شاخص کل نفتی شد؛ بازار سهام همچنان تحت فشار فروش

بازار سرمایه ایران در روز چهارشنبه، با وجود تلاش برخی نمادهای پالایشی برای نگه داشتن شاخص، با کاهش نسبی در تمام شاخصها مواجه شد.
بازار سرمایه ایران در روز چهارشنبه، با وجود تلاش برخی نمادهای پالایشی برای نگه داشتن شاخص، با کاهش نسبی در تمام شاخصها مواجه شد.
به گزارش خبرنگار مهر، بازار سهام در اولین روز مرداد ماه 1404، که مصادف بود با آخرین روز معاملاتی هفته، با روندی منفی و کمرمق همراه شد.
شاخص کل بورس تهران با افت 6896 واحدی در سطح 2 میلیون و 837 هزار واحدی ایستاد تا نشانههای ضعف در سمت تقاضا و غلبه جو بیاعتمادی بر کلیت بازار بیش از پیش آشکار شود. در این روز، با وجود تحرک مثبت برخی نمادهای پالایشی، کلیت بازار تحت تأثیر فشار فروش قرار داشت و شاخصهای هموزن نیز بهطور محسوسی کاهش یافتند.
روند نزولی در شاخصهای کل و هموزن
شاخص کل هموزن که بیانگر وضعیت نمادهای کوچک و متوسط بازار است، کاهش قابلتوجهی داشت و با افت بیش از پنج هزار واحدی به سطح 847 هزار واحد رسید. این میزان افت، معادل 0.6 درصد از ارزش این شاخص را کاهش داد. شاخص آزاد شناور و شاخصهای بازار اول و دوم نیز در محدوده منفی معامله شدند. شاخص بازار دوم با افتی سنگینتر نسبت به سایر شاخصها، بیش از 20 هزار واحد کاهش یافت.
تأثیر متفاوت گروههای پالایشی و پتروشیمی بر روند بازار
از میان نمادهای اثرگذار بر شاخص کل، نماد شپنا با اثر مثبت بیش از 1800 واحدی و شبندر با حدود 1300 واحد نقش مهمی در جلوگیری از افت بیشتر شاخص داشتند. این در حالی است که فارس، به عنوان یکی از نمادهای بزرگ گروه پتروشیمی، بیشترین فشار منفی را وارد کرد و با کاهش قابل توجه خود، بیش از 1280 واحد شاخص را به عقب راند. همچنین نمادهایی همچون وصندوق، فولاد، وغدیر و اخابر نیز از جمله نمادهای منفی اثرگذار در بازار بودند.
نمادهای پرتراکنش در بورس؛ ادامه فعالیت حقیقیها در سهام بزرگ
حجم معاملات در نمادهایی مانند فولاد مبارکه، شستا و ذوب آهن همچنان بالا بود و این سه نماد بهترتیب با ارزش معاملات 6311، 2824 و 625 میلیارد تومان از جمله فعالترینها در جریان معاملات امروز بودند. حضور این نمادها در صدر فهرست پرتراکنشها، نشان از توجه سرمایهگذاران به سهام بنیادی دارد، هرچند فشار فروش از سوی حقیقیها در بسیاری از این نمادها مشهود بود.
فرابورس نیز قرمزپوش ماند؛ کاهش نیمدرصدی در شاخص کل
در بازار فرابورس نیز روندی مشابه با بورس حاکم بود و شاخص کل با افت 113 واحدی به سطح 25 هزار و 260 واحد رسید. شاخص هموزن فرابورس نیز با کاهش 0.51 درصدی به عدد 141 هزار واحد نزول کرد. نمادهایی همچون آریان و کگهر بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص داشتند، در حالی که نماد فزر با رشد مثبت خود کمی از فشار بازار کاست. فرابورس امروز در فضایی منفی به کار خود پایان داد و نشانهای از تحرک مثبت در آن مشاهده نشد.
گزارش نقدینگی؛ فشار فروش حقیقی و خروج پول از سهام
ارزش معاملات خرد در بازار امروز به حدود 7,378 میلیارد تومان رسید، اما بررسی سرانههای معاملاتی حقیقیها نشان داد که میانگین فروش آنها (40.6 میلیون تومان) از میانگین خریدشان (36.7 میلیون تومان) بیشتر بوده است. این موضوع نشان میدهد که خروج نقدینگی از سوی سرمایهگذاران حقیقی ادامه دارد. در مجموع حدود 1,700 میلیارد تومان پول حقیقی از طریق خرید حقوقیها از بازار سهام خارج شد. همزمان با این خروج، بیش از 1,180 میلیارد تومان نقدینگی وارد صندوقهای درآمد ثابت شد؛ مسئلهای که میتواند حاکی از افزایش تمایل به سرمایهگذاری در گزینههای کمریسکتر باشد.
صفهای فروش سنگین در مقابل معدود صفهای خرید
امروز 208 نماد با صف فروش مواجه بودند که ارزش مجموع این صفها به 1,598 میلیارد تومان رسید، در حالی که تنها 49 نماد دارای صف خرید بودند که ارزش آنها نیز فقط 165 میلیارد تومان بود. این اختلاف معنادار، بیانگر وضعیت شکننده بازار و کمبود قدرت تقاضاست. همچنین 233 نماد در محدوده منفی بدون صف فروش قرار داشتند که نشان میدهد گرچه بازار منفی بود، اما فروشندگان با احتیاط بیشتری عمل کردند. در سمت مثبت نیز تنها 73 نماد بدون صف خرید در محدوده مثبت معامله شدند.