سه‌شنبه 6 آذر 1403

سمفا مرجعی برای حفظ آرای مردمی جشنواره یا عامل حذف آن

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سمفا مرجعی برای حفظ آرای مردمی جشنواره یا عامل حذف آن

تهران - ایرنا - سیستم رأی‌گیری سمفا که از سال گذشته برای جشنواره فیلم فجر طراحی شد امسال با ایرادهایی همراه بود که آرای غیرصحیح را در امتیازدهی نهایی به شمار نمی‌آورد یا گاهی به دلیل سیستم مخابراتی برای برخی از مخاطبان پیامک ارسال نمی‌شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، نحوه شمارش آرای مردمی در سال‌های گذشته به صورت دستی و کاغذی بود بدین صورت که زمان خروج مخاطب بخشی از بلیتی که برای تماشای آن فیلم به سالن سینما رفته بود را داخل جعبه رأی گیری می‌انداخت و شمارش این آرا با نظارت خانه سینما بود تا اینکه در جشنواره فیلم فجر سال گذشته سامانه‌ای به نام «سمفا» طراحی شد تا آرای مردمی به دور از حاشیه‌های نظارت خانه سینما و با دقت بیشتری بررسی و نتیجه‌گیری شود.

بر این اساس این سامانه، مخاطبان و اهالی سینما در اقدامی نوین و به شکل لحظه‌ای و برخط در جریان آرای داده شده به فیلم‌های جشنواره قرار می‌داد. در این راستا، سوءاستفاده‌هایی در مواجهه با این طراحی جدید مبتنی بر شفاف‌سازی رخ داد که مورد انتقاد اهالی سینما و رسانه قرار گرفت.

یکی از وجوه تمایز جشنواره فیلم فجر با سایر جشنواره‌های سینمایی امکان انتخاب یک فیلم از سوی مخاطب عام و علاقه‌مندانی است که به تماشای فیلم‌های حاضر در جشنواره می‌نشینند این بخش همواره در سی‌ونه دوره گذشته جزو بخش‌های جذاب جشنواره بود چرا که نتیجه این بخش از جشنواره بیانگر بهترین فیلم از دید مردم بود.

متاسفانه کارکرد این سامانه آن طور که باید کامل و جامع نبود و گویا این سیستم هنوز ایراداتی دارد که تا نتیجه‌گیری دقیق آرا فاصله دارد. این سیستم رای گیری در سال گذشته نیز با حاشیه‌هایی همراه بود که در ساعت‌های پایانی آرای یکی از فیلم‌های حاضر در جشنواره در فاصله زمانی اندک افزایش قابل توجهی داشت و این مسئله در فضای مجازی با واکنش‌هایی مبنی بر حاشیه‌دار شدن سیمرغ مردمی جشنواره فجر همراه بود، بدنبال آن کارگردان فیلم سینمایی ابلق به این شیوه رأی‌گیری به دلیل مشکلاتی که در سامانه وجود داشت انتقاد کرد.

همچنین برخی از فیلمسازان از نتیجه رأی‌گیری این سامانه ابراز نارضایتی کرده و معتقد بودند استفاده بی‌دلیل و فکر نشده از سامانه‌ی فروش سمفا و کنار گذاشتن نظارت صنفی خانه سینما بر روند رأی‌گیری مردمی، نتیجه‌ای جز بی‌اعتبار کردن مهم‌ترین سیمرغ جشنواره نداشت. با این حال بسیاری از اهالی سینما معتقدند که آرای مردمی واقعی یعنی تعداد بلیت‌های فروخته شده برای یک فیلم و حتی زمانی که این روند به صورت دستی و کاغذی صورت می‌گرفت قابل اعتمادتر بود، در این میان نیاز به مرجعی دقیق و امین برای حفظ و صیانت از آرای مردمی به شدت احساس می‌شود. امیدواریم در سال‌های آینده با رفع ایراداتی که امسال به این سیستم رأی گیری وارد است، این روند به طور دقیق‌تر و آسان‌تر اطلاع رسانی شود در غیر این صورت حذف بخش آرای مردمی در شأن جشنواره‌ای با این قدمت نیست.

برچسب‌ها

پرونده خبری