دوشنبه 1 بهمن 1403

سه نظامی لبنانی در درگیری با معترضان زخمی شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سه نظامی لبنانی در درگیری با معترضان زخمی شدند

تهران - ایرنا - شبکه خبری "المیادین" لبنان بامداد پنجشنبه گزارش داد که سه نظامی در 2 نقطه از شهر طرابلس در شمال این کشور که به کانون اعتراضات جدید تبدیل شده زخمی شدند.

به گزارش المیادین، این نیروها که به درجه آنان اشاره‌ای نشده است، در منطقه "البداوی"، و "المیناء" طرابلس زخمی شدند.

خبرنگار المیادین همچنین گزارش داد که معترضان در این شهر به سمت نیروهای ارتش سنگ و کوکتل مولوتف پرتاب کردند.

منابع خبری عربی نیمه شب چهارشنبه گزارش دادند که معترضان در طرابلس در مقابل منازل مقام‌های دولتی این شهر و در اعتراض به شرایط اجتماعی اعتراض کردند.

به دنبال این اقدام ارتش لبنان برای متفرق کردن معترضانی که در برابر منزل "نجیب میقاتی" نخست وزیر اسبق لبنان تجمع کرده بودند، متوسل به گاز اشک‌آور شد.

چهارشنبه شب نیز منابع خبری مدعی شدند که شهر صیدا در جنوب لبنان صحنه اعتراضات مردمی بود که بدنبال این اعتراضات شماری از معترضان اقدام به پرتاب بمب‌های آتش‌زا به شعب بانک‌های این شهر کرده‌اند.

"حسان دیاب" نخست وزیر لبنان در واکنش به اعتراضات شبانه سه روز اخیر طرابلس و چند منطقه دیگر لبنان اعلام کرد که آنچه اتفاق افتاد یک تخریب نظام‌مند و برنامه‌ریزی شده علیه نهادهای لبنانی است و افرادی برای فتنه‌انگیزی میان ارتش و مردم برنامه دارند و به طور عمدی خیابان‌ها را به آتش کشیده و تخریب می‌کنند و به دنبال هرج‌ومرج هستند، زیرا از این وضعیت بهره می‌برند.

مردم مناطق مختلف لبنان از چند روز پیش و با کاهش ارزش واحد ملی این کشور (لیره) در برابر دلار آمریکا، بار دیگر به خیابان‌ها آمده‌اند که در بسیاری از موارد این اعتراضات از شکل مسالمت‌آمیز خارج، به خشونت کشیده و موجب درگیری میان ارتش و معترضان شده و به اموال عمومی و خصوصی خسارت زده شده است.

لبنان 90 میلیارد دلار بدهی خارجی و عمومی دارد که 30 میلیارد دلار آن مربوط به بدهی اسناد قرضه یا اوراق بهادار به یورو و پوند است که باید در ماه‌های مارس، آوریل و ژوئن سال جاری میلادی پرداخت کند اما توانایی بازپرداخت آن را ندارد.

لبنان در ماه‌های گذشته نیز شاهد درگیری و ناآرامی در مناطق مختلف این کشور بود که با معرفی و تشکیل کابینه دیاب تا حدودی از این ناآرامی‌ها کاسته شده بود، اما با تشدید گرانی‌ها و اعمال قرنطینه خانگی برای جلوگیری از شیوع "ویروس کرونا" موجب برانگیختن دوباره اعتراض‌های عمومی و صاحبان مشاغل با درآمدهای کم و غیر ثابت شد.

پیش از این، هزاران کارگر، کارمند، جوانان حزبی و فعالان مدنی، دانشجویان و معلمان دانشگاه ها و مدارس خصوصی و دولتی از 25 مهر تا 25 بهمن ماه 98 با تظاهرات و تجمع و تحصن در شهرهای مختلف لبنان خواستار اصلاح ساختار سیاسی، پایان دادن به سوء مدیریت و فساد، رفع بیکاری، گرانی و تورم، کمبود سوخت و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی (لیره) و افزایش حقوق و مزایا، شده بودند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*