جمعه 9 آذر 1403

طرح آمارگیری از کارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر در استان زنجان اجرا می‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
طرح آمارگیری از کارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر در استان زنجان اجرا می‌شود

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: طرح آمارگیری از کارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر در سال جاری از 26 تیر تا 10 مهر و همزمان با سراسر کشور به صورت مراجعه حضوری و با رعایت کامل و دقیق پروتکل‌های بهداشتی اجرا می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ایرج امینی در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت: بخش صنعت، یکی از محورهای اساسی در برنامه‌های توسعه اقتصادی کشور، تعیین شده است.

وی خاطرنشان کرد: به‌منظور ارزیابی و تحقق اهداف بخش صنعت در برنامه‌های توسعه در اختیار داشتن آمار و اطلاعات دقیق و بهنگام از این بخش، امری بسیار ضروری و حیاتی است.

امینی با بیان اینکه در سال 1398 مرکز آمار ایران، چهل و ششمین دوره آمارگیری ازکارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر را اجرا کرد، افزود: این آمارگیری به‌منظور شناخت ساختار صنعتی کشور، فراهم آوردن زمینه اطلاعاتی مناسب برای برنامه‌ریزی های توسعه صنعتی، اتخاذ سیاست‌های اقتصادی صحیح و ارزیابی نتایج اجرای برنامه‌ها اجرا شد.

وی ادامه داد: آمارگیری از کارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر با مراجعه به 24 هزار و 304 کارگاه صنعتی در سراسر کشور اجرا شده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: این طرح از سال 1351 به صورت سالانه به‌جز سال‌های 1356 و 1357 در سراسر کشور اجرا شده است.

وی اظهار داشت: مرکز امار ایران در راستای مدرن‌سازی نظام آماری کشور و به‌منظور کاهش بار پاسخگویی و افزایش کیفیت طرح آمارگیری از کارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر از سال 1395 تاکنون اطلاعات کارگاه‌های صنعتی ثبت‌شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار را برمبنای صورت‌های مالی حسابرسی‌شده آن‌ها گردآوری می‌کند.

امینی خاطرنشان کرد: در سال 1397 تعداد این کارگاه‌ها برابر با 506 کارگاه و سهم ارزش‌افزوده آن‌ها از کل ارزش‌افزوده کارگاه‌های یاد شده 41.5 درصد بوده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان بیان کرد: در نظریه‌های توسعه اقتصادی از بخش صنعت به دلیل پتانسیل بالا در ایجاد ارزش‌افزوده و داشتن پیوندهای پسین و پیشین با سایر بخش‌های اقتصادی به عنوان موتور توسعه یاد شده است.

وی در خصوص اهداف اجرای طرح آمارگیری از کارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر اظهار داشت: جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز تهیه حساب‌های اقتصادی، برنامه‌ریزی‌های توسعه صنعتی کشور، به‌هنگام‌سازی چهارچوب کارگاه‌های صنعتی، ارزیابی نتایج حاصل از برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده وتصمیم‌گیری‌های جاری، انجام تحقیقات صنعتی و ارائه آمارهای مورد نیاز مؤسسات بین‌المللی از جمله مهمترین اهداف اجرای این طرح است.

امینی با بیان اینکه چهارچوب مورد استفاده در این طرح، فهرست کارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر است، خاطرنشان کرد: این فهرست با استفاده از نتایج سرشماری عمومی کارگاهی در سال 1381 به دست آمده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان در خصوص بانک‌های اطلاعاتی مورد استفاده در این طرح گفت: این چهارچوب با استفاده از بانک‌های اطلاعاتی اداری و ثبتی منابع وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تامین اجتماعی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به‌هنگام می‌شود.

وی با بیان اینکه جامعه آمارگیری از کارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر به 2 زیرجامعه تقسیم می‌شود، اظهار کرد: زیرجامعه اول، کارگاه‌های صنعتی 50 نفر نیرو و بیشتر و کارگاه‌هایی‌که اطلاعات مالی آن‌ها در سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان حسابرسی، قابل دسترسی می‌باشد که در یک زیرجامعه با نام «زیرجامعه سرشماری» قرار می‌گیرند.

امینی خاطرنشان کرد: زیرجامعه دوم، زیرجامعه نمونه‌گیری شامل کارگاه‌های صنعتی 10 تا 49 نفر نیرو است که اطلاعات این کارگاه‌ها به صورت نمونه‌گیری، جمع‌آوری می‌شود.

این مسئول یادآور شد: طرح آمارگیری از کارگاه‌های صنعتی دارای 10 نفر نیرو و بیشتر در سال جاری از 26 تیر تا 10 مهر و همزمان با سراسر کشور به صورت مراجعه حضوری و با رعایت کامل و دقیق پروتکل‌های بهداشتی اجرا می‌شود.

انتهای پیام /