طرفهای غربی پشت درهای انتظار برای رایزنی با مقامات ایرانی / حساب کار دست اروپا آمده است!
اگرچه بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم جریان سیاسی و رسانه ای حامی دولت قبل و اصلاح طلبان در تلاش هستند که وانمود کنند که دولت جدید در عرصه دیپلماسی راهی جز راه 8 سال گذشته ندارد اما مجلس بر اجرای کامل و دقیق قانون راهبردی لغو تحریم ها تاکید دارد، قانونی که در عمل نقطه مقابل برجام و سیاست ذلت است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دیپلماسی ذلت و التماس در تمام 8 سال گذشته سیاسی بود که دولت قبل با ادعای بلد بودن زبان دنیا در پیش گرفت. سیاستی که در آن التماس برای ملاقات با مقامات غربی، التماس برای اجرای تعهدات، التماس برای اینستکس و موارد مشابه کلید واژه های آن بود.
البته این روش محدود به 8 سال گذشته نبوده و ریشه در دوران دبیری حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی دارد؛ زمانی که حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی مسئول تیم مذاکره کننده هسته ای کشور بود اما نتوانست توفیقاتی را برای کشور در حوزه فعالیت های هسته ای به ارمغان بیاورد.
حسن روحانی در کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای» که در برگیرنده خاطرات مذاکره سعدآباد است عنوان می کند «یکی از اساتید دانشگاه میگفت در زمستان 1384 در حاشیه نشستی وقتی با جمعی از جمله جک استراو (وزیر خارجه وقت انگلیس) مشغول صرف ناهار بودیم، هنگامی که راجع به تیم هستهای بحث شد، جک استراو گفت که در دوره تیم قبلی (تیم مذاکره کننده به ریاست روحانی) ما حرفهای یکدیگر را میفهمیدیم، در ضمن تیمی بود که کار کارشناسی میفهمید و وقتی به همدیگر قول میدادیم، میدانستیم که هر دو طرف به آن عمل میکنیم. ولی در مذاکره با تیم جدید (در دولت دهم) نه ما میفهمیم آنها چه میگویند و نه آنها میفهمند که ما چه میگوییم!».
این ادعای روحانی درحالی مطرح شده است که جک استراو وزیر خارجه پیشین انگلیس در خاطرهای تحقیرآمیز از مذاکره با وزیر خارجه دولت اصلاحات مینویسد: «پس از انجام مذاکرات و امضای توافق پاریس، که طی آن ایران پذیرفت همه فعالیتهای غنیسازی را تعلیق کند، در بازگشت به انگلستان، برای گذراندن تعطیلات آخر هفته با قطار عازم شهر محل زندگی خود بودم. بین راه تلفن همراهم زنگ زد. آنسوی خط دکتر کمال خرازی، وزیر خارجه ایران بود.
او گفت: ما میخواهیم 20 سانتریفیوژ را برای تحقیقات علمی فعال نگه داریم. من دیدم در حضور همراهانم در قطار نمیتوانم در خصوص یک پرونده حساس بینالمللی مذاکره کنم، لذا به توالت قطار رفتم. آنجا به خرازی گفتم: شما توافقنامه را امضا کردهاید و دیگر نمیشود زیرش بزنید. اما او باز اصرار کرد. من گفتم: باید در این خصوص با دیگران صحبت کنم... در همان حال کسی هم به در توالت میزد و ظاهرا عجله داشت تا از آن برای کاری غیر از مذاکره اتمی استفاده کند...».
8 سال گذشته اما دورانی بود که یک بار دیگر سیاست التماس در عرصه دیپلماسی فرصت حیات پیدا کرد با این تفاوت که این بار حسن روحانی رئیس جمهور ایران و ناظر کامل مذاکرات هسته ای بود.
اگرچه بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم جریان سیاسی و رسانه ای حامی دولت قبل و اصلاح طلبان در تلاش هستند که وانمود کنند که دولت جدید در عرصه دیپلماسی راهی جز راه 8 سال گذشته ندارد و مجبور است در چارچوب برجام عمل کند اما مجلس یازدهم بر اجرای کامل و دقیق قانون راهبردی لغو تحریم ها تاکید دارد، قانونی که در عمل نقطه مقابل برجام و سیاست ذلت است.
این میان اما با گذشت کمتر از یک سال از اجرای مصوبه مجلس در حالی که مقامات اروپایی بارها و در اظهارات مختلف نسبت به بازگرداندن ایران پای میز مذاکرات ابراز علاقمندی کردند در تازه ترین اتفاق، رافائل گروسی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار ملاقات با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان شده است.
از آنجا که مسئله هسته ای ایران این روزها در چارچوب قانون اقدام راهبردی لغو تحریم ها در حال پیش روی است، فعلا مقامات ایرانی دیدار با برخی مقامات اروپایی را محدود به ارائه صریح درخواست های ایران برای بازگشت به مذاکرات کرده است.
دیدارهای وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات اروپایی در جریان حضور در اجلاس سالانه سازمان ملل متحد و محدود به طرح شروط جمهوری اسلامی ایران برای بازگشت به مذاکرات بوده است.
درپی راهبرد دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی برخی مقامات اروپایی پشت درهای بسته ملاقات با مقامات ایرانی در انتظار هستند چرا که مذاکره با چهره هایی همچون رافائل گروسی احتمالا پیرامون جزئیات فنی بازگشت ایران به توافق هسته ای است و چون شروط سیاسی ایران اجرایی نشده است دلیلی برای بحث فنی با آژانس وجود ندارد و چارچوب کار همان مصوبه مجلس است.
انتهای پیام / ک