شیوه برگزاری تئاتر فجر با ایده هنرمندان نوگرا دگرگون می شود
رشت - ایرنا - معاون هنری و امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان بیان کرد: با توجه به شرایط ناشی از شیوع کرونا، ایده های خلاقانه هنرمندان نوگرا شیوه نوین برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را رقم می زند و دوم آذر ماه نتایج مرحله نخست طرح ها و ایده های اجرایی اعلام می شود.
سید امیر مصباح روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هنرمندان بسیاری پیجوی نحوه برگزاری جشنواره یادشده هستند، توضیح داد: در راستای بهره مندی از ظرفیتهای فضای مجازی و در بخش دیگرگونههای اجرایی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر تصمیمی مبنی بر بهره گیری از ایده های نوین اتخاذ شد و از هنرمندان سراسر کشور دعوت شد ایده های نوین خود را در قالب ویدئوهای پنج دقیقه ای ارسال نمایند که هنرمندان گیلان نیز چون همیشه از ارائه خلاقیت و ارائه ایده های نوین بازنماندند.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا و اختلال در روند تولید و اجرای آثار نمایشی، سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در بخش دیگرگونههای اجرایی، محدودیتی برای پذیرش تقاضا از سوی صاحبان آثار اجراشده از ابتدای سال 98 تا 25 آبان 1399 در نظر گرفته نشده است. وی ادامه داد: نتایج اولیه ایده های هنرمندان که در قالب ویدئوهای پنج دقیقهای ارسال شده دوم آذرماه اعلام میشود؛ از سوم تا ششم آذر 99 جلسات حضوری یا آنلاین با صاحبان آثار منتخب برای تشریح چگونگی اجرا برگزار خواهد شد که امیدواریم ایده های هنرمندان گیلانی جزو ایده های برتر باشند.
معاون امور هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه جشنواره های استانی نیز، از تغییرات ناشی از شیوع ویروس کرونا در امان نمانده است، یادآور شد: برگزاری سی و دومین جشنواره استانی تئاتر بهدلیل محدودیتهای اعلام شده توسط ستاد کرونا دو هفته به تعویق افتاده است؛ پیش از این، زمان برگزاری جشنواره استانی تئاتر، اول تا چهارم آذرماه اعلام شده بود که با این تصمیم، برگزاری اختتامیه سومین جشنواره آموزشگاهی نمایشنامه نویسی گیلان نیز که قرار بود همزمان با جشنواره تئاتر استان برگزار شود به تعویق افتاد.
مصباح در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد این اداره کل در حوزه تئاتر اشاره یادآور شد: تئاتر در استان نسبت به سال 92 با 228 نمایش، رشد 75 درصدی را تجربه کرده است. وی اظهار داشت: اجرای تئاتر بعنوان یکی از هفت هنر اصلی جهان در استان از سابقه طولانی برخوردار است و تعداد نمایش های تولید شده در سال 92 گیلان، 130 مورد بود که در سال 98 این رقم به 228 تئاتر رسید. سیو نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه برگزار میشود. گیلان، امروز بالنده به بیش از یکصد سال سابقه تئاتر در کشور است، " اکبر رادی "، نمادی در نمایشنامه نویسی کشور و خالق تئاتر هویت برخاسته از این سرزمین است؛ هم اکنون 24 سالن و چهار پلاتوی اجرای نمایش با ظرفیت شش هزار و 621 صندلی در استان وجود دارد؛ در بخش آموزش نیز 20 آموزشگاه آزاد هنرهای نمایشی در گیلان مجوز فعالیت دارند.
*س_برچسبها_س*