جمعه 9 آذر 1403

شعار سال، شور تازه‌ای در بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور آفرید

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
شعار سال، شور تازه‌ای در بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور آفرید

رییس صندوق نوآوری وشکوفایی در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده، با اشاره به نامگذاری سال 1401 به عنوان «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نوشت: نامگذاری سال 1401 با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب، در نخستین لحظات سال جدید شور تازه‌ای در نهاد بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور آفرید، و همزمان، بار مسئولیت یکایک ما را سنگین‌تر کرد. بر همه ماست که...

به گزارش ایسنا، در یادداشت دکتر علی وحدت با عنوان «شعار سال؛ شور تازه‌ای در بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور آفرید»، آمده است:

«در آستانه سده جدید شمسی و در ژرفای عصر دانش و نوآوری، ثمرات بیش از چهار دهه سیاستگذاری و تلاش مستمر برای توسعه کارآفرینی فناورانه به دست جوانان برومند میهن اسلامی، هر روز بیش از پیش آشکار می‌شود. زیست‌بوم نوآوری کشورمان که اینک به گواه ناظران بین‌المللی به یکی از غنی‌ترین زیست‌بوم‌های نوآوری خاورمیانه و جنوب غرب آسیا بدل شده است، میزبان بیش از ده‌هزار شرکت دانش‌بنیان، فناور و استارت‌آپ است که شماری از آن‌ها وارد بازارهای بین‌المللی شده و بسیاری از آن‌ها نیز در زنجیره ارزش صنایع مختلف کشور می‌درخشند.

در سالی که گذشت اما، اقتصاد دانش‌بنیان کشور شاهد نقطه عطف مهمی بود: تصویب قانون «جهش تولید دانش‌بنیان» در مجلس شورای اسلامی، که به اتکای آموزه‌های ناشی از 10 سال اجرای مداوم و خستگی‌ناپذیر قانون «حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان»، هوشمندانه بر حلقه‌های مفقوده سیاستی اقتصاد دانش‌بنیان دست گذاشت. قانون جهش تولید که با مشارکت طیف کثیری از بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور تدوین شده است و می‌توان آن را یک بسته سیاستی چندبعدی و متنوع دانست، روح تازه‌ای در کالبد زیست‌بوم نوآوری کشور خواهد دمید و آن را دست کم برای 5 سال آینده پشتیبانی خواهد کرد.

«تولید دانش‌بنیان» به عنوان کانون این بسته سیاستی که اشتغال‌آفرینی برای دانش‌آموختگان جوان دانشگاه‌ها را در پی دارد، یک تیر و دست کم دو نشان است و همزمان، خلق ثروت «اقتصادی» و «اجتماعی» را نشانه می‌گیرد، که هر دو از الزامات اساسی توسعه پایدار و همه‌جانبه کشورند. پیش‌بینی می‌شود اجرایی‌شدن این قانون، تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین را به جایگاه بایسته خود که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با نخبگان بر آن تاکید کردند، نزدیکتر کند؛ یعنی سهم 5 درصدی از کل اقتصاد کشور تا 4 سال آینده.

نامگذاری سال 1401 با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب، در نخستین لحظات سال جدید شور تازه‌ای در نهاد بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور آفرید، و همزمان، بار مسئولیت یکایک ما را سنگین‌تر کرد. بر همه ماست که در سال پیش رو، در چارچوب ماموریت و متناسب با بضاعت خود، مسیر توسعه «تولید دانش‌بنیان» را هموارتر سازیم.

بی‌تردید تحقق این شعار و دستیابی به اهداف بلند عرصه اقتصاد دانش‌بنیان، با ادامه رفتارهای گذشته میسر نیست. از این رو، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، دوشادوش سایر بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور، با تکیه بر تجارب گذشته و انرژی مضاعف، و با عنایت به ظرفیت‌ها و مسئولیت‌هایی که در قانون جهش تولید برای آن پیش‌بینی شده است، رویکردهای تازه‌ای را در پیش خواهد گرفت و با ابزارها و خدمات مالی جدید برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان خواهد کوشید. در سال جدید، تلاش صندوق بیش از پیش بر افزایش نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در «تولید ملی» و رونق آن متمرکز خواهد شد. سربلندی شرکت‌های دانش‌بنیان در آزمون «کرونا» و تامین نیازهای نظام سلامت در بحبوحه بحران‌ها توسط آن‌ها نشان داد که تکرار این تجربه در سایر بخش‌ها نیز بسیار دست‌یافتنی است.

سربلندی همه فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور را از خداوند متعال خواستارم.»

انتهای پیام