شورایعالی امنیت ملی واکنش مناسب به ادعای واهی درباره جزایر سهگانه داشته باشد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامهای به علیاکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی، خواستار واکنشهای متوازن نسبت به ادعای واهی روسها و دیگر طرفین پیرامون جزایر سهگانه شد.
متن این نامه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر علیاکبر احمدیان
دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی
سلام علیکم؛
از شورایعالی امنیت ملی انتظار میرود ضمن واکنش به روسیه، پیرامون جزایر سهگانه، نسبت به امارات متحده عربی تصمیم جدی اتخاذ کند.
همان طور که مستحضرید در بیانیه پایانی ششمین نشست مجمع همکاری کشورهای عربی و روسیه نکتهای درباره جزایر سهگانه ایرانی در خلیج فارس مطرح گردید که چند ماه پیش نیز با ادبیات تقریباً مشابه تکرار شده بود.
پیرامون این موضوع به طور خلاصه به چند نکته اشاره میکنیم.
الف - شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور ضمن محکومیت هرگونه ادعای بیاساس درباره تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، جزایر سهگانه را جزو لاینفک ایران عزیز میداند و بر مقابله جدی با هر عاملی که تمامیت ارضی ایران را تهدید کند، تأکید مینماید.
ب - از شورایعالی امنیت ملی انتظار میرود ضمن طراحی بسته سیاسی، امنیتی و اقتصادی؛ درباره امارات متحده عربی تصمیم جدی اتخاذ کند. پشتیبانی امارات از تحرکات گروههای تروریستی در جنوب شرق کشور و همکاریهای گسترده اطلاعاتی و سیاسی با رژیم صهیونسیتی و طرح ادعاهای واهی درباره جزایر سهگانه جایی برای تردید در اقدام جدی درباره امارات و واکنش به این گستاخیها باقی نمیگذارد.
باید توجه داشت که متأسفانه در دهه 90 و با اجرای سیاستهای نادرست، بخشی از نبض بازار ارز ایران به درهم وابسته شده است و این امر دست امارات را در ایجاد اخلال در بازارهای مالی ایران باز گذاشته است، نسبت به این قضیه باید تدبیر مناسب صورت بگیرد، اما توجه شود که نباید اشتباه امارات را در قطر تکرار کنیم و تکیهگاه ارزی و بانکیمان را صرفا به دوحه متکی کنیم. انتصاب رئیس سابق بانک مرکزی به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر خواه ناخواه گویای باز کردن حساب سیاسی ایران روی فعالیتهای اقتصادی در قطر است که اگر درست تدبیر نشود، تجربه تلخ امارات شکل خواهد گرفت.
ج - از شورای عالی امنیت ملی انتظار میرود که در سطوح کلان نظام واکنشهای متوازن نسبت به ادعای واهی روسها طراحی و اجرا کند. گاه درباره یک امر مهم وزیر خارجه یک موضعی میگیرد و شورای راهبردی روابط خارجی یک موضع دیگر، هماهنگی دستگاههای مرتبط با سیاست خارجی نباید فراموش شود و از کشور یک صدا به خارج منتقل شود.
ایران باید برای این رفتار خارج از عرف روسیه هزینه واقعی و متناسب ایجاد کند تا از تکرار آن جلوگیری شود. توجه شود که اکتفا به مواضع خشک توییتری و تریبونی بدون اقدام در میدان عمل دستاوردی نخواهد داشت که اگر تأثیری داشت، دوباره چنین ادعایی توسط روسیه و کشورهای عربی مطرح نمیشد.
د - توجه شود که اتخاذ سیاستهای فوق نباید سرعت ایران را در همکاری گسترده و همهجانبه با شرکا و همسایگان کاهش دهد. استفاده از تجربه روابط ایران و ترکیه در دوران جنگ سوریه درسآموز است. دو کشور در عین اختلاف جدی درباره یک مسأله مهم (جنگ سوریه) در سایر حوزهها و موضوعات همکاریها و تبادلات گسترده داشتند و این همان هنر سیاستورزی سیاستمداران و دیپلماتهاست.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور
پایان پیام /