سود خیالی برجام؛ اینبار در ایستگاه وین / وقتی نمایش «معیشت_ مذاکره» توسط حامیان دولت تکرار میشود
حامیان برجام در روزهای پایانی عمر دولت نه تنها نسبت به سود خیالی و ضرر محض برجام هیچ پاسخی نمی دهند؛ بلکه این روزها مذاکرات وین را دستاویزی قرار داده اند تا با همان سناریوی تکراری «فشار برای مذاکره» کشور را بیش از پیش متضرر کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها مذاکرات وین به عنوان آخرین امید جریان حامی دولت برای برداشت میوه ای از باغ برجام در حالی انجام می شود، که حامیان دولت فشار همه جانبه برای ادامه مذاکرات را آغاز کردند، سناریویی که پنج سال پیش برای تحمیل کابوسی به نام برجام به کشور آغاز شد.
دی ماه سال 94 برجام که حاصل دیپلماسی دولت بود، اجرایی شد، توافقی که در پس آن وعده های رنگارنگ بسیاری از سوی دولت نهفته بود، دولت وعده داده بود که با اجرای این توافق گشایش های مختلف در زمینه های گوناگون از اقتصادی تا سیاسی و علمی و لغو تحریم ها رقم خواهد خورد.
مردم به خیال عملی شدن وعده های دولت مشتاق اجرای برجام بودند و دولتی ها هر روز رنگ و لعاب این توافق را بیشتر می کردند تا جایی که برخی حامیان برجام هر لحظه تاخیر در اجرای آن را برای کشور زیان بار اعلام کردند.
برجام روزانه جلوی ضرر 100 میلیون دلاری را می گیرد!
اکبر ترکان مشاور ارشد رئیسجمهور در واکنش به دغدغه برخی نمایندگان مجلس نهم برای بررسی دقیق برجام تا پیش از اجرای آن ادعا کرد: «اگر نمایندگان بدانند که 100 میلیون دلار در روز یعنی چه ضرری، قطعا وارد حاشیهسازی برخی جریانهای سیاسی نمیشوند.»
وی در گفتگویی اجرای برجام را جلوگیری ار ضرر 100 میلیون دلاری اقتصادی کشور در هر روز دانست و گفت: «من تردیدی ندارم اجرای برجام تا حدود زیادی میتواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند. حال که برجام از سد کنگره آمریکا و مخالفان ایران در کنگره گذشته، شایسته است نمایندگان مجلس هرچه زودتر بحث و بررسی برجام را در مجلس شورای اسلامی به سرانجام برسانند تا جلوی ضرر روزانه 100 میلیون دلاری اقتصاد کشور را بگیرند.»
رسانه های حامی دولت در تکمیل پازل فشار «خسارت در تاخیر اجرای برجام» را کلید واژه عملیات روانی خود قرار داده و هر روز تیتر زدند که نباید اجرای برجام به تعویق بیفتد ما در حال ضرر کردن هستیم!
سیروس ناصری، عضو سابق تیم مذاکره کننده و حامی برجام با برآورد سود پول های بلوکه شده ایران و دیگر هزینه های غیرمستقیم تحریم زیان اجرا نشدن برجام را محاسبه کرد و مدعی شد روزی 100 تا 150 میلیون دلار هزینه تأخیر در اجرای برجام است.
رئیس جمهور هم در مهر94 در جریان همایش صنعت و تجارت عنوان کرد: تاخیر در اجرای برجام برای کشور مشکل ساز است.
این اما تنها یک روی فشار برای تحمیل برجام به کشور بود چرا که روی دیگر این سناریو چرتکه انداختن برای محاسبه سود بادآورده برجام بود.
براساس ادعای مذاکره کنندگان و حامیان دولت توافق برجام روزانه حداقل 100 تا 170 میلیون دلار آورده اقتصادی برای کشور داشت؛ رقمی که شاید امروز بعد از گذشته 5 سال از آغاز اجرای این توافق به عددی بیش از 182 میلیارد و 500 میلیون دلار برسد اما این رقم سود آیا هیچ گاه وارد کشور شد یا نه؟ قطعا این سوالی است که دولت و حامیان برجام باید در پیشگاه ملت به آن پاسخ بدهند.
تکرار سناریوی حمایت از برجام اینبار در حمایت از مذاکرات وین
حامیان برجام در روزهای پایانی عمر دولت اما نه تنها نسبت به سود خیالی و ضرر محض آن این توافق هیچ پاسخی نمی دهند، بلکه این روزها مذاکرات وین را دستاویز قرار داده تا با همان سناریوی تکراری فشار برای مذاکره، کشور را بیش از پیش متضرر کنند.
صادق زیباکلام فعال سیاسی و حامی برجام در اظهارنظری عنوان کرده است: مثل برجام قبلی، اینبار هم تندروها نگرانند مبادا توافق منجر به تنش زدایی با غرب شده و خللی در آمریکا ستیزی پدید آید!
او در حالی سرنوشت شوم برجام را به داخل کشور گره زده که حافظه تاریخ به یاد دارد که اولین نقض برجام و جلوگیری از انتفاع حداقلی ایران از این معاهده، در دولت اوباما رخ داد و با ورود ترامپ به کاخ سفید این روند تشدید شد؛ حال آنکه در زمان بازگشت یک دموکرات به کاخ سفید نیز، هنوز در بر پاشنه عدم انتفاع ایران از منافع خود در برجام می چرخد.
این استاد دانشگاه البته همچنان امیدوار به سودکلانی که در پس مذاکرات عاید ملت می شود گفته است: «منتقدان مذاکرات وین همچون برجام قبلی نمیخواهند بهبود وضع اقتصادی بسود روحانی و میانه روها شود»
رویای تعبیر نشده غربگرایان در برجام این روزها باعث شده که این جریان در واپسین روزهای عمر دولت خود را به خواب زده تا شاید از رویای شیرین مذاکرات سودی کلان به جیب بزنند، بدون توجه به این واقعیت که طرف مقابل نه حتی در صورت اعطای امتیازاتی محدود، مجددا دبه جدیدی را در مذاکرات ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام / ک