شمخانی در برابر چه کسانی از خودش دفاع می کند؟
«نورنیوز» در یادداشتی به صورت غیرمستقیم به موضوع مرتبط کردن علیرضا اکبری با علی شمخانی پرداخت و با تهدیدی ضمنی نوشت که «در این خصوص گفتنیهای مهمی وجود دارد که در زمان مناسب به آن پرداخته خواهد شد.»
به گزارش اقتصادنیوز روزنامه اعتماد نوشت:
از 27 آبان تا 27 دی امسال دو مرتبه اخبار غیررسمی مبنی بر استعفای شمخانی به شکلی گسترده منتشر شده که موجب شد تا رسانه نزدیک به شمخانی واکنش نشان دهد.
«نور نیوز» که به عنوان رسانه نزدیک به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی شناخته میشود، تکذیبیههایی منتشر کرده است. اما مرتبه دوم که همین چند روز پیش بود، تکذیبیه نورنیوز مضمونی تاملبرانگیز داشت. این رسانه که به رده بالاترین نهاد امنیتی حاکمیت منتسب است، نوشت که «طی چند روز گذشته برخی اخبار مجعول از سوی کانالهای خبری غیررسمی درخصوص جابهجایی قریبالوقوع دریابان علی شمخانی از مسوولیت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی منتشر و افرادی نیز به عنوان جایگزین او مطرح شدند. اخبار رسیده به نورنیوز حاکی است؛ شایعات مطرح شده در مورد پایان فعالیت دریابان شمخانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تماما کذب بوده و هیچ تصمیمی برای تغییر در مدیریت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اتخاد نشده است.»
اینبار نورنیوز برخلاف دفعه قبل که منبع شایعه استعفای شمخانی را «معاندین» دانسته بود صرفا به «کانالهای خبری غیررسمی» بسنده کرده و لحن تندی که پیشتر درباره منبع شایعات بهکار برده بود را استفاده نکرده است. یقینا نورنیوز و سیاستگذاران آنهم میدانند که رشته این دست اخبار و شایعات به کدام «کانالهای خبری غیررسمی» و کجا میرسد و شاید خواسته با بهکار بردن این واژگان به سیاستگذاران آن اکانتها و حسابها بفهماند که میدانیم که چه میکنید!
گفتنیهای مهمی داریم؛ بعدا میگوییم!
در خلال این کش و قوسها بود که «نورنیوز» در یادداشتی به صورت غیرمستقیم به موضوع مرتبط کردن علیرضا اکبری با علی شمخانی پرداخت و با تهدیدی ضمنی نوشت که «در این خصوص گفتنیهای مهمی وجود دارد که در زمان مناسب به آن پرداخته خواهد شد.» این وبسایت استدلال کرده که هر فرد «نفوذی و جاسوسی» بالاخره در مقطعی «در یکی از دستگاههای نظام» کار کرده و «ارتباط کاری» با افراد مختلف «نمیتواند دلیلی برای مرتبط کردن اقدامات سوء او به آن دستگاه یا مسوولانش باشد.» در واقع میخواهد همانی را بگوید که اطلاعیه وزارت دفاع تلویحا مطرح کرده بود. به اعتقادنورنیوز خبر دستگیری اکبری «فرصتی برای برخی افراد غیرمسوول فراهم آورد که با انتشار خبرهای غیرواقعی و جهتدار سوژههای جدیدی برای ایجاد و تشدید اختلاف در داخل کشور بسازند.»
بر گفتار افراطیشان «پایدار» ماندند!
بخش دیگری از این یادداشت به «معدود افرادی» اشاره کرده که «با رفتار و گفتارهای افراطی» در زمینههای مختلف «هزینههای زیادی را برای نظام» ایجاد کردهاند؛ کسانی که بهزعم این وبسایت در این موضوع بر مشی «تفرقهافکنانه» خود «پایدار» بودند و «خط ضربه به انسجام ملی» را پیگیری کردند. به طور قطعی نمیتوان گفت ولی شاید استفاده از کلمه «پایدار» در این یادداشت کنایهای باشد به یکی از جریانات سیاسی تندرو که نشانیهای این یادداشت انطباق مبسوطی با آنها دارد.
نورنیوز این افراد را متهم کرده که از «مرزهای اخلاقی و قانونی» عبور میکنند و به ایفای نقش «گروه فشار»، برای «اهداف سیاسی و باندی خود» تلاش میکنند. این وبسایت نزدیک به شورای عالی امنیت ملی، در پایان خواستار آن شده که دستگاههای امنیتی «پشت پرده و اهداف سوالبرانگیز» افرادی را که «بیمسوولیت» خوانده، شناسایی کنند؛ چراکه این افراد با «فضاسازیهای رسانهای به دنبال مصادره این موفقیت برای تحقق اهداف خود هستند.» نویسنده از دستگاههای امنیتی خواسته «اجازه ندهند اقدامات نابخردانه آنها موجب تخفیف دستاوردهای ارزنده سربازان گمنام امام زمان (عج) شود.» در گفتمان و ادبیات رسمی جمهوری اسلامی به ماموران وزارت اطلاعات «سربازان گمنام امام زمان (عج)» گفته میشود و به ماموران سازمان اطلاعات سپاه، «پاسداران گمنام امام زمان (عج)» اطلاق میشود.
حمله نماینده نزدیک به جبهه پایداری به شمخانی
پیش از ماجرای اکبری، اواسط آبان ماه هم شایعاتی پیچید که شمخانی استعفا داده یا برکنار شده است. هر چند این شایعات تکذیب شد اما پیش از تکذیب، برخی مواضعی شنیده شد که تاحدودی بر یکی از جریانات علیه شمخانی نور تابیده شد؛ 15 آبان ماه حسین جلالی نماینده تندروی رفسنجان که مهمترین سابقهاش تا پیش از نمایندگی، ریاست دفتر محمدتقی مصباحیزدی بوده، در نطق میان دستورش گفته بود «چرا دبیر شورای امنیت ملی این کد واضح امنیتی را جدی نمیگیرد و روابط عاطفی و رفاقت با شخص ممنوعالتصویر مانع از برخورد جدی با این شخص مفسد و محارب میشود. آقای شمخانی حفظ نظام از اوجب واجبات است حتی از حفظ جان امامزمان (عج) هم مقدمتر است. شما نباید رفاقت با خاتمی را بر اصل نظام اسلامی مقدم بدارید.»
منظور او از شخص «مفسد و محارب» محمد خاتمی رییسجمهوری 8 سال در جمهوری اسلامی بوده است. جلالی که از جمله نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری محسوب میشود، به سخنان رهبری اشاره کرد که «اگر کسی در نظام جمهوری اسلامی در مسوولیتی مشغول کار است ولی آرمانهای نظام جمهوری اسلامی را آنطور که امام بزرگوار تصویر کرده است و در قانون اسلامی تجسم پیدا کرده در دلش قبول ندارد، اشغال آن پست برای او حرام شرعی است.» او تاکید کرد که «امروز برخی از مدیران میانی که از امکانات و مزایای این نظام استفاده میکنند اینها باورها و ارزشهای اسلامی را قبول ندارند لذا در جذب و گزینش مدیران صالح باید برنامهریزی شود.»
این سخنان میتواند یکی از کلونیهایی که علیه شمخانی فعالیت دارند را شناسایی کند. البته که این طیف به لحاظ فکری در بسیاری از نهادهای مهم گسترش پیدا کرده است و ممکن است سیاستهای بخشی از یک نهاد و ارگان بر اساس تفکرات این جریان شکل بگیرد.
همچنین بخوانید