پنج‌شنبه 8 آذر 1403

شرایط رایگان شدن برق کشاورزان اعلام شد

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
شرایط رایگان شدن برق کشاورزان اعلام شد

سرپرست معاونت آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: براساس توافق وزارت جهاد کشاورزی و نیرو، کشاورزانی که روزانه از ساعت 12 تا 5 بعدازظهر از چاه‌های کشاورزی استفاده نکنند، از پرداخت پول برق معاف خواهند شد.

سرپرست معاونت آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: براساس توافق وزارت جهاد کشاورزی و نیرو، کشاورزانی که روزانه از ساعت 12 تا 5 بعدازظهر از چاه‌های کشاورزی استفاده نکنند، از پرداخت پول برق معاف خواهند شد.

به گزارش عرشه آنلاین، «فریبرز عباسی» روز یکشنبه در نشست خبری خود به مناسبت هفته جهاد کشاورزی با تشریح اهم اقدامات و فعالیت‌های زیربنایی و تولیدی در این بخش، اظهار داشت: طرح «مدیریت مصرف برق کشاورزی» مصوبه اخیر هیات دولت است که دستورالعمل آن به طور مشترک بین دو وزارتخانه نیرو و جهادکشاورزی تدوین شده و چند هفته‌ای است که اجرایی شده و در صورت مدیریت از آسیب کشاورزان جلوگیری می‌شود.

به گفته وی، این طرح کوتاه‌مدت است و در دوره اوج مصرف برق اجرایی خواهد شد.

تجهیز 2.5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی به سامانه نوین آبیاری

سرپرست معاونت آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون دو میلیون و 570 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است.

وی ادامه داد: در سه دهه گذشته توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از رویکردهای مهم وزارت جهاد کشاورزی بوده که اهداف آن در اغلب برنامه‌های بالادستی همچون برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه، ارتقای بهره‌وری، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، اقتصاد مقاومتی و تحول دولت مردمی دیده شده است.

اجرای 50 درصد توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در 10 سال گذشته

عباسی بیان کرد: با توجه به تشدید خشکسالی‌ها به طور تقریبی 50 درصد توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در 10 سال گذشته اتفاق افتاده است.

سرپرست معاونت آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی محدودیت اصلی اجرای طرح را منابع اعتباری دانست و ادامه داد: درصورتی‌که دولت منابع مالی بیشتری به این بخش تخصیص دهد، پتانسیل کشور اجرای حدود 400 هزار هکتار توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در سال وجود دارد.

وی یادآور شد: در سال 99 نزدیک 105 هزار هکتار و در سال 1400 حدود 65 هزار هکتار توسعه سامانه نوین آبیاری داشته‌ایم.

دستورالعمل قانون حفاظت خاک در دست تدوین است

عباسی درباره آیین‌نامه امور خاک گفت: با وجود اینکه قانون حفاظت خاک دو سال پیش به تصویب رسیده است، اما هنوز دستورالعمل مدونی در این خصوص نداریم که اکنون در دست تدوین است.

سرپرست معاونت آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: قرار است امسال 15 آیین‌نامه و دستورالعمل تدوین شود و به تصویب مراجع ذی‌صلاح برسد.

وی درباره بحث قاچاق خاک اظهار داشت: هیچ گزارشی در خصوص قاچاق و خروج خاک بخش کشاورزی نداشته‌ایم.

پسته 50 درصد کم آبیاری می‌شود

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره کشت پسته با توجه به خشکسالی‌ها گفت: پسته با 50 درصد کاهش آبیاری روبرو است و به‌اندازه کافی آب دریافت نمی‌کند، زیرا در مناطق کویری مانند کرمان، سمنان، یزد کشت می‌شود که آب به‌اندازه کافی ندارند.

وی با بیان اینکه بخش عمده باغات پسته کشور قدمت بالای 40 سال دارند، افزود: همچنین پسته یکی از محصولات صادراتی و ارزآور کشور است که درآمدزایی خوبی برای بهره‌برداران دارد.

وی ذهنیت مصرف آب زیاد در تولید هندوانه را صحیح ندانست و اظهار داشت: اکنون برای تولید هر هکتار هندوانه 4700 مترمکعب و برای تولید هر هکتار گندم 5100 مترمکعب آب مصرف می‌شود که عملکرد هندوانه در هکتار 50 تن و عملکرد گندم در هکتار 4 تن است، یعنی تولید هندوانه بین 10 تا 12 برابر بیش از گندم عملکرد دارد.

عباسی اولویت کشت در بخش کشاورزی را دانه‌های روغنی و کالاهای راهبُردی عنوان کرد و گفت: با توجه به منابع آبی اگر کشاورزی برای تولید آب دارد، می‌تواند بعد از کشت گندم یا هر محصول دیگری کشت متناوب داشته باشد.

اجرای طرح‌های نیمه‌تمام اولویت دولت سیزدهم

عباسی با بیان اینکه اولویت دولت برای اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام است، اظهار داشت: چند طرح مهم اما نیمه‌تمام در بخش آب‌وخاک وجود دارد که در صورت تکمیل می‌تواند اثرات بسیار مثبت در افزایش امنیت غذایی، توسعه اقتصادی و رفاه حال کشاورزان داشته باشد.

وی تکمیل احداث شبکه‌های فرعی و زهکشی در شمال و شمال‌غرب کشور را مهم خواند و افزود: از پروژه 227 هزار هکتاری حدود 127 هزار هکتار به بهره‌برداری رسیده و 100 هزار هکتار آن در انتظار تکمیل است.

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: همچنین مرحله دوم طرح 550 هزار هکتاری استان‌های خوزستان و ایلام نیز به مساحت 255 هزار هکتار در حال مطالعه و آغاز اجراست که مرحله اول آن به مساحت 295 هزار هکتار قبلاً به بهره‌برداری رسیده است.

وی به لزوم تکمیل زیرساخت‌های آبی استان‌های شمالی کشور برای استفاده از ظرفیت‌های آب سبز اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح قرار است از روان‌آب‌هایی که بدون استفاده به دریای خزر می‌ریزند استفاده بهینه شود که این کار با ایجاد آب‌بندان، انتقال آب با لوله و ایجاد سامانه‌های نوین اجرایی خواهد شد.

عباسی درباره اعتبارات پروژه‌های نیمه‌تمام گفت: اعتبار پروژه‌ها با توجه به نرخ تورم فقط قابل پیش‌بینی است و احتمال دارد در طول اجرای طرح مبلغ تغییر یابد اما برای تکمیل طرح احداث شبکه‌های فرعی شمال و شمال‌غرب کشور به چهار هزار و 500 تا 5 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

اجرای 45 هزار هکتار توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در سال جاری

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: امسال توسعه سامانه‌های نوین آبیاری بین 40 تا 45 هزار هکتار با توجه به اعتبارات پیش‌بینی شده است، اما همیشه سطح اجرا بیش از برنامه هدف‌گذاری شده است زیرا برخی متقاضیان جلوتر این طرح را اجرا می‌کنند تا در صورت تخصیص اعتبار کارشان به اتمام برسد.

عباسی درباره احیای قنوات محدودیت اصلی را اعتبارات عنوان کرد و گفت: سال گذشته 400 کیلومتر احیا و مرمت قنوات انجام شد که اعتبار ما برای احیا و مرمت قنوات کشور 400 میلیارد تومان بود اما بخشی از آن تخصیص داده نشد و همان بخش تخصیصی نیز به‌صورت اوراق سه ساله بوده است که در راندمان کاری و سطح اجرا و عملیات آب و خاکی موثر است.

وی اظهار داشت: امسال ما علاوه بر اعتباری که از منابع عمومی داریم از محل محرومیت‌زدایی اعتبار خوبی در بخش قنوات دیده شده که اگر این اعتبار ابلاغ و تخصیص داده شود اعتبار ما امسال نسبت به سال گذشته افزایش قابل‌توجهی خواهد داشت به طوری که امسال اعتبار 1500 میلیارد تومانی برای احیا و مرمت قنوات و طرح‌های آبخیزداری دیده شده که قرار است با دستور وزیر جهاد کشاورزی 50 درصد آن در بخش احیای قنوات و 50 درصد آن در بخش آبخیزداری استفاده شود.

وی اضافه کرد: بنابراین با توجه به اعتبار پیش‌بینی شده نسبت به سال گذشته به نظر می‌رسد احیا و مرمت قنوات دو برابر سال گذشته اجرایی شود.

افتتاح 462 پروژه آب‌وخاک در هفته جهاد کشاورزی

سرپرست امور آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در هفته جهاد کشاورزی امسال، 462 پروژه با اعتبار 387 میلیارد تومان در سطح 20 هکتار در استان‌های کشور افتتاح می‌شود که برای 8 هزار و 350 نفر شغل ایجاد خواهد شد.

وی اضافه کرد: کرد. این پروژه‌ها در حوزه‌های سامانه نوین، احیای قنوات، زهکشی، تجهیز نوسازی و انتقال لوله با آب است.

منبع: ایرنا

هم اکنون دیگران می خوانند
شرایط رایگان شدن برق کشاورزان اعلام شد 2