شروع فعالیت رادیو اربعین از 4 مرداد

معاون صدا با اعلام آغاز فعالیت رادیو اربعین از چهارم مردادماه همزمان با آغاز ماه صفر تاکید کرد: این رسانه، صدای قدمهای میلیونها زائر است و حالا در دوازدهمین سال فعالیت خود، به یکی از نمادهای رسانهای جمهوری اسلامی در میدان روایتگری تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی بخشیزاده معاون صدا اعلام کرد دیگر شبکههای رادیویی همراه با رادیو اربعین برنامههای متعددی را در ماه صفر پخش خواهند کرد.
بخشیزاده با اشاره به راهاندازی رادیو اربعین گفت: رادیو اربعین، به عنوان تخصصیترین رسانه اربعینی، برای سالهای متوالی از تاریخ 4 مرداد تا 2 شهریور 1404 برنامههای خود را بهصورت 24 ساعته و زنده پخش خواهد کرد و با توجه به شعار امسال اربعین، توجه ویژهای به تحولات فلسطین و نسلکشی مردم مظلوم غزه خواهد داشت. این رادیو با پخش سخنرانیهای کوتاه از وعاظ برجسته کشور به ترویج «شعور حسینی و نگاه تمدنی به مراسم اربعین» میپردازد. همچنین طبق رسالت همیشگی خود، به پیگیری امور زائران پرداخته و مطالبات آنان را از مسئولان مربوطه پیگیری و منعکس خواهد کرد.
وی در ادامه گفت: در دوره جدید، رادیو اربعین با بهرهگیری از راهبردهایی نظیر ضرورت جهاد تبیین، تاکید بر روایت مقاومت در برابر مستکبران با الگوگیری از زندگی حضرت زینب (س)، تحلیل و بررسی گفتمان شعار اربعین، دلدادگی و آزادگی در بین مسلمانان و سایر ادیان، توجه به سنتهای شیعه، اولویتبخشی به مردمی بودن اربعین، تبیین میزبانی مردم عراق و تشریح فرهنگ عراق در مهمانداری، تلاش دارد تا اربعین را نهفقط بهعنوان یک مناسک، بلکه بهمثابه یک الگوی صحیح فرهنگی تمدنی معرفی کند.
معاون صدا افزود: قرار است رادیو اربعین در ماه صفر 720 ساعت برنامه پخش کند. همچنین شبکههای رادیویی در کنار رادیو اربعین در ماه صفر برنامههای متعددی پخش خواهند کرد. جدول پخش ویژه اربعین برای دیگر شبکهها تدوین شده است. طبق جدول، شبکههای رادیویی 580 ساعت و 43 دقیقه برنامه در این ایام روانه آنتن خواهند کرد. 331 ساعت و 38 دقیقه برنامههای ویژه، 72 ساعت و 45 دقیقه برنامههای مستمر و 119 ساعت و 45 دقیقه برنامه تامینی اختصاص دارد.
روایت رئیس صداوسیما از آیهای که رهبر انقلاب در صبح روز حمله از رادیو شنیدندوی یکی از ویژگیهای امسال رادیو اربعین، را تقویت خط تولید مستند بیان کرد و گفت: ایجاد خط مستند با موضوعات اربعینی، برای ما بسیار مهم بوده است. مستندها با تکیه بر واقعگرایی، مخاطب را از فضای عاطفی به بستر تحلیل اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی رهنمون میکنند. رادیو اربعین امسال با مستندسازی از ایدههای بکر و سوژههای مردمی در مسیر پیادهروی، گامی متفاوت در روایت واقعیت اربعین برمیدارد.
بخشیزاده با اشاره به شاخصه مردمی بودن این رسانه افزود: رادیو اربعین همواره خود را صدای مردم دانسته است. از آغاز راهاندازی، تمرکز بر ارتباط مستقیم با زائران، انعکاس مشکلات، مطالبهگری از مسئولان، و اطلاعرسانی لحظهای، این شبکه را به رسانه همراه و در میدان تبدیل کرده است. امسال نیز با استقرار استودیوهای سیار در مسیر نجف تا کربلا و بهرهگیری از گزارشگران پیاده، ارتباط بیواسطه با زائران حفظ خواهد شد.
وی تاکید کرد: بخش مهمی از جدول پخش رادیو اربعین، به تبیین نقش حضرت زینب سلاماللهعلیها در خط مقاومت اختصاص یافته است. زن مسلمان امروز در میدان مقاومت، ادامهدهنده همان پیامرسانی عاشورایی است که حضرت زینب آغازگر آن بود. این نگاه، با تأکید بر عفاف، حجاب، و نقش تربیتی زن مسلمان در برنامههای امسال بازتاب یافته است.
معاون صدا افزود: یکی از اهداف ما، پرهیز از ارائه روایتهای سطحی یا غیرمستند است. از اینرو، تلاش میکنیم تا در انتخاب سخنرانان، مداحان و کارشناسان، دقتنظر لازم اعمال شود تا از تکرار، سبکهای نازل و روایتهای اغراقآمیز دوری کنیم و بتوانیم روایتی استوار و دقیق از قیام امام حسین علیهالسلام و فرهنگ اربعین در این شبکه رادیویی ارائه دهیم.
بخشیزاده با اشاره به تأکید بر وحدت گفت: در سیاستگذاری رادیو اربعین، توجه ویژهای به وحدت اسلامی میشود. ما از دوگانهسازی بین ملت ایران و عراق در خدماترسانی به زائران پرهیز کردهایم و فرهنگ مهماننوازی مردم عراق را بهعنوان الگویی از مودت، مورد بازنمایی قرار میدهیم.