شهید آوینی در دوره خودش مورد بیمهری قرار گرفت / مدیر هنری باید "متعهدِ متخصص" باشد
شهید آوینی انسان خاصی بود و باید بگوییم که در دوره خودش هم به ایشان بیمهری شد و نوشتههایش را در مقطعی "روشنفکری" میدانستند و تخطئه میکردند اما بعدها گفتند: «ای کاش شبیه او در زمانهمان بیشتر حضور داشت.»
رسول نقوی نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر در آستانه برگزاری هفتمین هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره سال هنر انقلاب در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در پاسخ به این سؤال که آیا توانستهایم در 43 سال بعد از انقلاب به مکتبی در زمینه هنر انقلاب دست یابیم، عنوان کرد: شاید این اتفاق در ابعاد داخلی برای خودمان ایجاد شده باشد، اما برای معرفی آن به دیگران کاری نکردهایم. در واقع مکتبی به معنای واقعی و جریانساز آن وجود ندارد که نسل جوان امروز بعد از این سالها گرایش به آثار دفاع مقدس داشته باشد و به جز معدود کارهایی در هنر تصویر و تئاتر، مدیوم سینما و رادیو و تلویزیون در مجموع اتفاقی که باید صورت بگیرد، انجام نشده است.
وی افزود: این نتیجه باید بر اساس توانمندی، قابلیت و چشماندازهایی که ترسیم شده رخ میداد.
این هنرمند با اشاره به ویژگیهای هنر شهید آوینی که هفته هنر انقلاب هرساله همزمان با سالروز شهادت او برگزار میشود، گفت: شهید آوینی انسان خاصی بود و باید بگوییم که در دوره خودش هم به ایشان بیمهری شد و نوشتههایش را در مقطعی "روشنفکری" میدانستند و تخطئه میکردند اما بعدها گفتند: «ای کاش شبیه او در زمانهمان بیشتر حضور داشت.»
نقوی همچنین عنوان کرد: شهید آوینی با دیدن تصاویری اغراق آمیز در فیلمها از جنگ که یک سرباز ایرانی صدها نفر از نیروهای دشمن را میکشد، گفته بودند که اگر ما با این دشمن جنگیدهایم، وای به حال ما! و توصیه کرده بودند که برای قهرمانسازی نباید اصل و مبنا را زیر سؤال برد و دشمن را بیش از حد قوی نشان داد.
وی با آسیبشناسی مدیریت فرهنگی و هنری در کشور گفت: در مقاطعی مدیرانی داشتیم که شاید تعهد داشتند، اما تخصص در امور هنری نداشتند و تأکید امام خمینی (ره) نیز بر تأمین نیاز کشور به متعهدین متخصص بوده است که اگر تحقق نیافته باید بررسی شود که چرا به اینجا رسیدهایم؛ البته با استثنائات کاری نداریم، اما نباید این جریان هنری قائم و وابسته به شخص باشد و در دوره خاص اوج پیدا کند. نباید فقط شهید آوینی در مکتب هنر انقلاب داشته باشیم، بلکه باید این تفکر به قدری ثبات داشته باشد که در بدنه جامعه خودش را نشان بدهد نه در بین خواص.
این هنرمند عرصه تئاتر تأکید کرد: نمیتوان هر از گاهی یک سمینار برگزار کرد و چند خانواده شهید را دعوت و به این امر بسنده کرد. اخیراً مشاور برگزاری همایشی در سالن 12 هزار نفره آزادی بودم که از جانبازان و ایثارگران تجلیل میکرد، اگرچه این اتفاقات و نظایر آن مثل راهیان نور خوب است، اما حتی اگر این برنامهها 10 میلیون نفر هم شرکت کننده داشته باشند، کافی نیست و دست کم 40 میلیون جمعیت جوان هستند که برایشان شناخت درستی از انقلاب حاصل نشده است.
وی با اشاره به هدر رفت برخی از بودجههای کلان فرهنگی توضیح داد: من به شخصه کار سفارشی نمیکنم و اگر احساس کنم بودجه عظیمی از بیتالمال در اختیارم قرار میگیرد نمیپذیرم. شاید عدهای نام این هزینهها را آزمون و خطا بگذارند اما گاهی زیادهروی میکنند. من به عنوان یک هنرمند و هنرمندان دیگر به خودی خود وظیفهمان را انجام میدهیم اما مسئول نیستیم و کار و حرفمان ضمانت اجرایی ندارد و تا حدی میتوانیم کمک کنیم.
سینمای آخرالزمانی هالیوود، از چه چیزی دفاع میکند؟/ "روایت فتح" شهید آوینی مهمترین اثر آخرالزمانی انقلاب است مناظره عنقا و طالبزاده درباره مدیریت فرهنگیِ روشنفکران و حزباللهیها: میگفتند حاتمیکیا نفوذی و آوینی وصله ناجور است!/ فیلمهای غیراخلاقی جشنواره فجر احمدینژاد صدای همه را درآورد + فیلم مجیدی: هنوز هم وقتی به سیستان و بلوچستان میروم عدهای نگران میشوند / بدوک موجب برکناری کل مسئولان استان شد / شهید آوینی حامی بزرگ این فیلم بود خاطرات فیلمبردار روایت فتح درباره شهید آوینی؛ از بایکوت کردن تا محبوبترین شدن!/ چرا تصاویر روایت فتح از جبهه ماندگار شد؟! یادداشت | تصویر کشیدن عدالت در سینما از نگاه شهید آوینی تورج زاهدی: کاریزمای آوینی دست مخالفینش را برای پولسازی بسته بود / مدیران فرهنگی دهه شصت میخواستند خود را به آوینی بچسبانند نادر طالبزاده: برخی سعی دارند مسیر انقلاب را به انحراف بکشند / شهید آوینی ستاره درخشان انقلاب اسلامی بود