طاقبستان برای دومین بار صورتی شد
کرمانشاه - ایرنا - انجمن پویش حمایت از بیماران سرطان پستان (ققنوس) به مناسبت ماه اکتبر که از آن به عنوان ماه آگاهیبخشی سرطان پستان نام میبرند، بنای تاریخی «طاق بستان» کرمانشاه را در حمایت از این بیماران و در راستای اطلاعرسانی و آگاهیبخشی بیشتر این بیماری به مردم از شنبه شب به رنگ صورتی درآورد.
مدیر و بنیانگذار پویش حمایت از بیماران مبتلا به سرطان پستان روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در مورد سرطان پستان، تشخیص به موقع کلید اصلی در موفقیت درمان هست، از این رو آگاهی نسبت به علایم خطر و معاینه شخصی، باعث تشخیص زودهنگام این بیماری در جامعه و به تبع آن، درمان کم هزینهتر و متقنتر خواهد بود.
دکتر «شیما اسفندیاری» افزود: هر ساله در این ماه در تمام دنیا، هر شهر، برجستهترین نماد فرهنگی و تاریخی خودش را با نورپردازی به رنگ صورتی در می آورند تا توجه آحاد جامعه را به اهمیت این موضوع جلب کنند.
وی اظهار داشت: برای اولین بار در ایران، پویش حمایت از بیماران مبتلا به سرطان پستان ققنوس، در سال 1398 طاقبستان را همگام با زنجیره آگاهیبخشی جهان به رنگ صورتی درآورد و امسال هم این بنای تاریخی ارزشمند باز رخت صورتی بر تن کرد تا همچنان در آگاهیرسانی این بیماری در ایران پیشرو و پیشتاز باشیم.
مدیر و بنیانگذار پویش حمایت از بیماران مبتلا به سرطان پستان کرمانشاه در ادامه گفت: نکته مهمی که امسال برای پزشکان انکولوژیست چالش برانگیز شده، ویروس کروناست و متاسفانه تعداد بسیار زیادی از بانوان، حتی با مشاهده علایم خطر در معاینه شخصی، به خاطر ترس از ابتلا به کرونا، از مراجعه به پزشک سر باز میزنند و این باعث شده که تشخیص سرطان پستان در مراحل پیشرفتهتر صورت بگیرد.
اسفندیاری افزود: متاسفانه امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا، خانمها با دیدن علایم خطر، از مراجعه به پزشک چشمپوشی میکنند و این باعث شده که تشخیص سرطان پستان در مراحل پیشرفتهتری صورت بگیرد که این اتفاق هزینهبری از جنبههای مالی، جانی و اجتماعی است.
وی اضافه کرد: امسال اهمیت اطلاعرسانی برای توجه به علایم خطر و عدم تعویق مراجعات به پزشک به دلیل ترس از کرونا دوچندان شده از این رو از بانوان عزیز میخواهیم که با نحوه معاینه شخصی که در صفحه اینستاگرام ققنوس هم آموزش داده شده، آشنا شده و در صورت مشاهده علایم خطر، با رعایت پروتکلهای بهداشتی ذکر شده برای کرونا، حتما به پزشک مراجعه کنند.
از هر هشت زن یک نفر گرفتار سرطان پستان
مدیر و بنیانگذار پویش حمایت از بیماران مبتلا به سرطان پستان (ققنوس) در ادامه با بیان اینکه از هر هشت زن یک نفر در مدت زندگی خود به سرطان پستان دچار میشود، گفت: آمارها موید اهمیت توجه به این سرطان در جوامع مختلف است.
اسفندیاری با بیان اینکه در سرطان پستان، نکته مهم در موفقیت درمان، تشخیص به موقع هست لذا آگاهی بخشی در مورد نحوه معاینه شخصی و شناخت علایم خطر سرطان پستان برای تشخیص به موقع در تمام جوامع از مهمترین اقدامات شناخته میشود.
او با بیان اینکه برای جلب توجه بیشتر به این سرطان، یک نماد و یک ماه کامل را به آن اختصاص دادهاند، افزود: نماد سرطان پستان، روبان صورتی و ماه اکتبر به عنوان ماه جهانی آگاهیبخشی سرطان پستان در نظر گرفته شده است.
سازمان بهداشت جهانی لیست جدید غربالگری سرطان پستان را به صورت ذیل منتشر کرده است:
از 20 تا 39 سالگی، انجام معاینه ماهیانه شخصی انجام و هر سه سال یکبار به پزشک مراجعه شود.
از 40 تا 49 سالگی، انجام معاینه ماهیانه شخصی، معاینه پستان توسط پزشک به صورت سالیانه و اولین ماموگرافی در این سن انجام شود و هر 2 سال یکبار تکرار شود.
و از سن 50 سالگی به بالا علاوه بر انجام معاینههای شخصی ماهیانه، باید معاینه پستان و ماموگرافی را هر سال تکرار کنیم.
سرطان پستان، ریه، معده، رکتوم، مثانه، پروستات و خون، هفت سرطان رایج در ایران است.
سالانه حدود 110 هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور شناسایی میشود که حدود 50 درصد از این بیماریها درمانپذیر و قابل پیشگیری است.
طاق بستان نمادی از فرهنگ و تمدن ایران زمین
محوطه تاریخی طاق بستان در دامنه کوهی به همین نام و در کنار چشمه ای در شمال شرقی شهر کرمانشاه واقع شده است، در این محوطه آثاری از دوره ساسانی وجود دارد که شامل سنگ نگاره اردشیر دوم و 2 ایوان سنگی بنام های ایوان کوچک و بزرگ است.
طاق بستان در 15 دی سال 1310 به شماره ثبت 172 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و مقدمات تشکیل پرونده برای ثبت جهانی نیز از چند سال قبل آغاز شده است.
استان کرمانشاه اکنون تنها یک اثر جهانی دارد و آن هم کتیبه داریوش در بیستون است و با همت مسوولان سازمان میراث فرهنگی کشور و استاندار کرمانشاه پرونده منظر طبیعی و فرهنگی اورامان نیز برای ثبت در فهرست آثار جهانی به یونسکو ارسال شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*