سهم ناچیز ورزش ایران از کرسیهای بینالمللی
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، علی دادگر درباره لزوم کسب کرسیهای مؤثر در فدراسیونهای جهانی و کمیته بینالمللی المپیک اظهار داشت: جایگاههای تأثیرگذار در مراکز بینالمللی ورزشی به نفع ورزش کشور است، چه این کرسی در IOC باشد و چه در فدراسیونهای جهانی و آسیایی. هر چه صاحب کرسیهای بیشتری باشیم به همان انداره قدرت بیشتری در ورزش جهان خواهیم داشت.
وی در ادامه افزود: ما باید مانند کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس برای کسب کرسی تلاش کنیم. متأسفانه با وجود جایگاه ورزش کشورمان در آسیا و جهان کمترین سهم را در کرسیهای مؤثر داریم. باید کرسیهای ما افزایش داشته باشند و در میان کشورها از جایگاهی مناسب برخوردار باشیم.
عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک در مورد لزوم کسب کرسی در IOC گفت: در گذشته هاشمیطبا در IOC عضویت داشت و حضور وی به نفع ورزش کشور بود، ولی این جایگاه به ارزانی از دست رفت و فعلا نمیتوان آن را به دست آورد.
وی افزود: در حال حاضر صالحی امیری عضو هیئت اجرایی شورای المپیک آسیاست. ما راهی را که قبلا رفتیم به آسانی خراب کردیم و حالا باید دوباره از اول شروع کنیم. جایگاهی که مفت از دست دادیم، امروز صالحی امیری با هزینه فراوان باید احیا کند و هر چه میگذرد شانس ما کمتر میشود.
دادگر تأکید کرد: مهم این نیست که چه کسی، چه فرد سیاسی و چه فرد ورزشی کرسی را کسب میکند مهم این است که این جایگاه را کسب کنیم و ورزش ایران از آن نفع ببرد.
رئیس فدراسیون تیراندازی درباره اینکه تعداد افرادی که بتوانند صاحب کرسیهای جهانی شوند کمتر از انگشتان یک دست است، گفت: وزارت ورزش و جوانان و شخص علینژاد که خود کرسی جهانی در ووشو دارد، مصمم هستند تا به کرسیهای مؤثری در جهان برسیم. صالحی امیری در کمیته ملی المپیک نیز این امر را دنبال میکند. وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در تلاش هستند تا افرادی که قابلیت دارند را رصد و روی آنها سرمایهگذاری کنند. آنها از نظر مادی و معنوی برای کسب کرسیها از افراد حمایت میکنند.
دادگر خاطر نشان کرد: نکته مهم اینجاست که این کرسیها برای شخص نیست، بلکه مربوط به تمام جامعه ورزش و کشور است.
وی راجع به کرسی جهانی ایران در رشته تیراندازی گفت: در سال 97 در انتخابات فدراسیون جهانی در مونیخ شرکت کردم. در آن انتخابات رئیس فدراسیون جهانی با کسب 148 رأی انتخاب شد و من برای شورای اداری یا هیئت اجرایی فدراسیون جهانی 150 رأی کسب کردم. این جایگاه برای ورزش تیراندازی یک اعتبار است.
رئیس فدراسیون تیراندازی کشورمان در پاسخ به این سؤال که آیا موردی پیش آمده که این کرسی برای تیراندازی ایران راهگشا باشد، تصریح کرد: وقتی فردی کرسی مؤثری در مراکز و نهادهای تصمیمگیری ورزش جهان داشته باشد میتواند در انتخابات کمیتهها، ضمن داشتن یک رأی برای ایران، جهت کسب آرای بیشتر با سایر اعضا لابی کند. من در فدراسیون جهانی توانستم از سایر کاندیداهای ایرانی در کمیتهها حمایت کنم و در آن بخشها نیز نمایندگان ایرانی به عضویت درآمدند.
وی افزود: بعد از کسب کرسی جهانی باید در انتخابات کنفدراسیون آسیا شرکت میکردم، اما به علت عدم پرداخت مالیاتهای فدراسیون در سالهای 91 تا 95 من، رئیس سابق و خزانهدارهای فعلی و قبلی ممنوعالخروج بودیم و پای هواپیما برگشتم و به انتخابات نرسیدم. این موضوع باعث شد ایران یک کرسی آسیایی سهلالوصول را از دست بدهد و شرمندگی برای کسانی ماند که اسباب این اتفاق را فراهم کردند. متأسفانه این موضوع برای من تبدیل به یک خاطره تلخ شد.