شیخ رفت، سردار آمد
روز پنجشنبه، سخنگوی سپاه پاسداران از انتصاب سردار سرتیپ پاسدار محمد کاظمی به سمت رئیس سازمان اطلاعات سپاه به جای حسین طائب خبر داد. بر اساس این خبر که از سوی سردار رمضان شریف اعلام شده است از این پس سردار محمد کاظمی ریاست سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برعهده خواهد داشت و حسین طائب رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه نیز با حکم سرلشکر حسین سلامی در سمت «مشاور فرماندهکل سپاه»...
حسین طائب در سال 1361 به عضویت سپاه پاسداران درآمد و معاونت فرهنگی و اجتماعی ستاد مشترک سپاه پاسداران، جانشینی فرمانده نیروی مقاومت بسیج، فرماندهی نیروی مقاومت بسیج و معاونت ضد جاسوسی وزارت اطلاعات را طی سالهای گذشته در کارنامه خود دارد. بسیاری از دستگیری روحالله زم، مدیر شبکه «آمدنیوز» و ماجرای بازداشت نازنین زاغری، به عنوان اقدامات مهم او در زمان تصدیاش بر سازمان اطلاعات سپاه یاد میکنند. برادر بزرگتر او مهدی طائب نیز فرمانده قرارگاه عمار به عنوان یکی از مهمترین تشکیلات سیاسی و فرهنگی کشور است. شاید از همین رو جابهجایی یا تغییر او پس از 13سال به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی کشور با واکنشهای زیادی در داخل و خارج کشور روبهرو شده است. سردار محمد کاظمی، رئیس جدید سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز از سالها پیش عهدهدار مسوولیت «ریاست سازمان حفاظت اطلاعات سپاه» بوده و تجارب فراوانی در امور حفاظتی، امنیتی و اطلاعاتی دارد.
بازار داغ تحلیلها
اما خبر تغییر ریاست سازمان اطلاعات سپاه چهارشنبه شب پیش از اعلام رسمی این خبر از سوی برخی فعالان سیاسی اصولگرا در فضای مجازی اعلام شد و البته از سوی برخی افراد نزدیک به جبهه پایداری از جمله حمید رسایی با استقبال مواجه شد تا آنجا که او در توییتی با استقبال از شایعه خبر برکناری رئیس سازمان اطلاعات سپاه نوشت: «سلام بر سلامی». در کنار استقبال برخی جریانهای سیاسی از این تغییر، حسن سلیمانی، فعال رسانهای طی رشته توییتی با عنوان، «مقصد بعدی طائب کجاست؟» در پاسخ به شایعات مطرح شده در توییتر در مورد این تغییر ضمن توصیف این مطالب به داستانسرایی تاکید کرد: جایگاه بعدی حسین طائب نشان میدهد که برای وی یک ماموریت مهمتر و راهبردیتر در نظر گرفته شده است. به گزارش تابناک، او در این رشته توییتها نوشت: «سفرهای متعدد خارجی حسین طائب در ماههای اخیر و دیدار با مسوولان سرویسهای بزرگ دنیا و همچنین کشورهای همسایه، حکایت از اتخاذ هماهنگیهای لازم جهت برداشتن گامهای بلند در آینده خواهد داشت.» او همچنین نوشت: «طائب در جایگاهی بالادستی قرار خواهد گرفت که مسوولیت آن تامین منافع ملی و تمامیت ارضی و هماهنگی عالیترین مقامات امنیتی و نظامی و سیاسی کشور خواهد بود و مرکز تصمیمگیری در سیاست خارجی و امور دفاعی و امنیتی کشور است. تعیین سیاستهای دفاعی - امنیتی کشور در محدوده سیاستهای کلی تعیین شده از طرف رهبر انقلاب از دیگر ماموریتهایی است که به حسین طائب واگذار خواهد شد.» علیاکبر رائفیپور، یکی دیگر از چهرههای اصولگرا نیز در توییتی بدون اشاره مستقیم به این جابهجایی نوشت: «تودیع و معارفهای معنادار برای اهل فن.»
به دنبال این شایعات بود که کانال قدس از رسانههای جریان انقلابی نیز در خبری با تایید نسبی این تغییر نوشت: با وجود آنکه تصمیم نهایی در مورد تغییر حجتالاسلام طائب گرفته نشده، اما شنیدهها از ارتقای جایگاه ایشان، در سطح نهادهای اطلاعاتی کشور، حکایت میکند. سرانجام ظهر روز پنجشنبه سخنگوی سپاه پاسداران با اعلام خبر تغییر در سازمان اطلاعات سپاه و انتخاب سردار محمد کاظمی به عنوان رئیس جدید این سازمان مهر تایید بر تمام گمانهزنیها زد. پس از اعلام رسمی این جابهجایی نیز بازار تحلیلها داغ شد. در این میان برخی تغییر در این نهاد مهم را به ماجرای اتهام رژیم صهیونیستی به ایران مبنی برتلاش برای ترور یا دزدیدن توریستهای اسرائیلی در ترکیه مرتبط دانستند. اتهامی که البته روز گذشته با پاسخ صریح سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امورخارجه روبهرو شد و او در واکنش به عملیات روانی رژیمصهیونیستی در ترکیه علیه ایران گفت: پاسخ ایران به خرابکاریهای رژیم صهیونیستی بدون تهدید امنیت شهروندان عادی و تهدید امنیت کشورهای دیگر خواهد بود. پیش از این برخی رسانههای اسرائیلی مدعی دست داشتن حسین طائب در پروژه ادعایی آنها مبنی بر صدمه زدن به توریستهای اسرائیلی در ترکیه شده بودند. از سوی دیگر برخی تحلیلها دلیل تغییر طائب را به ماجرای فایل صوتی که زمستان سال گذشته از مکالمهای میان محمدعلی جعفری، فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و صادق ذوالقدرنیا، معاون سابق اقتصادی سپاه در مورد یک پرونده اقتصادی مرتبط با محمدباقر قالیباف منتشر شد مرتبط میدانند که در آن فایل از طائب به عنوان حامی رئیس مجلس یاد شده بود. در کنار این تحلیلهای خارجی روز گذشته، مهدی جهانتیغی، فعال رسانهای در توییتی نوشت: «حرف آخر را باید اول زد؛ برای صهیونیستها، ضدانقلاب و دشمنان ایران نه تنها کابوس طائب تمام نخواهد شد، بلکه وارد مرحله تازهتری خواهد شد. با حضور سردار کاظمی روندهای اطلاعاتی سپاه، پیچیدهتر و سیلیهای ایران خاصتر و اقدام ضد امنیتی و اطلاعاتی علیه ایران سختتر از قبل خواهد شد.» محمد ایمانی فعال رسانهای نیز در کانال تلگرامی خود در پاسخ به این گمانهزنیها نوشت: «تغییر رئیس سازمان اطلاعات سپاه پس از 13سال فعالیت، انبوهی از گمانهزنیهای رسانهای را در پی داشت. برخی گفتند آقای طائب احتمالا در جایگاه دیگری در زمینه فعالیتهای کلان اطلاعاتی کشور به خدمت گرفته خواهد شد و گروهی، صرف این تغییر را حمل بر عزل و برکناری کردند.» به گزارش سایت مشرق وی در بخش دیگری از مطلب خود نوشت: «13 سال مدیریت، آن هم در دورهای پر ماجرا از تحولات مهم داخلی و بینالمللی، حتما فراز و فرود و قوت و ضعف را در خود نهفته دارد و لابد سه گروه تحلیلگر (حامی، منتقد، معارض و دشمن) میتوانند ذرهبین بگذارند و درباره جزئیات آن تحلیل کنند؛ اما اگر کسی ایرانی - انقلابی میاندیشد، نمیتواند چنان قضاوتی کند که قاب عقدهگشایی رسانههای نیابتی سیا و موساد و امآی سیکس را تکمیل کند.»
ایمانی در ادامه مطلب خود از مهار فتنه 88، برخورد با شبکههایی که با اشخاصی مانند جیسون رضاییان، نازنین زاغری، کایلی مورگیلبرت، سیامک و باقر نمازی، مراد طاهباز، کاووس سیدامامی، نزار زاکا، دری اصفهانی و زم شناخته میشوند؛ پروند فساد اقتصادی دانه درشتهایی مانند اکبر طبری، حسین فریدون، پتروشیمی و قطعات خودروسازی به عنوان موفقیتهای بزرگ این نهاد در دوران حسین طائب یاد کرد. وی در ادامه نوشت: «ظاهر ضد انقلاب به ذوقزدگی از تغییر اخیر در مدیریت اطلاعات سپاه، دیر نخواهد پایید و امید بسیاری میرود که مدیریت جدید، واجد توانمندیهای جدید به علاوه توانمندیهای دوره قبل و منهای ضعفهای محتمل قبلی باشد.»