یک‌شنبه 30 دی 1403

صادرات کاغذ مازندران پس از پنج سال از سر گرفته شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
صادرات کاغذ مازندران پس از پنج سال از سر گرفته شد

ساری - ایرنا - مدیر عامل شرکت چوب و کاغذ مازندران از صادرات ماهانه چهار هزار تن انواع کاغذ به کشور ترکیه خبر داد و گفت که نخستین محموله صادراتی کاغذ این کارخانه پس از پنج سال از امروز شنبه اول آبان ماه از سر گرفته شده است.

علی اکبر صفریان روز شنبه در حاشیه برگزاری جشن میلاد حضرت محمد (ص) در محل کارخانه چوب و کاغذ مازندران در ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آخرین محموله صادراتی کاغذ این شرکت مربوط به سال 1395 بود که با یک کشتی به چین صادر شده بود.

وی با اظهار این که شرکت چوب و کاغذ مازندران همواره پیشرو در بازار کاغذ داخلی به لحاظ کیفیت و تنوع اندازه ها بود، گفت: اما به دلیل مشکلات تهیه مواد اولیه در چند سال اخیر با چالش های جدی مواجه شد و حتی به مرز ورشکستگی نیز پیش رفت.

صفریان با توضیح این نکته که در حال حاضر مواد اولیه این شرکت شامل 30 درصد چوب های باغی و 70 درصد ضایعات کارتن و کاغذ است، گفت: پس از حدود پنج سال تحمل رکود در این کارخانه، در 6 ماهه امسال 50 هزارتن کاغذ تولید کردیم که 2.5 برابر مدت مشابه سال پیش است.

وی با اظهار این که برای تولید کاغذ استانداردهای مختلفی وجود دارد و این شرکت با بروز کردن تجهیزات توانایی تولید کاغذ با هر نوع استانداری را دارد، گفت: این شرکت آمادگی تولید و تامین 40 هزار تن کاغذ کتاب درسی وزارت آموزش و پرورش را نیز دارد. صفریان یکی از مهم ترین راهکارهای حمایت از شرکت چوب و کاغذ مازندران را تامین کاغذ کتاب درسی وزارت آموزش و پرورش از این شرکت معرفی کرد و افزود: اعلام می کنیم که این شرکت می تواند هر نوع استانداردی را که مدنظر باشد برای تولید کاغذ تحریر مورد نیاز کتاب‌های درسی رعایت نماید.

وی با بیان این که صنایع چوب و کاغذ مازندران 20 درصد کاغذ مورد نیاز کشور را تولید می کند، ادامه داد: امسال حدود 21هزار متر مکعب چوب بدون پوست وارد شرکت شده است و اگر بتوانیم حمایت های دولت را همانند واردات و عرضه کاغذ داشته باشیم، قیمت تمام شده کاغذ در شرکت قابل رقابت با هر کاغذ داخلی و خارجی خواهد شد. مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران یکی از مشکلات در این بخش را واردات چوب بدون پوست دانست و در مورد طرح توسعه ای شرکت برای جایگزینی مواد اولیه هم توضیح داد: مبنای راه اندازی شرکت چوب و کاغذ مازندران با مواد اولیه چوب و سرمایه گذاری 600 میلیون دلاری بوده است و این مقدار سرمایه گذاری بر اساس طرح 150 هزار هکتاری جنگلی که در اختیار این شرکت قرار داشت صورت گرفت و ولی با اجرای ممنوعیت چوب از جنگل که همان طرح تنفس است، با چالش مواجه شدیم.

قانون تنفس جنگل با دادن یک فرصت سه ساله به صنایع چوب بر برای تدبیر چوب جایگزین از جمله زراعت چوب و استفاده از چوب وارداتی پوست کنده از سال 95 به اجرا گذاشته شد تا جنگل های هیرکانی شمال کشور را از نابودی نجات دهد. طبق این قانون برداشت چوب اعم از درختان ایستاده یا افتاده از جنگل ها ممنوع است و شرکت هایی که مواد اولیه آنها چوب است باید از راه های جایگزین برای تامین مواد اولیه استفاده کنند.

شرکت چوب و کاغذ مازندران پس از اجرای قانون تنفس جنگل چندین بار مورد حمایت دولت قرار گرفت که از جمله آن تامین 10 میلیون دلار ارز به نرخ نیمایی برای تامین مواد اولیه در سال 98 بود.

این شرکت سال 1376 در شهرستان ساری آغاز به کار کرد و هم اکنون طبق گفته مسئولان آن، حدود یکهزار و 300 نیروی انسانی دارد.

شرکت چوب و کاغذ مازندران در حال حاضر سهامی خاص است که 60 درصد سهام آن در اختیار شرکت آینده پویا، 20درصد صندوق بازنشستگی کشوری با 20 درصد دیگر هم در اختیار شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی است.

*س_برچسب‌ها_س*