سومین کنفرانس گفتگوی بین ادیانی با موضوع «تحول اعتقاد به منجی در ادیان»
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این کنفرانس باشکوه که با موضوع «تحول اعتقاد به منجی در ادیان» برگزار گردید، مهمانان مختلفی از جمله جناب آقای الوندی سفیر جمهوری اسلامی ایران، نائب مفتی تانزانیا، رئیس شورای صلح ادیان تانزانیا، رهبران دینی مذاهب مختلف مسیحی، شیوخ و امامان اهل سنت، شیعه، بهره ها، اسماعیلیها، هندوها و نیز شخصیتهای دانشگاهی به همراه تعداد زیادی از طلاب و دانشجویان...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این کنفرانس باشکوه که با موضوع «تحول اعتقاد به منجی در ادیان» برگزار گردید، مهمانان مختلفی از جمله جناب آقای الوندی سفیر جمهوری اسلامی ایران، نائب مفتی تانزانیا، رئیس شورای صلح ادیان تانزانیا، رهبران دینی مذاهب مختلف مسیحی، شیوخ و امامان اهل سنت، شیعه، بهره ها، اسماعیلیها، هندوها و نیز شخصیتهای دانشگاهی به همراه تعداد زیادی از طلاب و دانشجویان مراکز دانشگاهی و علمی مختلف حضور داشتند. در این کنفرانس حجه الاسلام والمسلین آقای تقوی، رئیس بنیاد المصطفی در تانزانیا، گسترش دین ناباوری را مهمترین چالش پیش روی اعتقاد به منجی برشمردند و بیان کردند که رهبران ادیان لازم است یکچارچه از سرمایهی باور به منجی برای امیدبخشی و معنابخشی به زندگی و مسئولیت پذیری نسل جدید که مهمترین مسائل دنیای امروز است استفاده کنند. سخنران بعدی آقای دکتر جوزف موهوزا از دپارتمان ادیان دانشگاه دارالسلام بود. ایشان اشاره کردند که در متونی دینی مسیحیت نیز وعدهی الهی بر آمدن منجی آمده است، اگرچه برخلاف بسیاری از دیگر ادیان، در مسیحیت «منجی موعود» با همان «پیامبر» است و حضرت عیسی همان موعودی است که دوباره منتظر آمدنش هستیم. بعد از ایشان شیخ حمید جلالا، روحانی برجستهی پیروان اهل بیت ع در تانزانیا با اشاره به آیاتی از قرآن کریم و احادیث نبوی، به جایگاه «حضرت مهدی عج» و باور به مهدودیت از دیدگاه مکتب اهل بیت علیهم السلام اشاره کردند و آن حضرت را ذخیرهی الهی برای پایان ظلم و جور برشمردند.
خانم کروتی جورشا، رئیس بانوان جمعیت هندوهای دارالسلام و عضو معبد هندو ماهیلا مندال ضمن اشاره به متون مقدس هندوها دربارهی منجی، بیان کردند که رهبران دینی وظایف مهمی در این باره بردوش دارند که آموزش و تربیت دینی نسل جدید مهمترین آنهاست و تنها در سایهی آموزش درست دینی است که نسل نوظهور ما میتواند با امید به آینده برای ساختن فردایی بهتر تلاش کند. کشیش کریستوسیلر کالاتا از کلیسای لوتری تانزانیا، اعتقاد به منجی را عنصر مهمی در هویت دینی بخشی به جوانان امروزی دانست که میتواند باعث شود جوانان را در قرن 21 برای مبارزه با چالشهای این عصر نیرومندتر گرداند. ایشان گفتگوی بین ادیان در تانزانیا را یک کار بسیار مهم برشمردند و از اینکه سفیر جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از این کنفرانس در برنامه حضور دارند قدردانی و اظهار امیدواری کردند که سفرای دیگر کشورها نیز برای برگزاری این گونه گفتگوهای بین ادیانی، از مراکز دینی و معنوی حمایت کنند.
حجه الاسلام دکتر کریمی، استاد برجستهی مؤسسه بینالمللی مطالعات اسلامی، با برشمردن مهمترین مشکلات معنوی عصر حاضر مانند افسردگی، اضطراب، تمایل به خودکشی، ترس، ناامنی، احساس پوچی و بیهودگی، رنج وتنهایی بیان کردند که گسترش این مشکلات نشانگر این است که افراد جامعه دربارهی آموزههای دینی به خصوص در مورد آمدن منجی آموزشهای کافی را دریافت نکرده اند و با فراگیری این آموزشها و اصلاح سبک زندگی خود میتوانند بر این بحرانها فائق بیایند.
شیخ الهادی موسی رئیس جمعیت امنیت و صلح بین ادیان تانزانیا (JMAT) در سخنانی به دیدگاه اهل سنت دربارهی امام منتظر دادند و اشاره کردند که بر اساس منابع متقن اهل سنت و روایات متعدد از پیامبر بزرگوار اسلام، مهدی منتظر که از نسل رسول الله است میآید و جهان را پر از عدل و داد میکند. اگرچه دربارهی جزئیات مهدی بین شیعه و سنی اختلاف است، ولی اصل امام منتظر که همگان را در برابر خدا تسلیم و کافران را نابود میکند، مورد اتفاق همهی مسلمانان و بلکه همهی ادیان است.
شیخ علی الخمیس نائب مفتی بزرگ تانزانیا با ابلاغ سلام مفتی تانزانیا از برگزاری این گونه گفتگوهای بین ادیانی تشکر کردند و اظهار امیدواری نمودند که این گفتگوها در تانزانیا ادامه یابد.
در پایان این کنفرانس آقای دکتر معارفی، رایزن فرهنگی کشورمان ضمن تشکر از همهی کسانی که برای برگزاری موفقیت آمیز این کنفرانس نقش آفرینی کردند، بیان کردند، ترویج و گسترش گفتگوهای بین ادیانی از مهمترین سیاستهای ثابت جمهوری اسلامی ایران است و به همین دلیل هر سال تعداد زیادی از رهبران دینی از ادیان و مذاهب مختلف به ایران میآیند و یا آنها میزبان شخصیتهای دینی ایرانی در کشورشان هستند. رهبران دینی تانزانیا نیز میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
آقای معارفی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند سخن از منجی موعود، سخن از صلح وعدالت است و سخن از زمانی است که دیگر رژیم آپارتایدی در جامعهی بشری وجود ندارد، به برخی جنایات اسرائیل در فلسطین اشاره کردند. دعا برای مردم مظلوم فلسطین و استعانت از خداوند مهربان برای توفیق عبادت به مسلمانان در ماه مبارک رمضان پایان بخش برنامه بود.
در این کنفرانس همچنین سه فیلم کوتاه با موضوع «منجی در مسیحیت»، «منجی در اسلام» و «منجی در هندوئسم» نمایش داده شد.