پنج‌شنبه 13 اردیبهشت 1403

ضرر سنگین 150 میلیونی خریداران این خودرو

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
ضرر سنگین 150 میلیونی خریداران این خودرو

پژو پارس برخلاف وعده سازمان ملی استاندارد از خط تولید ایرانخودرو کنار نرفت و احتمالا بدون استاندارد‌های 85 گانه در سال جدید به متقاضیان سامانه تحویل داده می‌شود. این وسط حدود 150 میلیون به خریدارانی که از زمستان پارسال چشم‌انتظار این محصول بودند، ضرر وارد شد. به گزارش عرشه آنلاین؛ قیمت جدید پژو پارس در کارخانه حدود 150 میلیون بیشتر از پارسال است. محصولی که به‌خاطر سخت‌گیری‌ها و دستورالعمل‌های...

پژو پارس برخلاف وعده سازمان ملی استاندارد از خط تولید ایرانخودرو کنار نرفت و احتمالا بدون استاندارد‌های 85 گانه در سال جدید به متقاضیان سامانه تحویل داده می‌شود. این وسط حدود 150 میلیون به خریدارانی که از زمستان پارسال چشم‌انتظار این محصول بودند، ضرر وارد شد

به گزارش عرشه آنلاین؛ قیمت جدید پژو پارس در کارخانه حدود 150 میلیون بیشتر از پارسال است. محصولی که به‌خاطر سخت‌گیری‌ها و دستورالعمل‌های سازمان ملی استاندارد باید نهایتا تا اسفند 1402 از فهرست محصولات داخلی کنار می‌رفت اما ایرانخودرو به پشتوانه مجوز‌های لازم می‌تواند حداقل تا پایان بهار امسال به تولید پژو پارس ادامه دهد. حالا متقاضیانی که زمستان پارسال با حدود 310 میلیون امکان خرید پژو پارس از کارخانه را داشتند، باید چیزی نزدیک 150 میلیون بیشتر به حساب ایرانخودرو واریز کنند. آن هم برای محصولی که بدون استاندارد‌های 85 گانه روانه بازار می‌شود و به‌خاطر کشمکش‌های سازمان ملی استاندار و ایرانخودرو، نسبت به موعد تحویل اولیه حدود 50 درصد گران شده است.

پژو پارس چطور در خط تولید باقی ماند؟

پژو پارس یکی از قربانیان ماجرای الزام خودروسازان به اجرای استاندار‌های 85 گانه است. چیزی که زمزمه‌های آن از سال 96 به گوش رسید و نهایتا 23 آبان 1402 حالت رسمی گرفت. سازمان ملی استاندارد اواسط سال قبل اعلام کرد تولیدکنندگان در حوزه صنعت خودرو باید بن‌سازه‌های محصولاتشان را منطبق بر استاندارد‌های ملی کشور قرار دهند و بر اساس مجوز‌های لازم از جمله رعایت استاندارد‌های 85 گانه اقدام به پیش‌فروش خودرو کنند.

پژو پارس با این اوصاف باید طبق دستورالعمل سازمان ملی استاندارد مثل خیلی از خودرو‌های دیگر از جمله ساینا دنده‌ای و تیبا از خط تولید کنار می‌رفت. چون اضافه شدن یکسری از آپشن‌های اجباری به‌خاطر قدیمی بودن پلتفرم خودرو، عملا امکان نداشت. خط‌ونشان سازمان ملی استاندار برای ایرانخودرو، حواشی تمام‌نشدنی پژو پارس در سال گذشته را کلید زد.

پژو پارس زمستان 1402 باید به حدود 100 هزار متقاضی چشم‌انتظار در سامانه یکپارچه تحویل داده می‌شد، ولی به‌خاطر دعوای ایرانخودرو و سازمان ملی استاندارد، داستان با سروشکل دیگری جلو رفت. تحویل ندادن پژو پارس به متقاضیان در موعد مقرر، تجمع‌های گاه و بیگاه متقاضیان پژو پارس جلو وزارت صمت و... دست‌آخر با عقب‌نشینی سازمان ملی استاندارد همراه شد.

پژو پارس طبق اعلام سازمان ملی استاندار مجوز حضور در خط تولید را پیدا کرد؛ به شرطی که ایرانخودرو در سه شیفت برای رفع تعهد به متقاضیان قبلی سامانه یکپارچه اقدام کند و بعد از آن، پژو پارس مثل 405 و 206 برای همیشه از سبد محصولات ایرانخودرو کنار گذاشته شود.

ضرر 150 میلیونی خریداران پژو پارس

قیمت کارخانه پژو پارس همزمان با موعد تحویل اولیه متقاضیان سامانه یکپارچه به 310 میلیون نمی‌رسید، اما الان نزدیک 150 میلیون به این عدد اضافه شده است

تولید پژو پارس متوقف نمی‌شود؟

تولید پژو پارس ممکن است بعد رفع تعهدات ایرانخودرو به متقاضیان سامانه یکپارچه ادامه داشته باشد. این خلاصه صحبت‌های اخیر سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی است. محمدعلی اسفنانی در نشست خبری روز 27 فروردین گفته: قرار بر این بود، تولید پژو پارس به دلیل اینکه استاندارد‌ها را رعایت نکرد متوقف شود که با رفع مشکلات تولید این محصول ادامه خواهد داشت.

تداوم تولید پژو پارس هنوز با واکنش سازمان ملی استاندارد روبرو نشده و مشخص نیست محصولی که تا دیروز امکان اضافه شدن آپشن‌های ایمنی را نداشت، حالا چطور قابلیت مجهز شدن به استاندار‌های 85 گانه را پیدا کرده است.

تداوم تولید پژو پارس هنوز به شکل رسمی قطعی نشده و خود ایرانخودرو در اطلاعیه‌ای که برای متقاضیان سامانه یکپارچه منتشر کرده، نوشته: باتوجه به امکان تولید خودرو پارس تا پایان 1403، شرایط انتخاب و واریز وجه ایجاد شده است.

شرایط فروش پژو پارس طبق اطلاعیه ایرانخورو به شکلی است که متقاضیان مدل‌های Xu7p باید 445 میلیون و 742 هزار تومان پرداخت کنند. آنوقت بعد تقریبا یک سال صاحب خودرویی می‌شوند که از طریق سامانه یکپارچه برای آن اقدام کردند.

قیمت پژو پارس چقدر افزایش پیدا کرد؟

قیمت پژو پارس در کارخانه درحدفاصل موعد اولیه تحویل به متقاضیان سامانه تا الان، حدود 150 میلیون بالا رفته است.

قیمت کارخانه پژو پارس طبق اطلاعیه جدید ایرانخودرو که مختص متقاضیان پیشین سامانه یکپارچه است، دقیقا 445 میلیون و 742 هزار تومان قید شده، اما همین محصول همزمان با موعد تحویل متقاضیان سامانه در زمستان پارسال 294 میلیون و 133 هزار تومان ارزش داشت.

قیمت کارخانه پژو پارس با این اوصاف دقیقا 151 میلیون و 606 هزار تومان نسبت به سال گذشته ارتقا پیدا کرده که رسما معادل جهش 51.5 درصدی است.

پژو پارس به این ترتیب نه از خط تولید کنار رفت و نه به آپشن‌های ایمنی و اجباری مدنظر سازمان ملی استاندارد مجهز شد. این وسط متقاضیان سامانه یکپارچه به‌جای زمستان 1402، در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن 60 روز دیگر صاحب محصول جنجالی ایرانخودرو می‌شوند و به‌خاطر دعوای ایرانخودرو و سازمان ملی استاندارد 151 میلیون و 606 هزار تومان بیشتر هزینه می‌کنند.

منبع: برترین‌ها هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

ضرر سنگین 150 میلیونی خریداران این خودرو 2