شنبه 10 آذر 1403

طلا در چند قدمی ثبت یک رکورد جدید / بازار به هم می ریزد؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
طلا در چند قدمی ثبت یک رکورد جدید / بازار به هم می ریزد؟

قیمت جهانی طلا در آستانه منتشر شدن یک شاخص تورم کلیدی در آمریکا رکورد جدیدی را ثبت کرد.

در حالی که سرمایه‌گذاران این هفته تمرکز خود را بر روی یک شاخص مهم تورم در آمریکا قرار داده‌اند که در اواخر این هفته منتشر خواهد شد، قیمت طلا رکورد 2 هزار و 350 دلار در هر انس را ثبت کرد.

براساس گزراشی از بلومبرگ، شمش طلا تا یک درصد رشد کرد چراکه قبل از منتشر شدن آمارهای تورم ماه مارس در روز چهارشنبه ارزیابی کردند که سیاستگذاران در زمانبدی کاهش نرخ بهره کجا ایستاده‌اند. فدرال رزرو انتظار دارد امسال نرخ بهره کاهش یابد، ولی نیاز دارد شواهد بیشتری مبنی بر کاهش تورم مشاهده کند. نرخ‌های بهره بالاتر به‌طور معمول برای طلا منفی هستند، که بهره‌ای را پرداخت نمی‌کند.

این فلز گرانبها پس از ثبت یک سری رکوردهای جدید در هفته‌های اخیر بالای 2 هزار و 300 دلار باقی مانده است. با اینحال، این حرکت در میانه فقدان هرگونه محرک آشکاری برای افزایش ناگهانی که در اواسط فوریه آغاز شد سبب گیج شدن برخی از ناظران شده است؛ به خصوص باتوجه به اینکه معامله‌گران انتظارات مبنی بر کاهش شدید نرخ بهره در آن دوره را کاهش داده‌اند.

طلا از آن زمان 18 درصد رشد داشته است، به‌طوری که حداقل بخشی از این افزایش به دنبال خوش بینی به این مساله بوده است که فدرال رزرو به کاهش نرخ‌های بهره نزدیک می‌شود. تقاضای بانک‌های مرکزی نیز یکی از عوامل بوده است؛ بانک مرکزی چین در ماه مارس برای هفدهمین ماه متوالی خرید طلا را گزارش کرد.

افزایش تقاضای طلا به دنبال بالاگرفتن تنش‌ها در خاورمیانه نیز به افزایش قیمت شمش کمک کرده است. اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که این کشور برخی از نیروهای خود را از غزه خارج خواهد کرد. ایران نیز خود را برای پاسخ گفتن به حمله اسرائیل به کنسولگری خود در سوریه آماده میکند، درحالی که حزب الله نیز آمادگی خود را برای جنگ اعلام کرده است.

شرکت خدمات مالی UBS Group AG چشم انداز طلای پایان سال خود را با 11 درصد افزایش به 2 هزار و 500 دلار در هر اونس رسانده است، به‌طوری که تقاضای صندوق‌های قابل معامله با پشتوانه طلا را احیا کرده است.

هر اونس طلا تا ساعت 10 صبح به وقت لندن با 0.3 درصد افزایش به 2 هزار و 336 دلار رسید، درحالی که پیش از آن به رکورد 2 هزار و 353 دلار در هر اونس رسیده بود. شاخص دلار لحظه‌ای بلومبرگ نیز 0.1 افزایش داشت و قیمت نقره، پلاتین و پالادیوم نیز با افزایش مواجه بودند.

عوامل موثر بر قیمت طلا

چندین عامل می‌تواند بر قیمت طلا تأثیر بگذارد. برخی از این عوامل عبارتند از:

عرضه و تقاضا: عرضه و تقاضا برای طلا می‌تواند قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. اگر تقاضا برای طلا افزایش یابد و عرضه ثابت بماند یا کاهش یابد، قیمت ممکن است افزایش یابد.

نرخ بهره: نرخ بهره تعیین کننده قدرت خرید و سرمایه‌گذاری است. زمانی که نرخ بهره پایین است، سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در طلا می‌گردند و این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

نرخ تورم: در صورت وجود تورم، ارزش پول کاهش می‌یابد و سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در دارایی‌های آلترناتیو مانند طلا هستند. این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

وضعیت اقتصادی جهانی: در زمان‌های ناپایداری اقتصادی یا بحران‌های سیاسی، سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در دارایی‌های امن مانند طلا هستند. این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

تغییرات ارزش ارز: طلا به عنوان یک دارایی جهانی محسوب می‌شود و قیمت آن تحت تأثیر تغییرات ارزش ارزها قرار می‌گیرد. اگر ارز ملکه طلا (مانند دلار آمریکا) کاهش یابد، قیمت طلا ممکن است افزایش یابد.

عوامل جغرافیایی و سیاسی: عواملی مانند بحران‌های سیاسی، جنگ‌ها و تنش‌های جهانی نیز می‌توانند قیمت طلا را تحت تأثیر قرار دهند. در زمان‌های ناپایداری، سرمایه‌گذاران به دنبال دارایی‌های امن مانند طلا می‌گردند.

مهم است بدانید که قیمت طلا تحت تأثیر تعداد زیادی عامل قرار می‌گیرد و تحلیل صحیح قیمت طلا نیازمند بررسی و تحلیل چندین عامل است.