شوالیه آواز ایران، دوم تیرماه در کاشان کنسرت میدهد
تهران - ایرنا - کنسرت استاد شهرام ناظری شوالیه آواز ایران دوم تیرماه در شهر کاشان برگزار میشود.
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، کنسرت استاد شهرام ناظری پنجشنبه (دوم تیرماه) ساعت 21 در شهر کاشان، حیاط اصلی هتل سرای عامریها اجرا خواهد شد.
همزمان با اجرای این کنسرت که قیمت بلیت آن 290 تا 430 هزار تومان اعلام شده، نورپردازی مدرن ویدئومپینگ در صحن هتل اجرا خواهد شد. هتل سرای عامریها اخیرا به عنوان هتل اول خاورمیانه و جزو یکی از 25 هتل برجسته دنیا انتخاب شده است.
علاقهمندان برای تهیه بلیت این کنسرت میتوانند به نشانی www.iranconcert.com مراجعه کنند.
همچنین کنسرت استاد ناظری روزهای 24 تا 26 خرداد ساعت 20:30 در سالن سیتی سنتر شهر اصفهان اجرا میشود.
این استاد پیشکسوت آواز مقامی و موسیقی سنتی ایران هفتم خرداد سال گذشته به دلیل شرایط شیوع کرونا کنسرت برخط (آنلاین) خود را با نام آوای دوست در قالب طرح صحنهای به وسعت ایران برگزار کرد. در این کنسرت قطعات آخرین داستان، یار مرا، تمنای وصال، شیدا شدم، هوای عاشقی، ایران جوان، من چه دانم، آتش در نیستان و قطعه کردی کابوکی اجرا شد.
شهرام ناظری متولد 29 بهمن 1328 در کرمانشاه، موسیقیدان و خواننده کرد ایرانی است. او از خوانندگان شناخته شده موسیقی اصیل ایرانی و ملقب به شوالیه آواز ایران است. مجمع انجمن آسیا وی را هنرمند برتر آسیا، نیویورک تایمز او را بلبل فارسی و کریستین ساینس مانیتور او را لوچانو پاواروتی ایران نامیده است.
ناظری از آغاز دهه 50 به عنوان یک هنرمند شناخته شد و نخستین آلبومهایش به صورت آلبومهای مشترک با زندهنام محمدرضا شجریان با محتوای میهنی و مضامینی نظیر آزادیخواهی در اواخر دهه 50 توسط کانون چاووش منتشر شد. از آثار کانون چاووش، تصنیفهای ایران ای سرای امید ساخته محمدرضا لطفی بر روی شعری از هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه) که هم توسط شجریان و هم ناظری خوانده شد و آزادی با صدای ناظری و همراه شو عزیز با صدای شجریان، به شهرت بالا رسیدند.
پس از پایان کار کانون چاووش، ناظری در دهه 60 به خواندن قطعات بسیار با شعر مولانا جلالالدین بلخی پرداخت و نخستین خوانندهای شد که به طور ویژه به شعر مولوی توجه کرده است و از آن میان، آلبوم گل صدبرگ به شهرت و محبوبیت بالا رسید. در آغاز دهه 70، همکاری شهرام ناظری با پسرعمویش کیخسرو پورناظری منجر به خلق آثاری با ساز تنبور شد. از آثار حاصل این دوره، تصنیف مهتابرو شهرت خاصی یافت.
از معروفترین تصنیفهای ناظری میتوان به تصنیفهای اندک اندک با شعر مولانا در آلبوم گل صدبرگ، تصنیف آتشی در نیستان با شعر مجذوب تبریزی در آلبومی به همین نام، کاروان شهید با آهنگ محمدرضا لطفی و شیدا شدم با شعر خودش، تصنیف مهتابرو در آلبومی به همین نام و تصنیفهای میهنی و ایراندوستانهاش (مانند سرود ایران جوان یا آثار کانون چاووش) اشاره کرد. همچنین، آثاری که ناظری به زبان مادریاش (زبان کُردی) اجرا کرده، مشهورند.
از معروفترین آثار کردیِ کرمانشاهای که ناظری نیز خوانده میتوان به تصنیفهای قدیمی کابوکی، شیرین شیرین و واران وارانه اشاره کرد که او بازخوانی کرده است. ناظری سال 2007، از سوی دولت فرانسه نشان لژیون دونور و سال 2014 نشان شوالیه ملی لیاقت دولت فرانسه به ناظری اهدا شد.
وزارت فرهنگ و جوانان اقلیم کردستان عراق 26 اردیبهشت امسال از ناظری استاد پیشکسوت آواز مقامی و موسیقی سنتی ایران تجلیل کرد. وی همچنین امسال به پاسداشت شکوه، توانایی و تلاشهای خستگی ناپذیر در عرصه فرهنگ و هنر، جایزه سالگرد نقرهای بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی گلاویژ(در شهر سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق)را دریافت کرد.