سه‌شنبه 29 آبان 1403

صادرات بیش از یک میلیون تن پای مرغ از یزد / تیم‌های واکنش سریع دامپزشکی استان مانع تلف شدن20هزار راس دام شدند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
صادرات بیش از یک میلیون تن پای مرغ از یزد / تیم‌های واکنش سریع دامپزشکی استان مانع تلف شدن20هزار راس دام شدند

فاتحی نیا گفت: در یک سال اخیر بیش از یک میلیون تن پای مرغ از استان صادر و بیش از 156تن پشم گوسفندی وارد استان یزد شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، علی فاتحی نیا صبح امروز به مناسبت شروع هفته دامپزشکی در جمع اصحاب رسانه استان یزد با اشاره به نقش و جایگاه بالای اداره کل دامپزشکی در تامین امنیت غذایی مردم خاطرنشان کرد: تمامی فرآورده های دامی از مزرعه تا سفره تحت نظارت و بازرسی ناظران این اداره کل قرار دارد و با نظارت صورت گرفته این اطمینان را به مردم می دهیم که فراورده های دامی که دارای مهر و لیبل این اداره کل باشد به طور قطع سالم بوده و بدون هیچ گونه استرس و نگرانی می توانند آن را مصرف کنند.

وی با تاکید بر اینکه کارمندان ادارات تابعه این اداره کل برای جلوگیری از آسیب وارد آمدن به امنیت غذایی استان سختی های فراوانی را تحمل و برخی از انها در این مسیر به علت ارتباط با انواع بیماری های مشترک، دچار صدمات جسمی و روحی شده اند تصریح کرد: در سیل اخیر استان یزد، جمعیت دامی استان به طور خاص در شهرستان های ابرکوه، خاتم و مروست دچار صدمات فراوانی شدند که در این زمینه بلافاصله پس از وقوع سیل اکیپ های واکنش سریع این اداره کل در مناطق حادثه دیده حاضر و به ارائه خدمات به دام ها پرداختند و در مدت یک هفته توانستند 20 هزار راس دام را به صورت رایگان ویزیت کنند و مانع تلف شدن این تعداد دام شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد ادامه داد: خوشبختانه این اقدام سریع توانست نقش بسیار خوبی در کنترل جمعیت دامی استان ایفا کنند.

فاتحی نیا یکی از اقدامات این اداره کل را به مناسبت هفته دامپزشکی، اعزام گروه های جهادی به شهرستان های سیل زده استان ذکر و خاطرنشان کرد: در هفته جاری 10 اکیپ عملیاتی دامپزشکی به این 3 شهرستان اعزام و توانستند انواع خدمات درمانی را قالب ویزیت، مشاوره، واکسن و... برای 50 هزار راس دام به صورت رایگان انجام دهند که این خدمت کمک بزرگی به مردم این مناطق به ویژه عشایر خواهد بود.

وی با اشاره به فعالیت 9کشتارگاه صنعتی و سنتی و 5 کشتارگاه طیور در استان یزد ابراز داشت: کارشناسان و ناظران بهداشتی در یک سال گذشته بر روند تولید بیش از 118هزار تن گوشت قرمز و 38هزار تن گوشت سفید نظارت داشته اند و با انجام 2 هزار نمونه برداری توانستند بیش از 68 هزار و 586 کیلوگرم گوشت غیر قابل مصرف را از چرخه توزیع خارج کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه این نشست به انجام بیش از 35هزار بازرسی از3هزار و 348 مرکز تولید، کشتار و عرضه توسط ناظران این اداره در یک سال اخیر خبر داد و عنوان داشت: در این بازرسی ها برخی از موارد و مشکلات مشاهده شده با تذکر و تعهد صاحبان فروشگاه موضوع مرتفع ولی مواردی که نیاز به تشکیل پرونده بوده تنها 68 مورد بوده که اقدامات لازم در این رابطه نیز انجام و به مراجع قضایی معرفی شده اند.

وی با اشاره به اینکه وظیفه تامین امنیت غذایی استان جز وظایف اصلی این اداره کل است اظهار داشت: کارشناسان و ناظران این اداره با نظارت از مزرعه تا سفره بر روند میزان تولید فرآورده های دامی استان نیز نظارت دارند که خوشبختانه با تلاش های مسئولان استان هیچ گونه کمبودی در هیچ کدام از فرآورده های دامی استان وجود ندارد و در مواردی که نیاز به واردات بوده است نیز اقدامات لازم انجام و خوشبختانه نگرانی از این لحاظ در سطح استان وجود ندارد.

وی ادامه داد: در همین راستا و برای جلوگیری از قاچاق دام در یکسال اخیر 853 دام توقیف شده است و با هماهنگی که با نهادهای نظارتی و انتظامی استان وجود دارد مبادی ورودی و خروجی استان به صورت مرتب کنترل و مجوزات خروج دام یا ورود دام از استان کنترل می شود که در این زمینه اداره کل دامپزشکی استان در یک سال اخیر مجوز حمل برای بیش از 13هزار دام زنده صادر کرده است.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد در ادامه این نشست خبری که به مناسبت شروع هفته دامپزشکی برگزار شده بود ابراز داشت: خوشبختانه استان یزد در زمینه انواع واکسن مربوط به حیوانات هیچ گونه کمبود و مشکلی ندارد و نگرانی از این لحاظ در سطح استان وجود دارد.

وی عنوان کرد: شیوع تب برفکی یکی از نگرانی های اصلی دام داران استان بود که به علت فراگیری و سرعت انتشار ان می تواند خسارت های مالی غیر قابل جبرانی به دامدار وارد کند که خوشبختانه با اقدامات انجام شده و برای جلوگیری از هر گونه حادثه ای در 6 ماه اول سال بیش از90 هزار دام سنگین استان در زمینه مقابله با این بیماری واکسینه و در 6 ماه دوم نیز برنامه واکسیناسیون در دستور کار این اداره کل است.

فاتحی نیا یکی دیگر از اقدامات این اداره کل را واکسیناسیون حیوانات برای جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک بین انسان و حیوانات ذکر و خاطرنشان کرد: استان یزد یکی از قطب های پرورش اسب در سطح کشور است و جمعیت اسب استان قابل توجه است که در همین زمینه از 3 هزار اسب استان تست بیماری مشمشه انجام که هیچ موردی مثبت اعلام نشد و همچنین 3هزار قلاده سگ صاحب دار (سگ گله) نیز در برابر بیماری هاری واکسینه شدند و همچنین با همکاری دیگر بخش های استان بیش از 700 هزار واکسن رایگان طاعون نشخوار کنندگان کوچک در سطح استان انجام شد تا بتوانیم از انتقال بیماری های مشترک بین انسان و حیوان جلوگیری کنیم.

وی نظارت و صدور مجوز برای صادرات و واردات فراورده های دامی را یکی دیگر از وظایف این اداره کل برشمرد و خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته 7 میلیون و 976 هزار و 862 کیلوگرم گوشت گوساله و 8میلیون و 936 هزار کیلوگرم گوشت مرغ در سطح استان برای توزیع مجوز صادر شده است.

فاتحی نیا ادامه داد: در یک سال اخیر برای واردات 156 تن پشم گوسفندی مجوز صادر و برای صادرات 1 میلیون و169 تن پای مرغ، 69 هزار تن تخم مرغ نطفه‌دار، 27 تن تخم مرغ خوراکی، 149 تن دنبه و78 تن محصولات پروتینی از استان مجوز صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد در پایان این نشست با تاکید بر اینکه کشتارگاه های سنتی از لحاظ بهداشتی قابل مقایسه با کشتارگاه های صنعتی نیستند خاطرنشان کرد: در برخی از شهرستان های استان همچنان این کشتارگاه ها در حال فعالیت هستند و ناظران بهداشتی این اداره کل در انها مستقر ونظارت لازم را دارند اما به علت بعد مسافت و مشکلاتی که به علت نبود کشتارگاه در آن منطقه ایجاد می شود و کمبود اعتبار و... امکان تعطیلی این اماکن فعلا وجود ندارد و به همین دلیل این اداره کل در این مرحله تمام تلاش خود را به کار گرفته تا از سلامت گوشت ها این کشتارگاه ها اطمینان حاصل کنیم که خوشبختانه این اقدام با کارهای انجام شده صورت گرفته و مردم این مناطق بدون هیچ نگرانی گوشت کشتار این کشتارگاه ها را میتوانند مصرف کنند.

انتهای پیام /