شمارش معکوس برای اعلام نتایج جشنواره فیلم فجر
نیلوفر شهیدی بازیگر سینما و تلویزیون که برای تماشای فیلم به خانه جشنواره آمده بود، گفت: فیلم «تمساح خونی» جواد عزتی را دوست داشتم. در میان کارهای جنگی که دیدم، قلب رقه را خیلی کار خوبی دیدم.
فاطمه غفاری تهیه کننده سینما تاکید کرد: یکی از فیلمهایی که دلم میخواست سیمرغ به آن تعلق بگیرد، بیبدن بود که به بخش سودای سیمرغ و مسابقه سینمای ایران راه پیدا نکرد.
پیشبینیها با سیمرغ بازیگران ادامه پیدا کرد. نیلوفر شهیدی گفت: در بخش بازیگران، شهرام حقیقتدوست یا مهران احمدی.
محمدی روزنامهنگار نام شهرام حقیقتدوست، مهران احمدی و سجاد بابایی را برگزیده دانست و البته ابراز امیدواری کرد: امیدوارم داوران جشنواره بازی شادی مختاری را ببینند؛ بازیگری که 90 درصد پلانهایش با پوشیه بود و از طرفی دیگر مارال بنیآدم هم در فیلم پروین خوب بازی کرده بود.
فاطمه غفاری همچنین ابراز امیدواری کرد که جواد عزتی بالاخره بتواند سیمرغی از جشنواره فجر دریافت کند.
امیر یل ارجمند بازیگر سینما و تلویزیون به این نکته اشاره کرد: سیمرغ اهمیتی ندارد آنچیزی که مهم است ذات سینماست. و این سیمرغ بهانه است و نباید باعث ناراحتی کسی بشود. ما برای جایزه کار نمیکنیم. ما برای دل مردم کار میکنیم.
آخرین درخشش فیلم های کودک و نوجوان روی پرده سینماها به دهه 60 و 70 برمیگردد، جایی که کارگردانان هنرمند سینمای ایران اثار ماندگاری را در این ژانر تولید کردند.
این سینمای مهم، امروز دوباره با فیلم سینمایی «باغ کیانوش» زنده شد. کودکانی که در این فیلم ایفای نقش کردند، بسیار خوش سر زبان بودند و همین موضوع توجه حاضران را به همراه داشت.
ارغوان شعبانی در باغ کیانوش نقش صبا را بازی میکند یکی از همین بازیگران خوشآتیه و خوش سرزبون به شمار میرود.
محمدجواد موحد تهیهکننده فیلم گفت: بازتابهایی که داشتم نوجوانان خیلی این فیلم را دوست داشتند و با آن همراه بودند. مدل روایت فیلممان را میپسندیدند فکر میکردند روایت امروری است اما داستان فیلم به دهه 60 برمیگردد به نظرمن از این جهت مخاطبان دوست داشتند و از این بابت خدا را شاکرم.
مجید پتکی بازیگر فیلم تاکید کرد: فیلمهایی مثل باغ کیانوش که به کودک و نوجوان به طور ویژه میپردازد برای هوش و باورشان ارزش قائل است که میتوان به آنها اعتماد کرد این نکته عطف باغ کیانوش است.
آبی روشن، دیگر فیلمی بود که میهمان روز هشتم جشنواره فیلم فجر شد.
بابک خواجه پاشا که سال گذشته فیلم تحسین شده در آغوش درخت را ساخته بود این بار با آبی روشن به جشنواره فیلم فجر آمد. فیلمی که به گفته خودش صادقانه با مخاطب حرف میزند.
او در نشست خبری این فیلم حرفهای جالبی را بر زبان آورد و گفت: ما حقهایی بر گردن داریم که گاهی فراموششان میکنیم. مهم ترین حقی که بر گردن یک انسان وجود دارد حق نزدیکان او است. در طول داستان حاج یونس باور ندارد که حقی بر گردنش است تا جایی که با برادرش مواجه میشود و متوجه میشود که پیش از اینکه خادم امام رضا (ع) شود باید حقالناس را رعایت کند.
بابک خواجه پاشا کارگردان آبی روشن تاکید کرد: فیلم رئالیستی است که در فضای شاعرانه اتفاق میافتد. تا آنجایی که از دستم برمیآمده با توجه به نگاهی که به جامعه داریم و نگاهی که من برای برخی از دغدغههای اجتماعی دارم سعی کردم این اتفاق افتاده باشد و باید ببینیم نگاه مخاطبان چه بوده است.
سیدمحمدحسین میری تهیهکننده فیلم گفت: اختلافات بین نسلی و اعتقادی و سیاسی نباید باعث شود این نقاط مشترک ما گم و یا دچار آسیب شود. این اول و آخر فیلم ما بوده است.
مهران غفوریان ابراز امیدواری کرد مردم «آبی روشن» را ببینید و از آن لذت ببرند.
فیلم سینمایی «نوروز» ساخته سهیل موفق، همانطور که از اسمش پیداست سراغ آیین باستانی ایرانیان رفته و اثری درباره نوروز را مقابل دوربین آورده است.
کارگردان و نویسنده این فیلم سینمایی ساخت نوروز را اقدام مهمی جهت پاسداشت این آیین عنوان کردند.
نقش آفرینی استاد علی نصیریان در این فیلم بسیار مورد توجه قرار گرفت تا جشنواره چهل و دوم فجر از وجود ایشان بهره مند باشد.
این موضوع در نشست خبری این فیلم سینمایی هم مورد اشاره قرار گرفت.
سیاوش چراغیپور که در فیلم «نوروز» ایفای نقش کرده، خاطرنشان کرد: فیلم نوروز در ژانر کودک و نوجوان ساخته شده که قصه و حکایت نوروز و شکوفندگی طبیعت و بهار پرداخته و بسیار جای آن در سینمای ایران خالی بوده است.
سهیل موفق کارگردان فیلم نوروز گفت: فیلم پاستاریونی که از 7 سال تا 97 سال میتوانند ببینند فیلم نوروز را هم با یک محدودیتی از 8، 9 سال تا 98 سال ببینند.
در ساعات پایانی روز هشتم جشنواره یک انیمیشن دیگر میهمان اهالی رسانه شد.
انیمیشن ببعی قهرمان که جدیدترین تولید سازمان اوج به کارگردانی مشترک حسین صفارزادگان و میثم حسینی است.
ببعی قهرمان برگرفته از سریال انیمیشنی دوبعدی ببعی و ببعو است که جزو آثار پرمخاطب شبکه پویا بوده و از سال 1396 تا 1400 پخش شده است.
ببعی قهرمان پس از «فهرست مقدس» و «پسر دلفینی» سومین انیمیشن سینمایی سازمان اوج است.
حسین صفارزادگان کارگردان انیمیشن ببعی قهرمان، گفت: کاراکتر ببعی یک دختر بچه 7،8 سالهای است که عاشق پرواز است و از مادرش یاد گرفته کتاب بخواند. از درون کتاب به آرزوهایش برسد. از یک جایی به بعد اصرار میکند به یک مدرسه پروازی برود که پرواز را یاد بگیرد. در طی داستان هم میبینیم شخصیت استوار و محکمی دارد که تلاش و کوشش و امید را به مخاطب انتقال میدهد.
در روز ماقبل پایانی جشنواره، مجتبی امینی مقابل اهالی رسانه قرار گرفت تا اسامی هیئت داوران بخش های مختلف جشنواره را اعلام کند. او یکی دو خبر هم درباره اختتامیه جشنواره داد.
بر این اساس، پوران درخشنده، شهاب اسفندیاری، بهرام عظیمی، مهدی فخیم زاده، محمدحسین لطیفی، عبدالحمید قدیریان، محمدهادی کریمی داوران بخش ملی هستند.
همچنین، اجرای مراسم اختتامیه را هم محمدرضا شهیدی فرد برعهده دارد.
فردا آخرین روز جشنواره است و پس از آن برای مراسم اختتامیه که در همین مکان یعنی برج میلاد برگزار میشود، آماده میشویم.
باید منتظر بمانیم و ببینیم کدام فیلمها چشم هییت داوران را گرفته است و سیمرغ ها به دستان کدام هنرمندان میرسند.