صادرات 14 میلیون دلاری شرکت های تعاونی استان مرکزی / مرکزی رتبه اول جذب و پرداخت تسهیلات بند الف تبصره 18 را کسب کرد
امیدی با اشاره به اینکه 14 شرکت تعاونی در استان مرکزی در حوزه صادرات فعالیت دارند گفت: در سال گذشته شرکتهای تعاونی استان مرکزی 14 میلیون دلار صادرات داشتهاند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ جمشید امیدی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته دولت و هفته تعاون با تأکید بر لزوم افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی اظهار داشت: در استان مرکزی درمجموع 5 هزار و 862 شرکت تعاونی به ثبت رسیده که از این تعداد 2 هزار و 361 تعاونی فعال هستند، بیشترین تعداد تعاونیها در اراک و کمترین آمار مربوط به شهرستان خنداب است.
وی ادامه داد: هزار و 416 تعاونی غیرفعال هستند و 661 تعاونی نیز منحل شده، همچنین 424 تعاونی در وضعیت راکد قرار دارند که اقداماتی در راستای فعالیت دوباره برخی از این تعاونی صورت گرفته است.
امیدی تصریح کرد: بیشترین تعاونیها در حوزه صنعتی، خدماتی و کشاورزی به ثبت رسیده و درمجموع 121 هزار و 392 نفر عضو این تعاونیها هستند و 22 هزار و 426 فرصت شغلی در این تعاونیها ایجادشده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری کمیته رفع موانع و مشکلات تعاونیها راهاندازی شده و خط اعتباری 2 هزار میلیارد تومانی ویژه تعاونیها نیز ایجاد گردیده است که سهم استان مرکزی از این اعتبار 440 میلیارد ریال بوده.
وی ادامه داد: 42 تعاونی با تسهیلات 2 هزار و 787 میلیارد ریال به بانک توسعه تعاون معرفیشدهاند و تاکنون 326 میلیارد ریال منجر به عقد قرارداد گردیده است.
شرکت های تعاونی استان مرکزی 14 میلیون دلار صادرات داشتند
امیدی همچنین افزود: در یک سال گذشته 43 شرکت تعاونی تأسیسشده و علاوه بر اضافه شدن هزار و 5 نفر به اعضای تعاونیها زمینه اشتغال 730 نفر نیز فراهمشده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به ظرفیتهای بخش تعاون گفت: در سال گذشته شرکتهای تعاونی استان مرکزی 14 میلیون دلار صادرات داشتهاند و 14 شرکت در حوزه صادراتی فعالیت دارند.
وی به برنامههای حوزه تعاون در هفته دولت نیز اشاره کرد و افزود: 12 شرکت تعاونی با سرمایهگذاری 994 میلیارد ریال و زمینه ایجاد 297 فرصت شغلی در این هفته در استان به بهرهبرداری خواهد رسید.
پرداخت 358 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی در سال گذشته
امیدی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: شرکتهای تعاونی دارای شخصیت حقوقی مستقل هستند اما نظارت بر مجامع این تعاونیها بسیار حساس است و در این راستا 175 مورد نظارت در بحث برگزاری مجامع شرکتهای تعاونی استان در یک سال گذشته صورت گرفته است.
وی برنامههای آموزشی ویژه تعاونگران را از دیگر برنامههای این اداره کل برشمرد و اظهار داشت: در یک سال اخیر 2 هزار و 770 نفر ساعت دوره آموزشی، مهارتی و مدیریتی تعاون گران و 2 هزار و 360 نفر ساعت برگزاری دورههای آموزشی تخصصی انجامگرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در تشریح فعالیتهای معاونت کارآفرینی و اشتغال این اداره کل اظهار داشت: رویکرد اصلی در این حوزه ایجاد تعادل در بازار کار، تقویت مدیریت و سیاستگذاری بازار کار، توسعه اشتغال مبتنی بر کارآفرینی و توسعه کسبوکارهای کوچک است.
امیدی افزود: در سامانه مشاغل خانگی 515 رشته تعریفشده که 27 رشته مجوز محور و 488 رشته ثبت محور هستند، در خصوص رشتههای مجوز محور حداکثر 3 روز به دستگاههای تخصصی فرصت بررسی و تأیید درخواست داده خواهد شد و در خصوص رشتههای ثبت محور بهمحض مراجعه متقاضی به سامانه و ثبت اطلاعات مجوز بهصورت الکترونیکی صادر میشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: سهم اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در حوزه اعتبارات مشاغل خانگی حدود 70 میلیارد تومان است بهعلاوه اینکه کمیته امداد بااعتبار 460 میلیارد ریالی و بهزیستی با اعتبار 225 میلیارد ریالی نیز در این راستا تسهیلاتی را به جامعه هدف پرداخت میکنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در ادامه افزود: هزار و 433 میلیارد تومان تسهیلات جزء 2 بند ب تبصره 16 قانون بودجه 1401 نیز وجود دارد که هنوز ابلاغ نشده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته 2 هزار و 403 مجوز مشاغل خانگی صادر و 358 میلیارد ریال تسهیلات به هزار و 333 نفر پرداخت شد و در این راستا 2 هزار و 403 مجوز صادرشده است.
شناسایی هزار 213 شاغل غیر مجاز خارجی / رتبه اول استان مرکزی در جذب و پرداخت تسهیلات بند الف تبصره 18
امیدی همچنین با بیان اینکه بهکارگیری اتباع خارجی بدون مجوز فعالیت در کارگاهها ممنوع است اظهار داشت: سال گذشته 54 فقره پروانه کار اتباع، 101 فقره تمدید پروانه و 160 مورد ابطال پروانه کار صورت گرفت همچنین 642 مورد بازرسی از کارگاههای دارای شاغلان خارجی انجام شد که هزار و 213 شاغل خارجی غیرمجاز شناسایی و علاوه بر جایگزینی 170 نیروی کار ایرانی 57 کارفرمای متخلف تحت پیگرد قرار گرفتند.
وی در خصوص تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایر نیز گفت: پرداخت این تسهیلات از اواخر سال 96 آغازشده و ادامه دارد که در این راستا طی یک سال اخیر 23 طرح جدید به بانک معرفی و 334 میلیارد ریال در بانکها مصوب شده همچنین 31 طرح منجر به عقد قرارداد گردیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در خصوص تسهیلات بند الف تبصره 18 قانون بودجه نیز گفت: 220 میلیارد تومان از اعتبارات این بخش به استان تخصیص دادهشده بود که با توجه به 900 میلیارد ریال طرح معرفیشده موفق به اخذ اعتبار 280 میلیارد ریالی شدیم و استان مرکزی در جذب و پرداخت این تسهیلات در رتبه اول کشور قرار دارد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه برای رونق تولید باید کارگر و کارفرما را به هم نزدیک کنیم اظهار داشت: خوشبختانه تعداد دادخواستها در هیئتهای تشخیص و حل اختلاف در حال کاهش است و برای این منظور برنامهریزیهای خوبی برای ایجاد سازش بین طرفین صورت گرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: در یک سال گذشته برای 2 هزار و 612 نفر بیمه بیکاری برقرار و 626 مورد قطع بیمه بیکاری انجام شد که در مجموع 3 هزار و 608 نفر در استان مشمول دریافت بیمه بیکاری هستند.
وی همچنین ارتقا شاخصهای فرهنگی و اجتماعی کارگران و کارفرمایان را از دیگر اهداف این اداره کل برشمرد و گفت: 5 مجموعه ورزشی کارگران در استان مرکزی وجود دارد که یکی از اولویتها احیای واحدهای ورزشی و استفاده بهینه از سرمایهگذاریهای انجامشده بوده است.
انتهای پیام /