طرحهای بازسازی و نوسازی کشاورزی مناطق سیلزده کشور به بهرهبرداری رسید
اهواز - ایرنا - طرحهای بازسازی و نوسازی بخش کشاورزی مناطق سیلزده کشور دوشنبه با حضور وزیر جهادکشاورزی و به صورت ویدئوکنفرانس توسط رییس جمهوری به بهره برداری رسید.
به گزارش ایرنا وزیر جهاد کشاورزی در آیین افتتاح این طرحها در سالن اجتماعات هتل نیشکر اهواز گفت: این طرحها شامل 151 طرح آبخیزداری، لایروبی و ایمن سازی 935رشته قنات به طول 950کیلومتر، مرمت و ایمن سازی 138ایستگاه پمپاژ، بهسازی جاده بین مزارع به طول پنج هزارو 700 کیلومتر، بهسازی کانال های آبیاری به طول 700کیلومتر، زهکشی اراضی در سطح 51هزار هکتارو مرمت و بازسازی ایلروهای عشایری به طول هفت هزارو 650کیلومتر در 24 استان کشور در سیل مهیب فروردین ماه1398است. کاظم خاوازی افزود: برای اجرای این طرح در مدت 18 ماه حدود 70هزار میلیارد ریال از منابع دولتی هزینه شده است ضمن آنکه حدود 10هزار و 43 میلیارد ریال کمک های بلاعوض، 11هزار و 600میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه و13هزار و 600میلیارد ریال غرامت صندوق بیمه به کشاورزان استان های سیل زده پرداخت شده است. وی با بیان اینکه در سیلاب فروردین ماه 1398 حدود 130هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی کشور خسارت وارد شد افرود: در این سیل بی سابقه 43هزار کشاورز و بهره بردار بخش کشاورزی آسیب دیدند. وزیرجهادکشاورزی افزود: از مجموع خسارات وارده به کشاورزی، زراعت 52درصد، آب و خاک 26درصد، دام و طیور 14درصد و باغبانی هشت درصد بوده است ضمن آنکه 48.8درصد کل خسارات وارده به استان های سیل زده کشور، متعلق به خوزستان بوده است. خاوازی با بیان اینکه همه خسارات سیل در استان های کشور با مشارکت بهره برداران و تعامل دستگاههای اجرایی جبران شده است افزود: استان های خوزستان، لرستان و گلستان بیشترین خسارات بخش کشاورزی را از بین 24استان سیل زده کشور متحمل شدند که خوشبختانه هم اکنون وضعیت به حال عادی بازگشته است.
وی گفت: تنها تعداد کمی از طرحهای آبخیزداری در استان های سیل زده در دست اجرا است که تاپایان امسال نیز به بهره برداری میرسد. به گزارش ایرنا سیل فروردین ماه 1398 در خوزستان که دست کم در یک قرن گذشته بیسابقه بود در پنج حوضه آبریز کارون، کرخه، دز، مارون و خیرآباد رخ داد و متعاقب آن 196هزار هکتار از اراضی آماده برداشت محصول زیر آب رفت و بیش از 46هزار میلیارد ریال تنها به تاسیسات زیربنایی کشاورزی خسارت وارد کرد. این سیلاب محاسن زیادی نیز داشت و آن اینکه همه مخازن سدهای بزرگ خوزستان راپر کرد و این امکان را برای کشاورزان شالی خوزستانی به وجود آورد تا بتوانند حدود 206هزار هکتار از اراضی پایین دست سدها را به کشت برنج اختصاص دهند که در نهایت حدود 550هزار تن برنج در سال زراعی 1399- 1398 به ارزش بیش از 50هزار میلیارد ریال تولید کنند که در تاریخ کشاورزی خوزستان بی سابقه بود. علاوه بر آن سیلاب مهیب بهار 1398 همه تالاب های خشکیده و کم آب خوزستان را که بیش از یک دهه از فرط بی آبی با مشکلات زیست محیطی رو به رو بودند پرآب و همه کانونهای ریزگرد که منشاء و گرد وغبار بودند مرطوب کرد.
اسحاق جهانگیری معاون رییس جمهوری درجریان سیلاب فروردین ماه 1398 گفته بود برای تامین حق آبه تالاب های خوزستان، مرطوب سازی و مهار کانونهای ریزگرد به 10میلیارد دلار نیاز بود که با این سیلاب خدادادی این معضلات برطرف شد.
*س_برچسبها_س*