جمعه 9 آذر 1403

ضرورت توسعه کشاورزی دانش بنیان در کشور

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ضرورت توسعه کشاورزی دانش بنیان در کشور

نماینده مجلس گفت: با توجه به نیاز فزاینده ای جوامع بشری به تغذیه سالم و لزوم استفاده بهینه از منابع موجود، می طلبد که ما به سمت مجموعه های دانش بنیان در حوزه کشاورزی گام برداریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین حاتمی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با صبح زاگرس؛ در خصوص شعار سال مبنی بر تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین گفت: ببینید اساس توسعه در دوران معاصر، مجموعه های دانش بنیان هستند که در تمامی عرصه ها همچون صنعت، معادن و به ویژه کشاورزی که ارتباط مستقیم ویژه با امنیت غذایی در کشورمان دارد، بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: به لحاظ محدودیت هایی که کشورمان در منابعی همچون خاک، آب، بذر و... دارد، بنابراین نیاز فزاینده ای جوامع بشری به تغذیه سالم و لزوم استفاده بهینه از منابع موجود است ولذا می طلبد که ما به سمت مجموعه های دانش بنیان در حوزه کشاورزی گام برداریم.

نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به هر حال چهارچوبی که مقام معظم رهبری برای شعار منظور فرمودند؛ طبیعتا یک نیاز اولویت دار خواهد بود.

بر این اساس نیز رهبر معظم انقلاب با تأکید بر توصیه سال قبل خود مبنی بر اکتفا نکردن به کارهای سطحی همچون درج نام سال بر تابلوی خیابان‌ها و یا بر روی سربرگ دستگاه ها، گفتند: تحقق شعار امسال نیاز به سیاستگذاری دارد البته با تحرکی که از رئیس‌جمهور محترم و همکاران‌شان مشاهده می‌شود، ان‌شاءالله این شعار روی زمین نخواهد ماند اما هر چه بیشتر کار و تلاش شود بهتر خواهد بود.

مروری بر نام گذاری سال‌ها از سوی رهبر انقلاب نشان می‌دهد این هفتمین سالی است که ایشان موضوع تولید را دستمایه انتخاب شعار سال قرار می‌دهند. سال‌هایی که نام آنها به شکل مستقیم مرتبط با بحث تولید بوده عبارتند از؛ تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی؛ اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال؛ حمایت از کالای ایرانی؛ رونق تولید؛ جهش تولید و نیز تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها بوده است.

این در حالی است کهرهبر انقلاب با اشاره به عقب‌تر بودن بعضی از بخش‌های تولید همچون کشاورزی از ویژگی‌های دانش‌بنیان افزودند: مسئله کشاورزی و دامداری بسیار مهم است و کشور باید در محصولات پایه غذایی همچون گندم، جو، ذرت، خوراک دام و دانه‌های روغنی به امنیت کامل و خودکفایی لازم دست پیدا کند.

ایشان دستیابی به این هدف را با توجه به وسعت سرزمینی و فراوانی دشت‌های حاصلخیز در کشور ممکن دانستند و گفتند: متأسفانه بخش کشاورزی جزو وابسته‌ترین بخش‌های کشور به واردات است که این وضع حتماً باید تعدیل شود.

رهبر انقلاب با اشاره به اظهارات یکی از وزرای سابق کشاورزی مبنی بر مانع‌تراشی ذی‌نفعان واردات و جلوگیری از کاهش وابستگی در کالاهای اساسی گفتند: مبارزه با این وابستگی به علت منافع زیاد برخی افراد و احتمالاً نفوذ و کارشکنی آنها در بعضی از دستگاهها و وزارتخانه‌ها دشوار است اما مسئولان باید همت کنند و این کار سخت را انجام دهند.

گفتنی است در نامگذاری سایر سال‌های دهه 90 نیز همیشه اقتصاد نقش داشته و در بیانات ابتدای سال رهبر انقلاب نیز بر موضوع تولید به عنوان راه حل مشکلات اقتصادی کشور، تاکید شده است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی تبریک فرارسیدن سال نو، سال 1401 را «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نام‌گذاری فرمودند.

انتهای پیام /