یک‌شنبه 5 مرداد 1404

سند ملی اسباب بازی به شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
سند ملی اسباب بازی به شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید

مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری گفت: سند ملی اسباب‌بازی در آخرین جلسه شورای اسباب بازی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد.

مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری گفت: سند ملی اسباب‌بازی در آخرین جلسه شورای اسباب بازی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پنجاه‌ودومین نشست شورای نظارت بر اسباب‌بازی با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس شورای نظارت بر اسباب‌بازی، محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری، احسان منشی رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی، لیلا بابایی مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون، سیدمحمدهادی میرطاهری نماینده شورای فرهنگ عمومی، حسن مَداد نماینده صدا و سیما، علی علیپور معاون اداره‌کل مجامع تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدصادق باطنی مدیر شبکه امید و سرپرست شبکه پویا سیما، شهروز کیهان نماینده وزارت صمت، مرضیه سلطان‌دوست نماینده سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، منصورعلافچیان دبیر اتحادیه خرازی‌فروشان و امیرمسعود استادحسین نماینده هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن نشست‌های دفتر مدیرعامل کانون پرورش فکری برگزار شد.

در پنجاه‌ودومین نشست شورای نظارت بر اسباب‌بازی بر ضرورت همراهی تولید کنندگان، وارد کنندگان و صادرکنندگان اسباب‌بازی به منظور گذر از شرایط فعلی و رشد و رونق صنعت اسباب‌بازی تأکید شد.

حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس شورای نظارت بر اسباب‌بازی در بخشی از این نشست گفت: صنعت اسباب‌بازی نوپاست و قابل مقایسه با صنعت‌های دیگر نیست.

وی افزود: نمایشگاه اسباب‌بازی را استان به استان برگزار می‌کنیم. این هم برای تولیدکننده‌ها و هم برای خانواده‌ها خوب است. ما به عنوان حاکمیت باید کمک‌کننده و تسهیل‌گر باشیم و به بخش غیردولتی کمک کنیم تا صادرات اسباب‌بازی با افزایش کیفیت صورت گیرد.

رئیس شورای نظارت بر اسباب‌بازی با اشاره به وجود 33 هزار کودکستان و هزار مرکز فرهنگی کانون پرورش فکری در کشور گفت: این‌ها یک بازار خوب برای تولید کنندگان و فروشندگان اسباب‌بازی محسوب می‌شوند. اگر کانون و سازمان تعلیم و تربیت کودکان محصولی را تأیید بکنند، به‌طور مسلم کودکستان‌ها و مراکز فرهنگی کانون آن‌ها را تهیه خواهند کرد.

نمایشگاه ایران تویکس هر سال برگزار می‌شود

لیلا بابایی مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری با بیان این‌که نمایشگاه ایران تویکس به‌عنوان بخش تخصصی جشنواره اسباب‌بازی هر ساله در شهر آفتاب برگزار می‌شود، گفت: امسال نیز چهارمین دوره این نمایشگاه برگزار شد.

وی افزود: سند ملی اسباب‌بازی در آخرین جلسه شورای اسباب بازی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد و قرار است در شورای معین، به رأی گذاشته شود و نظر نهایی به شورای اسباب‌بازی اعلام شود.

بابایی به برگزاری نشست تخصصی هم‌اندیشی فعالان صنعت اسباب‌بازی با حامد علامتی اشاره کرد و افزود: این نشست ناظر به مسائلی بود که در شرایط کنونی می‌تواند کمک‌کننده صنعت اسباب‌بازی باشد و روزهای خوبی را برای این صنعت رقم بزند. در حوزه‌های حامل انرژی، صادرات، واردات و تولیدات مواردی در این جلسه مطرح شد.

ارتقای فضا برای واردکنندگان ریشه‌دار اسباب‌بازی

در ادامه احسان منشی رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی با بیان این‌که صنعت اسباب‌بازی از نظر تعداد فعالان رشد داشته است، گفت: نیاز دیدیم که فضایی برای تجار، تولیدکنندگان و نمایش آخرین دستاوردهای اسباب‌بازی در قالب نمایشگاه ایران تویکس فراهم شود. نخستین و دومین دور این نمایشگاه به ترتیب در فضای 800 و 3 هزار مترمربع برگزار شد.

وی ادامه داد: امسال، چهارمین نمایشگاه ایران تویکس را در فضای 5 هزار متر مربع برگزار کردیم و سال آینده این نمایشگاه در فضای 8 هزار مترمربع برگزار خواهد شد. عقد قرارداد فروش برای غرفه‌داران و تولیدکنندگان وجه متمایز این دوره با دوره‌های قبلی بود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی از طرح‌ریزی با کمک اتحادیه خرازی‌فروشان برای برگزاری نمایشگاه ایران تویکس سال آینده خبر داد و افزود: امیدواریم فضا را برای وارد کنندگان ریشه‌دار ارتقا دهیم تا اسباب‌بازی‌های خارجی که باعث ارتقای سلیقه مخاطب، افزایش دانش فنی و تنوع می‌شوند را شاهد باشیم.

وی با اشاره به این‌که در نمایشگاه امسال اسباب‌بازی از رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی ترکیه دعوت کردیم، گفت: رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ترکیه توان و ظرفیت تولیدکنندگان ایرانی را خوب ارزیابی کرد گرچه ما و ترکیه در این زمینه رقیب هستیم. رویکرد ما در سال آتی این است که واردکنندگان و شبکه‌های فروش در نمایشگاه اسباب‌بازی حاضر باشند و در بعد بین‌المللی نیز میهمانان خارجی را دعوت خواهیم کرد.

منشی با بیان این‌که جلسه‌ای با حضور 40 نفر از فعالان اسباب‌بازی با هدف ارزیابی از شرایط بازار و وضعیت روانی جامعه برگزار کردیم، گفت: قرار است جلسه «مدیریت بحران» را در هفته آتی برگزار کنیم که نقشه راهی تعریف و راهکارهایی در شرایط کنونی ارائه شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی گفت: تولید کننده در شرایط فعلی دو راه دارد: عدم تولید و یا گردش کار با سود کمتر. خانواده‌ها در این شرایط نیاز به همدلی و بازی دارند. اسباب‌بازی می‌تواند به عنوان یکی از نیازهای ضروری این روزها مطرح شود. ناامیدی باید از جامعه بیرون رود، رویکرد در بازار عوض شود و گردش کار برای فروشگاه‌داران باید مهم‌تر از سود باشد.

اسباب‌بازی ایرانی با یک جهش می‌تواند به کشورهای اروپایی صادر شود

در ادامه مریم رضوانی صادرکننده اسباب‌بازی با بیان اینکه در ترکیه شرکتی با هدف رفع موانع صادراتی و مالی ثبت کردم، گفت: قاره اروپا بزرگ‌ترین واردکننده اسباب‌بازی است. در منطقه ترکیه، امارات و ایران صادرکننده اسباب‌بازی هستند و در این زمینه رقابتی بین ترکیه و ایران وجود دارد.

وی افزود: در ترکیه با مشکلاتی مثل تأمین منابع اولیه و مالی روبرو هستیم که باعث می‌شود اسباب‌بازی درآن کشور تجملی محسوب شود و سرانه مصرف در آنجا کاهش پیدا کند. ایران با منابع اولیه، هزینه‌های پایین انرژی و نیروی انسانی موفق در حوزه اسباب‌بازی در نقطه عطف قرار دارد و محصولات ایرانی با یک جهش می‌تواند به کشورهای اروپایی صادر شود.

صادرکننده اسباب بازی با بیان این‌که دریافت نشان CE (استاندارد اروپا) بزرگ‌ترین مشکل ماست، گفت: آمریکا، اروپا و کشورهای عربی هر کدام استاندارهای خود را دارند. سخت‌ترین مرحله،CE اروپایی است و ما باید در زمینه کیفیت بیشتر کار کنیم تا بتوانیم به بازارهای اروپایی ورود پیدا کنیم.

آمادگی صدا و سیما برای همکاری با کانون برای حمایت از صنعت اسباب‌بازی

محمدصادق باطنی مدیر شبکه امید و سرپرست شبکه پویا سیما از آمادگی تمام‌قد صدا و سیما برای همکاری با کانون پرورش فکری برای حمایت از صنعت اسباب‌بازی و برداشتن گام‌هایی در این راستا خبر داد.

در این جلسه، تعدیل نیرو، به کف رسیدن سودها، کاهش نقدینگی و افزایش معوقات بانکی از جمله مشکلات موجود بازار در بعد از جنگ 12 روزه مطرح و بر همراهی تولید کنندگان، وارد کنندگان و صادرکنندگان در کنار یکدیگر و ارائه بسته‌های تشویقی به تولید کنندگان به منظور رشد و رونق صنعت اسباب بازی تأکید شد.