شرط بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی برای ارائه دروس عملی
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: اگر بنا باشد دانشگاهها برای آموزش دروس عملی باز شوند باید با معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران که در دسترس ما هستند جلساتی داشته باشیم تا ارزیابی کامل از خوابگاهها، نحوه استقرار دانشجویان در هر خوابگاه و میزان ملزومات حفاظتی از دانشجویان را داشته باشیم. ضمن اینکه در این میان تعدادی از دانشجویان به دلیل اینکه دروس عملی...
به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری در نشست با دکتر زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران به مهمترین موضوعات حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی در ماههای اخیر در حوزه کرونا اشاره کرد و گفت: در حوزه فرهنگی دانشجویی موضوع مهم زمان بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی است. در این خصوص نظرات بر این اساس است که با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته آموزشهای مجازی تا نیمههای خرداد ماه جاری ادامه پیدا کند اما در ادامه اگر شرایط کشور اجازه دهد و بحث انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر به زیر یک درصد کاهش پیدا کند.
وی در ادامه تصریح کرد: ما میتوانیم امیدوار باشیم که ترم تحصیلی در حوزه دروس عملی را بتوانیم در تیر و مرداد ماه جاری در دانشگاههایی که این شرایط و امکان را دارند برگزار و این ترم را به اتمام برسانیم.
لاری در ادامه با بیان اینکه تمام این برآوردها بسته به رفتار مردم و رفتار ویروس دارد و تا زمانی که شرایط از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا مناسب این روند گزارش نشود ما نمیتوانیم شاهد بازگشایی دانشگاهها باشیم، گفت: نگرانی ما در خصوص دانشگاهها از این جهت است که با توجه به نبود واکسن بیماری و سرد شدن هوا در آبان ماه جاری بازهم این بیماری ادامهدار باشد و بر این اساس برنامه دراز مدتی را در این خصوص طراحی میکنیم. البته رفتار ویروس کاملا مشخص نیست، در انتظاریم ببینیم تا نیمه اردیبهشت ماه چه اتفاقی خواهد افتاد اما در مجموع تمامی تصمیمات و برنامههای طراحی شده بر اساس پیش بینیهایی که میتوان از رفتار مردم و ویروس در آینده داشت، دیده شده است و متناسب با هر شرایطی برنامه لازم در حوزه فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها اعمال میشود.
وی به موفقیت کسب شده جهت ارایه وام دستیاری به دانشجویان اشاره و خاطر نشان کرد: برای اولین بار به همت همکاران ما در صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، وام دانشجویی مختص دانشجویان دستیاری داده خواهد شد.
به گفته وی، از طرفی مساعدتهایی در خصوص شهریه خوابگاهها و بازپرداخت وامهای دانشجویی در دوران کرونا دیده شده است. بر این اساس هزینه اجارهبهای خوابگاههای دانشجویی به مدت زمان حضور دانشجویان در خوابگاهها بستگی دارد و به هیچ عنوان از دانشجویان ساکن در خوابگاههای دانشجوی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که بر اساس تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا با تعطیلی دانشگاهها و تخلیه خوابگاههای خود مواجه شدهاند اجارهبهای خوابگاهی اخذ نمیشود، البته دانشجویانی که در این زمان در خوابگاهها حضور داشته و دارند باید اجارهبهای مدت حضور خود در خوابگاه را پرداخت کنند.
لاری گفت: اگر بنا باشد دانشگاهها برای آموزش دروس عملی باز شوند باید با معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران که در دسترس ما هستند جلساتی داشته باشیم تا ارزیابی کامل از خوابگاهها، نحوه استقرار دانشجویان در هر خوابگاه و میزان ملزومات حفاظتی از دانشجویان را داشته باشیم. در این میان تعدادی از دانشجویان از این گردونه حذف میشوند زیرا کار عملی ندارند.
معاون وزیر بهداشت در خصوص اعلام حضور دانشجویان phd در دانشگاهها گفت: تعداد این دسته از دانشجویان زیاد نیستند و هر روز هفته نیز در دانشگاهها حضور ندارند و ما میتوانیم رفتار ویروس و نحوه مراقبت از دانشجویان در برابر ویروس کرونا را از زمان حضور این دسته از دانشجویان در دانشگاهها و خوابگاهها با جدیت و دقت انجام دهیم و نتیجه مراقبت و تلاش خود را در صورت بازگشایی دانشگاهها به همه دانشجویان علوم پزشکی تعمیم داده و بدانیم چگونه طبق دستورالعملهای علمی باید رفتار کنیم.
به گزارش مفدا، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص ایجاد بیمه سلامت برای دانشجویان دستیاری و دکتری بر اساس تاکید وزیر بهداشت، بیان کرد: من مسؤول پیگیری راهاندازی بیمه سلامت برای دانشجویان دکترای تخصصی و دستیاران شدهام و در تلاشیم به زودی بیمه سلامت این دسته از دانشجویان برقرار شود. وزیر بهداشت نظر قطعی در این خصوص دارند و به بنده دستور دادهاند تا شرایط لازم برای اجرایی شدن این مهم را فراهم کنیم که مطمئنا به زودی شرایط آن را به دانشجویان اعلام خواهیم کرد.
اپیدمی در تهران خاموش نشده و کماکان طغیان بیماری وجود دارد
در ابتدای این نشست نیز دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران با اشاره به موضوعات مختلف در حوزه شیوع ویروس کرونا در شهر تهران، به ارائه آماری از وضعیت کنونی پرداخت.
وی با بیان این که شیوع کرونا در شهر تهران شرایط ویژه تری نسبت به سایر استانها دارد، اظهار کرد: شهر تهران به لحاظ تراکم جمعیتی و جمعیت شناوری که روزانه در این شهر تردد میکنند وضعیت متفاوتتر و سختی را نسبت به سایر استانها تجربه میکند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران با بیان این که حاشیه شهرها، سکونتهای غیر رسمی و معتادان متجاهر کانون شیوع کرونا هستند گفت: این بخشها از زیر ساختهای مناسب بهداشتی برای مقابله با کووید 19 برخوردار نیستند.
وی با اشاره به ضرورت حمایتهای دولتی از مردم در زمان اپیدمی خاطرنشان کرد: متاسفانه الگوی بیماری کووید 19 تغییر یافته است و بیماران با حال عمومی وخیمتری به مراکز درمانی مراجعه میکنند این مهم فشار کاری و زمان اقامت بیماران را بیشتر خواهد کرد.
دکتر زالی گفت: اپیدمی در سطح تهران خاموش نشده و کماکان طغیان بیماری وجود دارد.
انتهای پیام