یک‌شنبه 4 آذر 1403

عالم وارسته که بنای نخبه پروری را بر ایمان و انقلاب استوار کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عالم وارسته که بنای نخبه پروری را بر ایمان و انقلاب استوار کرد

تهران - ایرنا - حجت الاسلام والمسلمین جواد اژه‌ئی مجاهدی خاموش بود که بنای نخبگی و نخبه‌پروری را بر شالوده‌های محکم ایمان و انقلاب استوار کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در پی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین جواد اژه‌یی مقامات و شخصیت‌های کشورمان درگذشت این عالم وارسته را تسلیت گفتند.

رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت به مناسبت درگذشت حجت الاسلام اژه‌یی آن مرحوم را شخصیت برجسته و ممتازی نامیدند که سال‌های متمادی مجاهدت‌های بزرگ و مبارک را با اخلاص و بدون اندک تظاهری عهده‌دار شد و یادگارهای فراموش‌نشدنی برای کشور و انقلاب برجای گذاشت.

حضرت‌آیت الله خامنه ای با یادآوری تشکیل انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا، تشکیل مدارس استعدادهای درخشان کشور، مدیریت پدرانه بر مجموعه‌های نخبگانی جوان، و سازنده در دوران طلائی مدال‌آوری‌های علمی بین‌المللی را از یادگارهای بی‌همانند آن مرحوم ذکر کرده و فرمودند: این مجاهد خاموش که خود برادر شهیدی عزیز و داماد شهید عالیقدر آیت‌الله بهشتی بود بنای نخبگی و نخبه‌پروری را بر شالوده‌های محکم ایمان وانقلاب استوار ساخت و سپیدروی و سرافراز به ملاقات خداوند رحیم شتافت.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی مرحوم اژه‌یی را الگویی الهام بخش برای دانش‌آموختگان معارف اسلامی یاد کرد و گفت: این عالم مجاهد افزون بر تسلط بر علوم حوزوی و دانشگاهی در فعالیت‌های مختلف علمی و دانشگاهی از جمله تأسیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، وحدت میان دانشگاه و حوزه و نیز در سایر سمت‌های خدمتگزاری، کارنامه درخشان و ارزشمندی از خود برجا گذاشت.

رییس دفتر رییس جمهوری هم در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: اژه‌ئی همه ویژگی‌های مدیر تراز انقلاب اسلامی - از قبیل دانش، تخصص، تقوا، ممارست و... - را در خود داشت و از نمادهای تجمیع تخصص و تعهد در مدیریت به شمار می‌رفت.

به گفته محمود واعظی، آن مرحوم بیش از دو دهه از عمر پربارش را صرف تاسیس و بالندگی سازمان پرورش استعدادهای درخشان کرد و بدون تردید در همه موفقیت‌هایی که به برکت پرورش‌یافتگان مدارس سمپاد نصیب کشور شده، سهیم است.

علی لاریجانی رییس پیشین مجلس هم خدمات ارزنده علمی و فرهنگی حجت الاسلام والمسلمین این فاضل و با همت را معرف چهره‌ای با ابتکار از عالمی خدمتگذار عنوان کرد.

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری هم تلاش‌های مرحوم اژه ایی را زمینه ساز اعتلای علم و دانش و پرورش استعدادهای درخشان کشور ذکر کرد.

محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی هم حجت الاسلام والمسلمین اژه‌ئی را از شخصیت‌های برجسته و مخلص انقلاب و نظام و یاور رهبری عنوان کرد که در طول سال‌های متمادی و ادوار مختلف در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجرایی خدمات شایان و فراموش نشدنی را به کشور عرضه داشتند.

به گفته رییس مجلس شورای اسلامی مرحوم اژه یی، با دلسوزی کم‌نظیری عمر خود را وقف تربیت نوجوانان مستعد در سراسر کشور کرد و به خصوص یکی از زمینه سازان اصلی توجه ویژه به پرورش استعداد دانش آموزان محروم بود و بی‌ریا و مخلصانه در این راه خدمت کرد.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه هم در پیامی اظهارداشت: این معلم متواضع، نمونه برجسته زیست متعالی بود که همه وجود و عمر با برکت خویش را در تربیت فرزندان ایران اسلامی صرف کرد.

خطیب‌زاده با اشاره به آشنایی خود با مرحوم اژه‌ئی تصریح کرد: اینجانب همانند بسیاری دیگر افتخار شاگردی و بهره‌مندی از دستان پر مهر و محبت و فکر و اندیشه ناب ایشان همچون پدری دلسوز، روحانی و معنوی را داشتم.

حجت الاسلام والمسلمین جواد اژه‌ئی امروز شنبه در پی ابتلا به کرونا در سن 72 سالگی درگذشت.

وی که داماد و پسرخاله دکتر بهشتی و از طرف مادری جزو خاندان آیت الله صدر بود، پیش از انقلاب دکترای روانشناسی تجربی خود را از دانشگاه وین گرفت و پس از انقلاب در دولت زمان جنگ، وزیر، مشاور و رییس سازمان بهزیستی و سپس معاون فرهنگی نخست‌وزیر شد.

مرحوم اژه‌ئی در دهه شصت، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) را تأسیس کرد و دو دهه رییس سمپاد بود.

حجت الاسلام اژه‌ئی همچنین در دولت‌های مرحوم آیت الله هاشمی و دولت اصلاحات، مشاور فرهنگی رییس‌جمهوری بود و در زمان دولت نهم مجبور به کناره‌گیری از سمپاد شد.

*س_برچسب‌ها_س*