شکار در حریم تالابهای لرستان ممنوع است
خرمآباد - ایرنا - معاون فنی حفاظت محیط زیست لرستان گفت: هرگونه شکار در حریم تالاب و آبگیرهای استان به منظور پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ممنوع است.
نبی الله قائدرحمتی روز دوشنبه در گفت و با ایرنا بیان کرد: با توجه به اینکه تالاب و آبگیرهای استان در مسیر عبور و میزبان پرندگان مهاجر هستند بنابراین احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان وجود دارد.
وی افزود: به همین منظور هیچگونه مجوزی برای شکار پرندگان مهاجر و بومی در این استان صادر نمیشود و شکار در تالابهای استان تخلف است.
وی اظهار داشت: تالابهای گوری بلمک، تنوردر دورود، بیشه دالان بروجرد و سدهای مروک و ایوشان به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی جوامع بومی و محلی، خطر بیشتری دارند که به ساکنان این مناطق هشدارهای لازم اعلام شده است و تاکید میشود از حضور پرندگان بومی در تالابها جلوگیری کنند.
معاون فنی حفاظت محیط زیست لرستان با تاکید بر لزوم رعایت موارد بهداشتی برای پیشگیری از بروز و شیوع بیماری ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه در مرغداریهای این مناطق بسیار مهم است و هرگونه موارد مشکوک باید به حفاظت محیط زیست و دامپزشکی استان اطلاع داده شود.
قائدرحمتی عنوان کرد: تیمهای مشترک گشت و کنترل با هماهنگی دامپزشکی، بهداشت، امور آب و حفاظت محیط زیست در راستای پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای پرندگان در استان فعال شده است و حریم تالابها و آبگیرها روزانه نظارت میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در لرستان گزارش نشده است ادامه داد: باتوجه به مشاهده این بیماری در استان مرکزی و همجواری آن با برخی تالابهای لرستان، رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه ضروری است.
حدود 15 تالاب و بیش از 10 سد و آب بند در این استان وجود دارد که احتمال ورود پرندگان مهاجر به آنها دور از انتظار نیست همچنین شهروندان به هیچ عنوان نباید از گوشت پرندگان صید شده استفاده کنند چرا که هرگونه تماس با پرندگان آلوده احتمال انتقال بیماری را به همراه دارد.
ویروس آنفلوآنزا سندرمهای متعددی از آلودگیهای بدون علامت تا آلودگی خفیف دستگاه تنفسی فوقانی و کاهش تولید تخم، بیماری عمومیت یافته با علائم تنفسی، رال (خس خس سینه)، ریزش اشک، سینوزیت، سیاه شدن قسمتهای بدون پر مانند تاج و ریش، تورم سر و صورت، ژولیدگی پرها، اسهال، و بروز درگیری سیستم عصبی همراه با مرگ سریع را در پرندگان ایجاد میکند.
دوره نهفتگی در اشکال مختلف بیماری متفاوت و بین چند ساعت تا سه روز در یک پرنده و در یک گله تا 14 روز است. طول این دوره به میزان آلودگی ویروسی، راه عفونت، گونه پرنده، قدرت بیماریزایی ویروس و عوامل محیطی مانند گرد و غبار و آمونیاک بستگی دارد.
بیماری آنفلوآنزا فوق حاد در طیور تخمگذار و مادر شروعی ناگهانی و دورهای کوتاه بین سه تا 7 روز دارد.
*س_برچسبها_س*