صدیقی: مومنین غدیر را بزرگ داشته و تعظیم شعائر کنند / حجاب خواست قاطبه ملت متمدن ما و قانون الهی است
خطیب جمعه تهران گفت: برخی بانوان با انواع پوششهای مختلف به ما میگویند که ما به ارزشهای اسلامی اعتقاد داریم؛ آنها هم دختران ما و ارکان جامعه هستند و جامعه هم باید کرامتشان را حفظ کند و البته خود آنها هم رعایت کنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در خطبههای نمازعبادی - سیاسی این هفته تهران که در مصلای امام خمینی (ره) اقامه شد، ضمن تبریک ولادت امام هادی (ع) و دهه امامت و عید غدیر اظهار داشت: تقوا پشتوانهی دنیا و آخرت است و خداوند متعال وعده نزول رحمت و برکت به اهل تقوی در بعد اجتماعی و فردی داده است و هم بشارتهای اخروی؛ خدا بنبست از سرراه کسی که تقوا پیشه کند، برمیدارد و از جایی که حساب آن را نمیکند به او رزق میدهد.
وی افزود: همانگونه که در دوران دفاع مقدس نصرت الهی فوق برنامهریزیها بود و همان عامل پیروزی و عزت ما شد، در جنگ اقتصادی هم علاوهبر تلاش، مسئله تقوا در زندگی فردی و اجتماعی یکی از عوامل قطعی گشایش در زندگی است.
خطیب جمعه تهران گفت: مسئله غدیر مسئله استثنایی تاریخ بشر و نقطه عطفی خلقت سفرای الهی در میان بشر است؛ خداوند برای هیچ حادثهای به اندازه غدیر اهمیت به خرج نداده است. بعد از انجام مناسک حج تحت رایت پیامبر که آخرین حج خود را انجام دادند، در محل غدیر خم مجموعه حاجیان آن روز که سفیران همه کشورهای اسلامی بودند، پیامبر اکرم (ص) سه روز مردم را نگه داشتند و به امر الهی ولایت امیرالمومنین (ع) و امامت، رهبری، وصایت بلافصل و خلفت حقه ایشان را با دستور صریح خدا تبلیغ فرمودند.
صدیقی ادامه داد: سه دلیل روشن در این آیه «یا ایهاالرسول بلغ ما انزل الیک من ربک....» وجود دارد که مسئله حکومت، حکمرانی، زمامداری و رهبری سیاسی اجتماعی دینی و هدایتی جامعه بشر است که به امیرالمومنین (ع) از جانب خدا سپرده است. یکی اینکه آنقدر مهم است اگر این تبلیغ و ابلاغ انجام نمیشد گویا پیامبر (ص) رسالت خود را انجام نداده است. ولایت حضرت امیر (ع) مسئله اصل اسلام است و ولایت در حفاظت و بقای دین و تبیین حقیقی دینی آنقدر مهم است که اگر نبود امکان تحریف در دین وجود داشت و ممکن بود کم و زیاد ممکن شود و الگویی برای زندگی بشر و مدلی برای حکمرانی توحیدی و اسلامی وجود پیدا نمیکرد.
وی گفت: مسئله غدیر مسئلهی یک روز و تاریخ نیست و بلکه غدیر فرهنگ، مکتب، جریان زندگی، مدل حکمرانی، سبک زندگی، قبله، هدایتکننده، کلاس همیشگی برای موحدان عالم، آگاهی، بصیرت و حکومت عدالت است.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه ویژگیهایی که در امیرالمومنین (ع) قرآن نقل کرده، اقتضا میکند که رهبریِ امت اسلامی در طراز شخصیتی باشد که این ویژگیها را دارد، به فضایل و صفات امام علی (ع) که درقرآن و احادیث آماده است، پرداخت و گفت: بنابر آیات و احادیث، هرچه پیامبر اکرم (ص) دارد، خداوند به غیر از نبوتِ پیامبر، همه را به امام علی (ع) داده است.
صدیقی عنوان کرد: مقام معظم رهبری درباره عید غدیر میفرمایند غدیر نشانهای از جامعیت اسلام است؛ غدیر نقشه راه جامعه اسلامی است و آیندهنگری را برای امت اسلام در دستورکار قرار داده است و از غدیر بهعنوان عیداللهالاکبر یاد شده است. اهمیت غدیر بهجهت ولایت است و ولایت یعنی مدیریت و جامعه بشری؛ بشر گل سرسبد کائنات است و هرکسی حق ندارد به این بشر حکمرانی کند و کسی باید حکمران بشر باشد که که از جانب خداوند منصوب شده باشد و از ویژگیهای غدیر ضرورت اطاعت از پیامبر در رهبری مشخص و منصوب از جانب خداوند است.
وی همچنین گفت: شعار محوری دهه امامت و ولایت امسال برای پاسخ به ندای پیامبر اکرم (ص) که به خدا لبیک گفته و ولایت امیرالمومنین (ع) را تبلیغ کرد و همه امت را مبلغ ولایت امام علی (ع) قرار داد، شعار سال 1401 «لبیک یا رسول الله (ص)» است. «هر خانه یک پرچم» و «هر خانه یک اطعام» از دیگر شعارهاست و طبق احادیث و روایت اطعام روز غدیر ولو به هر قدر و اندازهای ثواب بسیاری دارد و توسط ائمه اطهار (ع) بسیار توصیه شده است که هر کسی در حد وسع خود انجام دهد.
خطیب جمعه تهران گفت: همانطور که ماه محرم ماه عزاداری و آن عزاداری نیز عبادات است، ماه ذیالحجه را ماه شادمانی میدانیم و باید سرور را در دلها ایجاد کنیم و به یُمن ولایت امیرالمومنین (ع) شاد باشیم؛ به کوری چشم کسانی که نمیتوانند ملت ما را شاد و امیدوار ببینند و تبلیغ یأس و شایعهپراکنی کرده و میخواهند ایجاد اختلاف کنند، ولایت حضرت امیر (ع) از رموز وحدت ماست. پرچم ولایت فقیه یک قطره از دریای عظیم ولایت ائمه (ع) است و ولایت فقیه حافظ عزت، استقلال و وحدت ماست.
صدیقی در خطبه دوم بیان کرد: در قرآن کریم تکلیف بانوان برای حجاب و عفاف مشخص شده است و در میان مسلمانان، کسی را نمییابید که منکر وجود حجاب و حفظ عفاف باشد و این از ضروریات دین و دستور قرآن است. بانوانی که در جامعه قدری بیمبالات هستند برخی خواهران خوشذات ما هستند که من میگویم برخیشان در قیامت ممکن است از ما جلو بیفتند و دلشان با خدا و اهلبیت (ع) مأنوس است. اینان در میدان حضور دارند و در دوران دفاع مقدس و الان برخی با اعتقادات صحیح هستند و بیش از 70 درصد آنان معتقد هستند که کارشان کار قشنگی نیست و بدحجابی و یا بیحجابی با اعتقادات آنها سازگاری ندارد و بر آنها تحمیل شده است و خواست قاطبه ملت شریف ایران حفظ حجاب اسلامی در تمام ادوار و اعصار است.
وی گفت: حجاب برای بانوان یک کرامت و ارزش است و بانوان با اعتقاد به قرآن و عملکرد بانوانِ الگو مانند حضرت زهرا (س)، حضرت خدیجه (س) و حضرت زینب (س)، قاطبه بانوان ما این را افتخار و ارزش و کرامت میدانند. بنده قبلا از این تریبون در خطبهای گفتم که حجاب بانوان مانند لباس روحانیت و تبلیغ دین است.
خطیب جمعه تهران گفت: حجاب انزوا نیست و انقلاب به بانوان کرد خدمتی کرد که در طول تاریخ ایران چنین خدمتی به جامعه زنان نشده بود؛ در پرتو انقلاب و خونهای شهدا رویش خوبی برای رشد بانوان پیش آمد و ما بانوان مایه افتخاری داریم که به برکت انقلاب در رشتههای مخلتف شکوفا شده و از مفاخر هستند. در عرصه سیاسی و احتماعی میبینیم که در مجلس شورای اسلامی نمایندگان از جامعه زنان کم نبودند و این ظلم است که بگویند انقلاب در حق بانوان ظلم کرده و بلکه انقلاب جامعه زنان را احیا کرده و زنان ما کرامتی دارند که احیانا مردها به آن کرامت کمتر دست مییابند.
صدیقی بیان کرد: برخی میگویند چه کار به حجاب دارید؟ حجاب قانون و شرع است و رضایت به خلاف شرع، صحیح نیست. ما میگوییم اینهایی که امر به معروف و نهی از منکر میکنند یعنی دلسوزی کامل برای دین و آخرت دارند، همانطور که فرد با تخطی از قوانین راهنمایی و رانندگی جریمه میشود، این جریمه طعنه زدن است؟ نه، هر تخلفی یک مجازاتی دارد و کشف حجاب و بدحجابی جزو تخلفات از قانون است. قانون مصرحِ برآمده از قرآن است و ملت ما متمدن و قانونگرا هستند و برهنگی برای قبل تاریخ است.
وی با بیان اینکه حجاب تمدن و ارزش است، خاطر نشان کرد: بنده در عمر طلبگی خود جزو روحانیون سیال و سیار در شهرها هستم و برخی بانوان با انواع پوششهای مختلف به ما میگویند که ما به ارزشهای اسلامی اعتقاد داریم و آنها هم دختران ما و ارکان جامعه هستند و جامعه هم باید کرامتشان را حفظ کند و البته خود آنها هم رعایت کنند.
خطیب جمعه تهران با اشاره به اینکه از مسئولین شورایعالی فضای مجازی میخواهیم که این فضا را مدیریت کنند، خاطر نشان کرد: باید مدیریت حکیمانه برای فضای مجازی اعمال شود و صدا و سیما و وزارت ارشاد در استفاده از هنر و فیلم و سریال در اعتلای مرتبه بانوان و ارزشگذاری حجاب وظیفه خطیری دارند و مقابله تنها با بیحجابی نیست و مقابله با تهاجم دشمن است و دشمن میخواهند نظام خانواده را بهم بریزد و عفاف و حجاب را از بین ببرند.
صدیقی گفت: کسانیکه مقابل نظام هستند، منافقیناند که باید با شبکههای آنان برخورد شود، دیگری اراذل و اوباش که میخواهند به نوامیس جامعه تعرض کنند که باید با آنان مقابله شود و گروه دیگر نیز بعد اراجیفگوها هستند که علیه نظام تهمتپراکنی میکنند.
وی افزود: همانطور که در دفاع مقدس، مردم ما به میدان آمدند الان هم با حضور در میدان با هجمه دشمنان برای از بین بردن خانواده، حجاب و ارزشها به میدان بیایند.