دوشنبه 23 مهر 1403

شهید سلیمانی؛ جان‌فدای میهن و مقاومت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
شهید سلیمانی؛ جان‌فدای میهن و مقاومت

حاج قاسم همچون پدری دلسوز، جان‌فدای میهن و مقاومت، فردی آگاه به موضوعات کلان و منافع ملی بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس حاج قاسم سلیمانی در عرصه میدانی مدیریتی را از دوران دفاع مقدس فرا گرفت که چکیده و ماحصل شیوه همه فرماندهانی بود که در آن دوران پرشکوه حضور داشتند؛ بسیاری از آنها شهید شدند و تعدادی امروز میان ما زندگی می کنند. این شیوه مدیریت به این صورت بود، به جای اینکه به نیروهایش بگوید «برو»، می گفت «بیا».

حاج قاسم در عرصه میدانی پیش‌قراول و جزء نخستین نفراتی بود که در صحنه‌های مختلف حضور پیدا می‌کرد و در عملیات ها خود هدایت مجموعه‌ها را در جلوترین نقطه ممکن برعهده می‌گرفت. شهید سلیمانی در حوزه مقاومت به این گونه عمل می‌کرد که ابتدا خودش درسخت ترین شرایط میدانی حاضر بود و در صورت نیاز به نیروها فرمان می داد. نباید فراموش کرد که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، حاج قاسم در یک محاصره 360 درجه‌ای در مناطق کردنشین که مردم آنجا مدت‌ها محاصره بودند، با بالگرد به وسط میدان وارد شد و علاوه بر دادن دلگرمی به مردم، سازماندهی رزمندگان را برعهده گرفت، طراحی عملیات انجام داد و نیروها شکسته شدن محاصره، آمدن کمک و حل شدن موضوع و آزادی منطقه را برنامه ریزی کردند.

در سیل خوزستان جایی بود که مردم گرفتار شده بودند و پیرامونشان را آب فرا گرفته بود؛ حاج قاسم رفت و گفت آنجا می‌ماند تا مشکل حل شود. با کمک نیروها اقداماتی انجام شد، کمک هایی که از نقاط دیگر ارسال می شد با مدیریت وی تقسیم، امکانات سرازیر شد و مردم نجات پیدا کردند.

یکی از موضوعات اصلی در عرصه میدانی قوام بخش بودن به انسانها، جان ها و بازوان رزمندگان در دوره فرماندهی و جبهه مقاومت اسلامی در زمان حضور حاج قاسم در میدان های خطر بود. حاج قاسم در عرصه داخلی نیز عامل وحدت بخش بود و بر مبنای نگاه و اندیشه حضرت امام خمینی (ره) و آیت‌الله خامنه‌ای (حفظه الله)، امامین انقلاب اسلامی نگاه جناحی و سیاسی به هیچ یک از افراد و شخصیت های سیاسی و اجتماعی داخلی نداشت.

حاج قاسم مانند پدری دلسوز، فردی آگاه به موضوعات کلان و منافع ملی بود و در موضوعات مختلف به همین شیوه می‌نگریست. به دنبال این بود که وحدت ملی پیرامون ولی فقیه زمان شکل بگیرد و حفظ و قوام پیدا کند. در یک دهه اخیر قبل از شهادت حاج قاسم، فرمانده سپاه قدس بروز و ظهور بیشتری در عرصه رسانه‌ای داشت و در جبهه مقاومت مردم با عملکرد بیشتر آشنا شدند و نگاه و دیدگاهش را باور کردند که نگاهش بسیار شبیه نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی بود. وی بدون اینکه بخواهد میان مردم خط کشی بگذارد، همه آنها را به عنوان آحاد جامعه اجتماع بزرگ امت اسلامی می نگریست.

شهید سلیمانی به گونه‌ای پدرانه صحبت می‌کرد و برخورد‌های فردی و اجتماعی وی به این گونه بود. حاج قاسم سلیمانی از کلیت نظام اسلامی دفاع و حمایت می کرد و حامی وحدت ملی بود. برشی از صحبت‌های حاج قاسم در موضوعات مختلف این روزها در شبکه‌های اجتماعی منعکس می‌شود و باید توجه کرد نگاه جامع به جامعه لحاظ شود و مدنظر قرار بگیرد. در مراسم تشییع پیکر حاج قاسم در تهران شاهد بودیم چگونه شخصیتها، جریان‌ها و گروه‌های سیاسی و اجتماعی حضور داشتند و علاوه بر بروز اندوه خود در آن مراسم شرکت کردند. هر کدام نیز که خاطره‌ای با وی دارند سعی می کنند همواره نزدیکی خود با حاج قاسم را به عنوان سند افتخار عنوان کنند.

رهبر انقلاب اسلامی این تعریف از حاج قاسم را داشتند که وی را مرد شجاعت در عرصه دیپلماسی، اقدامات مقاومتی و... و نیز به عنوان الگو مطرح کردند. همچنین ارتباط معنوی، قلبی و عاطفی میان این دو شخصیت اسوه و الگوی نظام اسلامی برقرار بود؛ به گونه ای که بعد از گذشت سه سال از شهادت وی، رهبر انقلاب اسلامی فرمودند، حاج قاسم یک مکتب بود.

انتهای پیام /