ضرغامی: سعی میکنیم جلوی ضرر مردم از تحویل آثار و املاک تاریخی را بگیریم
ضرغامی در مراسم افتتاح موزه خودروهای تاریخی گفت: گاهی مردم از اینکه خودرو یا ملکی از آنها تاریخی اعلام شود زیان میکنند، که تلاش می کنیم برای حل این موضوع سازوکاری ویژه در وزارتخانه طراحی و اجرا کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ موزه خودروهای تاریخی ایران با نمایش لیموزین آبطلاکاری شده، رولزرویس سیلور گوست احمد شاه قاجار، فانتوم 4 ضدگلوله، کالسکه سلطنتی ناصرالدین شاه قاجار و نمونههای نادر دیگر در صنعت خودروسازی صبح امروز با حضور عزتالله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، سید پرویز فتاح رئیس بیناد مستضعفان انقلاب اسلامی و جمعی از مدیران و معاونین این دو نهاد برگزار شد. این موزه که در جاده مخصوص تهران - کرج واقع شده و 60 خودرو را در نمایش بازدید کنندگان قرار میدهد با همکاری بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تأسیس و راه اندازی شده است.
ضرغامی در جریان مراسم ویژه افتتاح این موزه گفت: برگزاری موزه خودروهای تاریخی اقدامی هنرمندانه و بسیار مناسب فرهنگی است که در کنار سایر اقدامات خوبی که بنیاد مستضعفان انجام داده قطعا به یادگار خواهد ماند.
وی همچنین با اشاره به اقدامات خوبی که در طراحی این موضوع انجام گرفته تصریح کرد: خودروهای این موزه به لحاظ تاریخ صنعت اهمیت دارند و امیدوارم این موزه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی که به تهران سفر می کنند، قرار گیرد.
بنا به گفته وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ایران حدود 274 پلاک خودروهای تاریخی داریم که براساس تعریف خودروهای تاریخی، این خودروها باید بیش از 70 سال قدمت داشته باشند و تغییراتی روی آنها داده نشده باشد.
ضرغامی در ادامه با بیان اینکه خیلی از خودروها و آثارهای باستانی در اختیار مردم است اظهار داشت: گاهی مردم از اینکه خودرو یا ملکی از آنها تاریخی اعلام شود زیان میکنند که تلاش خواهیم کرد برای حل این موضوع و ساماندهی آن، سازوکاری ویژه در وزارتخانه طراحی و اجرا کنیم.
وی در بخشی دیگر از سخنانش با ابراز تأسف از اینکه در کنار حفظ همه ارزشها، میراثفرهنگی، تقویت و صیانت از آنها عدهای همواره به دوقطبیسازی عادت کردهاند و فکر میکنند منافع مردم در تعارض با میراث فرهنگی است بیان کرد: یکی از جاهایی که باید زیر میز زد و یکسری از تفکرات را عوض و میراث فرهنگی را حفظ کرد و در عین حال مردم هم جایگاهشان حفظ شود همینجاست. برخیها که دایه دلسوزتر از مادر هستند ممکن است جیغ بنفش بکشند اما مهم نیست. مهم این است که ببینیم این کارها چقدر به نفع مردم است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اضافه کرد: در همین موزه خودروهای فعلی متعلق به مردم در آن دوران نبود، بلکه در اختیار خاندان سلطنت بود که از پول ملت خریداری میشد و امتیازهای بزرگی از ایران در ازای آن میگرفتند.
ضرغامی در ادامه با بیان اینکه برخی در نقد زندگی شاهان گذشته به دلیل اینکه این آثار باقیمانده، سرمایههای ملی و تاریخی هستند، صدایشان میلرزد گفت: ما به میراث تاریخی احترام میگذاریم ولی سرنوشت شاهان باید نقد و برای نسل امروز عبرتآموز باشد وقتی ما کاخ شاهان را نشان میدهیم، بخشی از این آثار، معماری ایرانیان است و نشان دهنده تمدن ما است و باید به خوبی نشان داده شود. اما در عین حال این را میتوان همزمان زندگی غیرمردمی شاهان را با صریحا نقد کرد.
وی در پایان صحبت های خود از رئیس بیناد مستضفعان انقلاب اسلامی درخواست کرد که اینگونه کارها ادامهدار باشد چراکه راهبرد وزارت میراثفرهنگی، استفاده از همه ظرفیتهای بخش خصوصی، دولتی و عمومی برای حفظ، مرمت و حتی مدیریت موزهها و بناهای تاریخی است.
در ادامه این مراسم فتاح رئیس بنیاد مستضعفان با بیان این مطلب که موظف هستیم ضمن نمایش عمومی این آثار از آنها مراقبت و محافظت کنیم گفت: این موزه بر اساس استانداردهای بینالمللی طراحی، ساخته و افتتاح شده است.
وی همچنین بیان کرد: برخی معتقد بودند میتوان با فروش این آثار سرمایه هنگفتی وارد کشور کرد، اما ما به دلیل ارزش تاریخی این آثار از فروش آنها خودداری کردیم و آنها را برای مردم و آیندگان حفظ کردیم.
گفتنی است بنا بر اعلام رئیس بنیاد مستضعفان، بازدید از موزه خودروهای تاریخی از فردا برای عموم مردم آزاد است.
موزه خودروهای تاریخی ایران با هزینه 120 میلیارد تومانی افتتاح شد