اضافه شدن مداحها نماد توسعه این رویکرد بوده است. در نهایت این روند در رسانه جدید و مدرنی هم مثل رادیو و تلویزیون اتفاق افتاد... یکسویه با مردم سخن میگویند و فکر میکنند میتوانند...