شهبازی: کسانی که دغدغه آنها مبارزه با فساد است میتوانند در کشور تغییر ایجاد کنند / حاجیلو: برجام باعث غفلت از ظرفیتهای داخلی و همسایگان شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد صادق شهبازی دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی در سلسله نشستهای انتخاباتی رودرو با نامزدها که به همت تشکلهای دانشجویی در حسینیه هنر بگزار شد، گفت: تفاوت فهرست عدالتخواهان با مجموعه گروههای دیگری که در عرصه انتخابات حضور دارند، این است که این فهرست سیاسی نیست و ما نه تنها نمیخواهیم یک چارچوب سیاسی مثل اصولگرایان و اصلاح طلبان ایجاد کنیم؛...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد صادق شهبازی دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی در سلسله نشستهای انتخاباتی رودرو با نامزدها که به همت تشکلهای دانشجویی در حسینیه هنر بگزار شد، گفت: تفاوت فهرست عدالتخواهان با مجموعه گروههای دیگری که در عرصه انتخابات حضور دارند، این است که این فهرست سیاسی نیست و ما نه تنها نمیخواهیم یک چارچوب سیاسی مثل اصولگرایان و اصلاح طلبان ایجاد کنیم؛ بلکه به کل جریان اصلاح طلب و اصواگرا نقد بنیانی و پایهای داریم. حرف ما این است که علی رغم دعواهای تند سیاسی که در کشور بین این جریانها وجود داشته، اما این جریانات در ارتباط با مسائل اصلی کشور و مردم یک جریان هستند.
وی با بیان اینکه مسئله ما با آقای حداد عادل نیست اگر چه به او هم نقد داریم، اما مسئله خود جریان اصولگرایی است، چون وقتی به عملکرد این جریان نگاه میکنیم در رابطه با مسائل کشور مثل خصوصی سازی، مسکن، بهداشت و سلامت و آموزش که قانون اساسی آنها را وظیفه حکومتی و حاکمیتی تعریف کرده به مانند جریان اصلاحات ذی نفع وضع موجود بوده، افزود: وقتی به سیاستهای سلامت نگاه میکنیم میبینیم که تمام این آقایان بیمارستانهای خصوصی دارند، ولی وقتی مردم وارد نظام سلامت میشوند باید به بدترین وجه ممکن بالاترین هزینهها را بپردازند.
دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: در حوزه آموزش هم وقتی به عملکرد آقایان نگاه میکنیم میبینیم که از آقای حداد عادل تا سید محمد خاتمی مدارس غیرانتفایی دارند و در عرصه خصوصی سازی و بلایی که این روند بر سر کشور آورد هر دو جناح اصلا طلب و اصولگرا هیچ موضعی ندارند و در فضای اعتراضی کشور طی این دو سال جریانات سیاسی هیچ مسئلهای ندارند.
شهبازی با بیان اینکه مسئله این است که چه کسی این سیاستهای سرمایه سالارانه را اجرا کرده است و مسئله این است که چرا جریانات اصولگرا و اصلاح طلب در مورد مذاکره با غرب نظر متفاوتی ندارند، اظهار کرد: ما میگوییم که این بازی باید به نفع مردم و به نفع مسائل اصلی کشور تغییر کند با این وجود این شرایط که منافع در کشور تقسیم شده است و هیچ تغییری در این شرایط ایجاد نمیشود باید تغییر کند. ما معتقدیم این فضا با حضور مجموعهای از چهرههایی که دغدغه اصلی آنها در این سالها دعواهای سیاسی سر کاری نبوده و دغدغه اصلی آنها دعواهایی از جنس عدالت و مبارزه با تبعیض و همچنین مبارزه با فساد بوده قابل تغییر است.
وی بیان کرد: ما معتقدیم که اگر قرار است اصلاح واقعی صورت بگیرد اول باید صندلی مدیریت در جمهوری اسلامی داغ شود و هر کسی میخواهد به عنوان مسئول روی این صندلی بنشیند حق ندارد منافع قدرت، منافع سیاسی و منافع اقتصادی برای خود تعریف کند. ما حاضر نیستیم که مثل مسئولین در دوران نمایندگی عضو هیات مدیرهها شویم و از بیمارستانهای خصوصی استفاده کنیم و یا حاضر نیستیم بچههای خود را در مدارس چند ده میلیونی ثبت نام کنیم. ما تا وقتی که مردم مجبور هستند از خودروهای بی کیفیت داخلی استفاده کنند حاضر نیستیم که از خودروهای غیرایرانی استفاده کنیم. ما اموال خود را قبل از رفتن به مجلس و بعد از آن اعلام میکنیم تا مشخص شود که از لحاظ مالی در چه وضعیتی قرار داریم.
شهبازی با بیان اینکه ما در فهرست عدالتخواهان آراء خود را در مجلس شفاف میکنیم و با طراحی یک نرم افزار به صورت روزانه آراء خود را چه در سطح مجلس و چه در کمیسیونها اعلام خواهیم کرد، افزود: عدالتخواهان میثاق نامهای دارند که بر اساس آن تنها کسانی میتوانند وارد این لیست شوند که تعهد دهند متاثر از آن مسائل اصلی که کشور را دچار بحران کرده وارد ماجرا شده و نقش آفرینی کنند.
وی با اشاره به اینکه یک سری رویکردها و برنامههای خاصی را که قرار است عدالتخواهان پیگیری کنند به زودی منتشر میکنیم، اضافه کرد: عدالتخواهان بخشی از اصولگرایی یا اصلاح طلبی نیستند.
حسین حاجیلو کارشناس تحریم نیز با بیان اینکه هم اصولگرا و هم اصلاح طلب در پیگیری برجام و لوایح FATF هر دو یکی بوده اند، گفت: پس از توافق هسته ای از سر لیست ائتلاف گرفته تا خیلی از بزرگان موافق این توافق بوده اند به گونهای که یا توافق را تبریک گفتند و یا خوشحالی خود را از آن ابراز کردند و بعد از آن که تشت رسوایی توافق افتاد مواضع آنها تا حدودی تغییر کرد.
وی با بیان اینکه جریان اصولگرایی با جریان دولت و جریان غرب گرا که حاکم بوده تفاوت راهبردی در حوزه برخورد با تهدید تحریم نداشته است، افزود: در FATF هم بسیاری از اصولگرایان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله بزرگانی که احتمال میرود جزو سرلیستها باشند همراستا با جریان غرب گرا موافق پیوستن به کنوانسیونها FATF با استفاده از حق شرط بودند و ذهنیت آنها این بود که از جانب غرب خیر و برکتی به ما میرسد. با این وجود تفاوت ماهوی بین اصولگرایان و اصلاح طلبان وجود نداشته و نهایتا نگاه آنها به بیرون بوده و بزرگترین خسارت این دیدگاه هم این بود که چند سال کشور به امید اینکه قرار است از طرف غرب خیری به ما برسد از ظرفیتهای داخل و فرصت برقراری ارتباط با کشورهای دوست، همسایه و ضد امپریالیسم غفلت کرد.
این کارشناس تحریم گفت: اگر به جای دولت فعلی هم دولت اصولگرا حاکم بود در رابطه با برجام همان اتفاق روی میداد چنانچه که در مجلس اصولگرا هم برجام و هم کنوانسیونهای FATF به تصویب رسیدند.