سیاست خارجی
سیاست خارجی
اقتصادنیوز: از فردای پیروزی دکتر پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری که به اذعان بسیاری از تحلیلگران سیاسی، حمایت اصلاحطلبان از وی علت تامه پیروزی در انتخابات نبوده است، با این توصیف برخی از رادیکالهای این جریان سیاسی، ذیل شعار «وفاق ملی» کوشیدهاند با جابهجایی مطالبات مردم و انحراف این مفهوم به سمت اهداف سیاسی خاص، برخی پروژههای خود را دنبال کنند که البته نسبتی با مواضع رئیسجمهور...
اقتصادنیوز: وزیر خارجه دولت چهاردهم، در روزهای نخستین کاری خود بارها بر اولویت شرق در سیاست خارجی کشور تاکید داشتند! پرسش اول از ایشان این است که آیا این سیاست به غیر از ادامه راه گذشته است؟ آیا از سیاست خارجی سالهای گذشته عایدی برای کشور و شهروندانش حادث شده است که باید در بر همان پاشنه بچرخد؟
فعال سیاسی اصلاح طلب به عصبانیت روزنامه کیهان از انتقادات به روسیه واکنش نشان داد.
به دنبال ادعای رسانه آمریکایی والاستریت ژورنال مبنی بر اینکه ایران موشک های بالستیک کوتاهبرد خود را در اختیار روسیه قرار میدهد، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران اوکراین تاکنون هیچگاه بخشی از این نزاع و درگیری نظامی و ادامه آن نبوده و همواره از راهکار سیاسی و گفت وگوهای دوجانبه برای پایان دادن به این بحران حمایت کرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره بنگاههای زیر نظر دولت اگر نتوانند مجموعه تحت مدیریت خود را به سود برسانند، باید در ضرر و زیانهای وارده سهیم باشند، تاکید کرد که یکی از مبانی اصلی پرداخت حقوق و مزایای مدیران و کارکنان باید میزان ایجاد رضایت و یا نارضایتی برای ارباب رجوع، قرار گیرد.
پزشکیان در مراسم تکریم و معارفه عراقچی در وزارت امور خارجه ایران نیز تاکید کرد که اولویت دولت او جستوجوی راههایی برای رفع تحریمهاست.
اقتصادنیوز: استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگر توسعه و تاریخ معاصر، 30 فرآیند مهمی که به وفاق ملی منجر خواهد شد را برشمرد.
هر روز اخبار فراوانی در رسانهها منتشر میشود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیلهای صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
شرایط جریان اصلاحات بهگونهای است که شکافهای جدی و تعیین کننده در آن دیگر تاب ماندن در محافل را نداشته و دیگر از پرده برون افتاده است.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه جدید ایران در مصاحبه با خبرگزاری کیودو ژاپن در تاریخ 22 اوت، قطب نمای سیاست خارجی در دوره ریاست جمهوری مسعود پزشکیان را تبیین و به اولویتهای دولت چهاردهم در دستگاه دیپلماسی پرداخت.
علی ربیعی در یادداشتی تاکید کرد: بدون تردید، پیششرط رسیدن به رشد، توسعه و پیشرفت، اجماع نظری و وفاق پیرامون مهمترین مسائل کشور است.
اقتصادنیوز: به ادعای ناظران دولت پزشکیان اولویت خود را تعامل سازنده با غرب با هدف برداشتن تحریم ها عنوان کرده است. با این همه تحقق این گزاره در شرایطی که نظم جهانی فصل تازه و در عین حال پرتنشی را تجربه میکند میتواند با چالشهایی همراه باشد.
هر اهرمی که در دنیای خارج ممکن بود امکان استفاده برای تاثیرگذاری بر رویکرد باکو را داشته باشد اکنون عملا از بین رفته است، زیرا آن کشور عمیقا درگیری منازعه شدید بین روسیه و غرب شده است. "آلتای گویوشوف" رئیس اندیشکده انستیتو تحقیقات باکو میگوید:"علی اف گمان میکند که میتواند خطوط قرمز را افزایش دهد، زیرا اکنون همه بازیگران به او نیاز دارند. آنان نمیخواهند روابط شان را با او خراب کنند"....
شکست رسانههای غربی در برقراری ارتباط با مخاطب خاورمیانه و در عین حال تغییر اولویت کارفرماهای شبکههای نیابتی سبب شده تا به تدریج تصویر آنها از قاب تلویزیونهای منطقه حذف شود.
کریدور زنگزور یک مسیر حیاتی در منطقهای بین ارمنستان و نخجوان، به یک نقطه حساس و مناقشهبرانگیز در قفقاز جنوبی تبدیل شده است. نخجوان که بخشی خودمختار از جمهوری آذربایجان است، از طریق این کریدور به آذربایجان متصل میشود؛ اما به دلیل موقعیت جغرافیایی و محاصره توسط ارمنستان، ارتباط زمینی مستقیمی با خاک اصلی آذربایجان ندارد. این مسیر از استان سیونیک ارمنستان که گاهی زنگزور نامیده میشود،...
حمایت صریح روسیه از گشایش کریدور زنگزور که جمهوری آذربایجان را از طریق خاک ارمنستان به نخجوان متصل میکند، با اعتراض شدید مقامات ایران مواجه شده است. در همین راستا یادداشت افشار سلیمانی سفیر سابق ایران در آذربایجان و تحلیلگر مسائل بینالملل درباره ماجرای کریدور زنگزور را می خوانید. حمایت صریح روسیه از گشایش کریدور زنگزور که جمهوری آذربایجان را از طریق خاک ارمنستان به نخجوان متصل میکند،...