سفر گردشگر اروپایی با عشایر / امضای تفاهمنامه های مشترک میراثی
کشف گوری در چیتاب کهگیلویه و بویراحمد، دیدار وزیر میراث فرهنگی با سفیر ارمنستان، سفر گردشگر اروپایی با عشایر ایران از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
کشف گوری در چیتاب کهگیلویه و بویراحمد، دیدار وزیر میراث فرهنگی با سفیر ارمنستان، سفر گردشگر اروپایی با عشایر ایران از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
خبرگزاری مهر گروه جامعه؛ در این هفته دو تفاهمنامه همکاری بین وزارت میراث فرهنگی با وزارت نفت و دانشگاه مالکاشتر به امضا رسید.
در تفاهمنامه همکاری بین وزارت میراث فرهنگی و وزارت نفت که به منظور تعامل بین دستگاههای اجرایی برای رسیدن به اهداف مشترک و ایجاد زمینههای مناسب برای همافزایی توانمندیهایی دو طرف امضا شد، حفاظت و پاسداری از میراث فرهنگی و تاریخی نواحی مختلف نفت و گاز از طریق الزام به اخذ استعلامهای لازم قبل از اجرای طرحهای نفتی و شناسایی و معرفی آثار واجد شرایط ثبت ملی و جهانی، از جمله موارد این تفاهمنامه بود.
تلاش در جهت توسعه زیرساختهای گردشگری در مناطق نفتخیز جنوب و مرتبط با صنعت نفت کشور و برگزاری جشنوارههای گردشگری در حوزه صنعت نفت از جمله محورهای همکاری این تفاهمنامه در حوزه گردشگری بود.
در تفاهمنامه بین معاونت میراث فرهنگی این وزارت با دانشگاه مالکاشتر نیز پیشنویس سند جامع پدافند غیرعامل به منظور گسترش همکاریهای علمی و فناوری و تأمین نیازهای تحقیقاتی و آموزشی بررسی شد.
انجام طرحهای مطالعاتی با موضوع تدوین الزامات پدافند غیرعامل و مدیریت بحران برای اماکن و محوطههای تاریخی با اولویت ثبت جهانی از جمله موضوعات همکاری این تفاهمنامه مشترک اعلام شد.
میانگین درصد اشغال هتلها زیر 5 درصد شد
در این هفته همچنین اعضای جامعه هتلداران کشور با وزیر میراث فرهنگی نشستی داشتند. جمشید حمزهزاده رئیس جامعه هتلداران کشور در این نشست گفت: میانگین ضریب اشغال هتلهای ایران به زیر 5 درصد رسیده است. در ایام نوروز میانگین ضریب اشغال 25 درصد بود. مسافرتهایی که در ایام نوروز انجام شد، گردشگری نبود چون گردشگری تعریف دارد و مسافران عمدتا به دیدار اقوام و بستگان خود رفتند.
وی گفت: اگر تعطیلات ادامه پیدا کند، ضربه محکم دیگری به جامعه هتلداران وارد میشود. ما تقاضا داریم با توجه به شرایط شغلی کارمندان هتلها، این گروه در اولویت واکسن کرونا قرار گیرند.
مستندنگاری آثار تاریخی دارای دستورالعمل شد
در این هفته همچنین پیشنویس دستورالعمل ناظر بر شیوههای مستندنگاری آثار تاریخی ابلاغ شد. در این باره محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور گفت: دفتر حفظ و احیای بناهای تاریخی با توجه به نیاز شناسایی شده و بهرهگیری از نظر کارشناسان، اقدام به تهیه این دستورالعمل کرده است. همچنین یک جلد از آن برای اجرا در برداشت و تهیه مستندنگاری کالبدی، تزئیناتی و سازههای بناها و محوطههای تاریخی به مدت دو ماه به شکل آزمایشگاهی ابلاغ شد. از همکاران استانی میخواهیم در صورت مشاهده هر نوع اشکالی، آن را به این دفتر ارسال کنند. در گذشته هم مستندنگاری آثار تاریخی، وحدت رویه نداشت و زمانی که نهادی میخواست قرارداد ببندد، دقیقا نمیدانست باید به چه موضوعاتی در آن بپردازد.
کشف گور سه هزار ساله در کهگیلویه و بویراحمد
این هفته از استان کهگیلویه و بویراحمد خبر رسید که یک گور تاریخی سه هزار ساله در منطقه چیتاب کشف شده است. این گور توسط کشاورزان منطقه در حین تعمیر جداول کشاورزی پیدا شده که در آن سه ظرف سفالی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد نیز وجود داشته است.
در این هفته خبر رسید برای تصمیمگیری در خصوص حفاظت از کوه بیبیشهربانو کارگروهی تشکیل خواهد شد، این خبر را رئیس اداره میراث فرهنگی شهرری داد و گفت: این کارگروه با حضور فرماندار و شهردار منطقه 20، نماینده شورای شهر، محیطزیست، دانشگاهها و سمنها تشکیل خواهد شد.
دیدار وزیر میراث فرهنگی با سفیر ارمنستان در ایران
این هفته وزیر میراث فرهنگی با سفیر ارمنستان در ایران دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار علیاصغر مونسان گفت: آمادگی داریم ارتباط گردشگری بین دو کشور افزایش پیدا کند. به نظر میرسد در چند ماه آینده با روند واکسیناسیونی که در حال انجام است، گردشگری دوباره در سطح دنیا فعالیت خود را آغاز کند. ایران میتواند برای آشناسازی و معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران، تورهای آشناسازی متشکل از خبرنگاران و آژانسهای گردشگری برگزار کند و تجربه مرمتی خود را در اختیار ارمنستان قرار دهد.
«آرتاشس تومانیان» سفیر ارمنستان در ایران هم گفت: از نظر یونسکو در تاریخ دو کشور همکاری غنی وجود داشته و دارد. همچنین متخصصان ارمنستانی میتوانند برای مرمت نقش و نگارهای کلیساهای ایران کمک کنند.
سفر اینفلوئنسر اروپایی با کوچ عشایر
این هفته یکی از اینفلوئنسرهای اروپایی با عشایر ایران کوچ کرد. به تازگی «اوا زو بک» گردشگر ماجراجوی اهل لهستان توسط یک گروه جوان که در حوزه گردشگری عشایری فعالیت میکند، به ایران آمد و چند روزی را با عشایر بختیاری به کوچ بهاره رفت و در این باره در صفحه شخصی خود در فضای مجازی به انتشار تصاویر و ویدئوهایی پرداخت.
این هفته از گمرک ایران نیز خبر رسید که حدود 120 میلیون دلار صنایع دستی در 11 ماه اول سال 99 صادر شده است.