شاعران، حقیقت پیروزی ما و جنایات دشمن را در تاریخ ماندگار کنند

آیتالله اختری گفت: شعرا و هنرمندان این توانمندی را دارند با فن و هنر یک سری قضایا را به یک قضایای ماندگار، با عظمت و جاودانه تبدیل و آن را بسازند.
آیتالله اختری گفت: شعرا و هنرمندان این توانمندی را دارند با فن و هنر یک سری قضایا را به یک قضایای ماندگار، با عظمت و جاودانه تبدیل و آن را بسازند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم عصر شعر عاشورایی «ایران ابا عبدالله (ع)» با شعر خوانی تعدادی از شاعران کشور و با حضور مهدی شکیبایی رئیس فرهنگسرای رسانه و آیت الله اختری مشاور رئیس جمهور و رئیس کمیته فلسطین نهاد ریاست جمهوری در فرهنگسرای رسانه و جمعی از خانواده معظم شهدا و اهالی هنر و رسانه برگزار شد.
در ابتدا مهدی شکیبایی رئیس فرهنگسرای رسانه ضمن خیرمقدم به میهمانان، بر ضرورت ترویج فرهنگ عاشورا بهعنوان یک گنجینه هویتی و معنوی تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش ادبیات آئینی در انتقال مفاهیم دینی گفت: ادبیات آئینی پلی میان نسلهای دیروز و امروز است و شعر عاشورایی میتواند پیامهای ماندگار قیام امام حسین (ع) را به زبان دلها منتقل کند.
شکیبایی با یادآوری فلسفه قیام و شهادت امام حسین (ع)، عاشورا را مظهر آگاهی، آزادگی و مسئولیت اجتماعی دانست و افزود: امام حسین (ع) برای احیای ارزشها و مقابله با انحراف در دین قیام کرد. عاشورا، مدرسهای برای همه زمانهاست که به ما میآموزد در برابر ظلم، بیعدالتی و تحریف حقیقت سکوت نکنیم.
در ادامه آیتالله محمد حسن اختری مشاور رئیس جمهور ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان و مردم عزیز ایران در جنایات اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی با اشاره به تأکیدات مداوم مقام معظم رهبری در تبیین توانمندیهای کشور از طریق شعر و ادبیات گفت: از همه شعرا، هنرمندان و ادیبان کشور میخواهم که در این فراز از تاریخ کشور که حقیقتاً فرصت بزرگی است این واقعیتهای که درباره توانمندیهای کشور اتفاق افتاد و این پیروزمندیهایی را که به وجود آورد، این ها را احیا کنند و به درستی منتقل دهند تا این موفقیتهای تاریخی برای آیندگان بماند.
وی افزود: شعرا و هنرمندان این توانمندی را دارند با فن و هنر یک سری قضایا را به یک قضایای ماندگار، با عظمت و جاودانه تبدیل و آن را بسازند.
دبیرکل بنیاد بینالمللی عاشورا گفت: در قضایای بعد از واقعه عاشورا ما شعرایی داریم که ائمه اطهار (ع) خصوصاً امام جعفر صادق (ع) خیلی به آنها احترام گذاشتهاند که شاعر معروف آن زمان موسوم به «فرزدق» که پیش از واقعه عاشورا ملاقاتی با حضرت امام حسین (ع) داشت و اشعار و قصائد تأثیرگذاری را در وصف بزرگی کار اباعبدالله الحسین (ع) تقدیم امام سجاد (ع) کرد.
اختری افزود: پیروزیهای اخیر جمهوری اسلامی ایران در تجاوزات اخیر آمریکا رژیم صهیونیستی موضوع کوچک و کم اهمیتی نیست. برای دشمنان ما غیر منتظره بود، چون آنها از پی تجاوز به دنبال کودتا و شورش در داخل بودند.
وی با اشاره به واقعه خروج پیامبر اسلام از مکه به مدینه گفت: مشرکان تلاش کردند برای جلوگیری از نشر اسلام پیامبر (ص) را از مکه اخراج کنند، اما پیامبر با تشکیل حکومت در مدینه دین اسلام را برخلاف میل استکبار و مشرکان جهانی کرد.
آیت الله اختری با اشاره به وعدههای الهی در خصوص کمک به انبیا و امامان برای تثبیت دین خود گفت: امام خمینی (ره) معمار کبیر انقلاب اسلامی را نیز برای جلوگیری از تحقق نهضتش از ایران به خارج تبعید کردند، اما دیدیم که امام راحل انقلاب و نهضتش را از بیرون هدایت کرد و آن را به پیروزی رساند که در این راه نقش پیروان امام غیر قابل انکاری است.
رئیس کمیته فلسطین نهاد ریاست جمهوری گفت: در زمان حاضر نیز با رهبری داهیانه حضرت امام خامنهای دستاوردهای بزرگی محقق شده و اتفاق افتاده که شما شعرا و هنرمندان که اصحاب ذوق و قریحه هستید باید اینها را تبیین و برای مردم حاضر و آینده بازگو کنید.
مشاور رئیس جمهور گفت: شما ببینید و ارزیابی کنید نحوه رویارویی، قدرتمندی و شجاعت و اتکای ایشان به خداوند متعال را در این قضایای اخیر به چه صورتی بوده و آنها را برای مردم در قالب شعر تبیین کنید. جنایات رژیم علیه مردم بیگناه را از یک سو و از سوی دیگر ضربات جبرانناپذیری را که رژیم صهیونیستی دریافت کرده را و اینکه امروز در یک مخمصه و شکست گرفتار شده را بازگو کنید تا جاودانه شوند و بعداً یک تعداد خود فروخته نیایند در تاریخ این قضایا را وارونه کنند.
این برنامه توسط فرهنگسرای رسانه و با همکاری کمیته حمایت از انقلاب اسلامی فلسطین ریاست جمهوری و کارگروه ادبیات و هنر مقاومت کنفرانس فلسطین مجلس شورای اسلامی برگزار شد و در ادامه شاعران برجسته شعر آئینی کشور از جمله علی رضا قزوه، ناصر فیض، محمود حبیبی کسبی، محمد مهدی عبداللهی، حمید هنرجو، مجتبی حاذق، شهاب مهری، فاطمه نانیزاد، محدثه آشتیانی، سیده فرشته حسینی، طیبه شامانی، نصیبا مرادی و... به شعرخوانی با موضوع ایران اباعبدالله علیه السلام پرداختند و در پایان محمد مهدی عبداللهی شاعر و پژوهشگر ضمن شعرخوانی به مداحی در رثای سید و سالار شهیدان به نیابت از شهدای جنگ 12 روزه پرداخت.
پیش از صحبتهای آیتالله اختری، تعدادی از شاعران حاضر در این محفل عاشورایی، اشعاری را برای حضار قرائت کردند.