عبدالملکی: بیانات رهبر انقلاب در ارتقای فرهنگ کار، راهبردی بود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با کارگران در خصوص ارتقای کار و جامعه کارگری راهبردی بود و نکات مهمی را مورد تاکید قرار دادند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با کارگران در خصوص ارتقای کار و جامعه کارگری راهبردی بود و نکات مهمی را مورد تاکید قرار دادند.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الله عبدالملکی امروز (دوشنبه 19 اردیبهشت) در گفتوگوی تلویزیونی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز با جامعه کارگران نکاتی در خصوص وظایف دولت در توسعه آموزشهای فنی و حرفهای، زمینه سازی فرصت شغلی، تنظیم رابطه کار و امنیت شغلی بیان کردند که راهگشار بود.
وی افزود: تعاریفی در بازار کار در خصوص گروه شاغل، جویای کار و غیر فعال مطرح است، گروه جویای کار شامل افراد بیکار و غیر فعال به افرادی گفته میشود که حاضر نیستند کار کنند که علت آن مسائل فرهنگی، ملاحظات اقتصادی و پایین بودن دستمزدهاست است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در اقتصادهایی که رو به پیشرفت هستند، آمار افرادی که توان کار و جویای کار هستند بالاست که این آمار نرخ بیکاری را بالا میبرد.
وی با بیان اینکه یکی از ثمرات افزایش دستمزد، افزایش جمعیت فعال کشور است، گفت: در این شرایط، افراد جویای کار و متقاضی رشد میکنند.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: مساله آموزشهای فنی و حرفهای مورد تاکید معظمله بود که این موضوع را از روزهای آغازین فعالیت در دولت سیزدهم پیگیری کردم که در 6 ماه نیمه دوم سال گذشته، اتفاقهای بزرگی در سازمان فنی و حرفهای افتاد و امسال نیز برنامههای خوبی در دست اجراست.
وی با اشاره به رشد تعداد واحدهای آموزشی جوار کارگاهی گفت: با همکاری واحدهای تولیدی، این کارگاهها در کنار واحدها شکل میگیرد، بر این اساس در دولت سیزدهم 600 واحد جدید جوار کارگاهی راه اندازی شد، این در حالی است که از 1370 تا 1400 در مجموع 600 واحد جوار کارگاهی در کشور وجود داشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارفرمایان به شکل گیری واحدهای آموزشی جوار کارگاهی کمک کردند که این امر به افزایش بهره وری نیروی کار میانجامد، ضمن اینکه کارگران به خاطر تخصص و افزایش دستمزد، مایل به این آموزشها هستند در همین راستا نظام ارزیابی و تشخیص صلاحیت سازمان فنی و حرفهای ارتقای قابل ملاحظهای پیدا کرده است، بر این اساس افرادی که گواهی مهارت دریافت میکنند ارزیابی میشوند.
تسهیل در صدور مجوزها
وی از توسعه آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم صدور مجوزها از هفت ماه به سه روز رسید که در نیمه نخست سال گذشته 40 تا 50 مجوز صادر شده بود این در حالیست که در نیمه دوم پارسال چهار هزار و 500 مجوز صادر شد و یکهزار مجوز شروع به کار کردند.
عبدالملکی بیان داشت: آموزشها اشتغال آفرین است و امیدواریم امسال 30 درصد رشد آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی داشته باشیم تا کارگر ماهر و جویای کار به سادگی در بازار کار جذب شوند.
وی با تاکید بر اینکه 50 درصد بیکاری با ارائه آموزشهای مهارتی حل میشود، گفت: یکی از علتهای بیکاری به خاطر نداشتن آموزش است، اما در صورتی که نیروی کار یا جویای کار مهارت یاد بگیرد میتواند از فرصتهای شغلی بهره ببرد، ضمن اینکه اکنون تعداد زیادی از واحدهای اقتصادی داریم که به نیروی متخصص نیاز دارند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: همچنین برای ارتقای فرهنگ کار، همه ارکان فرهنگی کشور از جمله ائمه جماعات، رسانهها، دستگاههای فرهنگی و هنرمندان میتوانند با فرهنگسازی به جذب نیروی کار از نگاه اسلامی کمک کنند.
وی با اشاره به پیش بینی ایجاد یک میلیون اشتغال جدید در سال جدید، گفت: با ارائه آموزشها، قابل توجهی از نیروی کار جذب میشوند.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: همچنین 30 میلیون نفر - ساعت آموزش برای مشاغل دانش بنیان و فناور در نظر گرفته شده است تا ورود افراد به شرکتهای دانش بنیان تسهیل شود، در همین زمینه 400 شرکت اقتصادی زیر نظر صندوقهای وزارت کار فعال هستند که فعالیتهای جدید تولیدی را در حوزه دانش بنیان شروع کرده اند.
وی با بیان اینکه افزایش دستمزد 57 درصدی مصوبه شورای عالی کار به لحاظ قانونی لازم الاجراست، گفت: حقوق کارگران سه جز دارد که یک جز 57 درصد افزایش یافته است و درمجموع 53 درصد افزایش دستمزد در سال جاری نسبت به سال گذشته رقم میخورد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در قانون کار شورایی به عنوان شورای عالی کار است که بر اساس اصل سه جانبه گری، 6 نفر از نمایندگان کارگری و کارفرمایی و چهار نفر نمایندگان دولت در خصوص دستمزد کارگران تصمیم گیری میکنند سال گذشته نمایندگان دو قشر اجماع کردند و وزارت کار مهر تأیید بر روی مصوبه دستمزد زد.
مصوبه افزایش دستمزد لازم الاجراست
وی تاکید کرد: از اول فرودین ماه مصوبه افزایش دستمزد لازم الاجراست و دستگاههای دولتی، بخش خصوصی و واحدهای تولیدی و صنعتی موظف به اجرای آن هستند در این خصوص کارگران نگران نباشند.
عبدالملکی با اشاره به نظریه «کارایی دستمزد» در اقتصاد کلان گفت: بر اساس این نظریه، افزایش دستمزد منجر به افزایش بهره وری و قدرت تولیدی کارگران میشود که به تبع افزایش سودآوری را برای واحدهای اقتصادی به دنبال دارد.
وی افزود: افزایش دستمزد منجر به تعدیل نیرو نمیشود بر اساس آمارها در 6 هفته اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تعدیل نیروی کار 38 درصد کمتر بوده است ضمن اینکه جذب کارگر نیز خوب بوده است و دهها هزار نفر مشغول به کار شده اند در همین راستا سازمان تأمین اجتماعی آمار بیمه شدگان جدید جامعه کارگری را در آخر اردیبهشت امسال را اعلام میکند.
به گفته وی، کارفرمایان تشنه نیروی کار ماهر هستند اگر کارگری، یک سال در کارگاهی باشد، نیروی متخصص محسوب میشود، کارفرمایان مایل نیستند این نیروی کار را از دست بدهند هر چند هزینهها بالا رفته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تدوین بسته حمایتی برای کارفرمایان خبر داد و گفت: برای حمایت از بنگاههای اقتصادی، واحدهایی که ضمن تثبیت نیروی کار اقدام به جذب نیروی جدید کنند میتوانند از این بسته استفاده کنند
وی افزود: این بسته شامل مجموعه حمایتهای مالی، مالیاتی، بیمهای و آموزشی است که به نوع خود بی سابقه است و در گذشته این نوع بسته حمایتی را نداشته ایم.
دهک بندی ها به سازمان هدفمندی یارانهها ارسال شد
عبدالملکی با اشاره به دهک بندی اقشار مختلف جامعه گفت: کار پایگاه رفاه ایرانیان از دولت قبل شروع شده که کاری ارزشمند است و اکنون 95 درصد اطلاعات خانوارها در آن تکمیل شده است اما بخشی از دستگاهها هنوز اطلاعات را نداده اند که نباید باعث نگرانی مردم باشد.
وی بیان داشت: دهک بندیهای محتاطانه است در صورتی که اطلاعاتی نباشد فرض را بر این میگیریم که این فرد هیچ چیز ندارد مگر اینکه حساب بانکی و خودرو و سهام داشته باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابراز دشت: دهک بندی اولیه در هفدهم اردیبهشت ماه به سازمان هدفمندی ارسال کرده ایم، دائماً اطلاعات جدید میرسد انتظار میرود که اعتراضاتی هم در آینده باشیم که در این زمینه سامانههایی هم در نظر گرفته شده. دهک بندی ها در دور جدید عادلانه و کارآمد تر است.
وی از سامانههای اعتراض به دهک بندی یارانهها خبر داد و گفت: 2 نوع اعتراض به یارانهها در نظر گرفته شده است که اول به خاطر اینکه چرا یارانه بگیر نیستم و دیگری به خاطر دهک بندی هاست. اعتراض به نوع یارانه بگیرها از سوی سامانه هدفمندی یارانهها و اعتراض به دهک بندی ها در سامانه وزارت کار است که سامانهها آماده است.
عبدالملکی تاکید کرد: دهک بندی یارانهها به خاطر مسائل امنیتی غیر برخط است از این رو در زمانی که اعلام میشود اگر کسی معترض باشد میتواند در این سامانهها ثبت کند که اگر نیاز به اصلاح باشد از این طریق انجام میشود، افراد هنگام دریافت یارانه متوجه دهک بندی خواهند شد.
وی خاطر نشان کرد: امروز جلسهای با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد تا سازمان هدفمندی یارانهها سامانه مربوطه را آماده کند.
به گفته وزیر کار، اختصاص یارانه بیشتر به دهکهای پایین شاخصهای فقر را بهبود و منجر به رسیدگی بیشتر به فقرا میشود.
وی با بیان اینکه بانکهای اطلاعاتی مختلفی در دهکهای بندی خانوارها دخیل هستند گفت: شبکه بانکی اطلاعات را ارائه کرده است اکنون اطلاعات کامل است ضمن اینکه دادههای بانکی به صورت مقطعی میرسد و دهک بندی ها فرایندی دائمی و پویا دارند از این رو نیاز نیست مردم کاری انجام دهند خودکار اطلاعات به روزرسانی میشود.
عبدالملکی گفت: درباره کلیات روش پرداخت و مبلغ دهک بندی ها، در کلان دولت تصمیم گیری میشود و این وزارتخانه در ستاد مربوطه عضو است، وزارت کار مسئولیت مستقیم در دهک بندی، رصد اقتصادی و رسیدگی به اعتراضها را دارد.
افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت ماه
وی با اشاره به اینکه سالی یک بار حقوق بازنشستگی توسط هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی تصویب و به هیأت دولت ارسال میشود گفت: این حقوق بر اساس مصوبات شورای عالی کار بوده که هیأت مدیره تأمین اجتماعی تصویب کرده است و بودجه آن در سازمان تأمین اجتماعی دیده شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: امسال افزایش مستمری بازنشستگان به هایت وزیران ارسال شده است که یک جلسه در کمیسیون مطرح شده است و یک جلسه دیگر نیز در کمیسیون مورد بررسی قرار میگیرد و بعد نتیجه بحث در کمیسیونها به صحن هیأت وزیران منتقل و تصمیم گیری میشود. ضمن اینکه دولت موضوعات فوری بسیاری خواهد داشت که تلاش میکنیم تا اردیبهشت ماه این امر محقق شود چرا که دولت نیز پیگیر است.
وی تاکید کرد: معوقات بازنشستگان از ابتدای فروردین ماه لحاظ و در حقوق خردادماه واریز میشود.
عبدالملکی با اشاره به اینکه جامعه بازنشستگی قشر مهم هستند که برای رفاه آنها تلاش میکنیم گفت: بازنشستگان کارگری چهار میلیون نفر و بازنشستگان کشور یک میلیون و 700 هزار نفر هستند که اقداماتی برای رفاه بازنشستگان در نظر گرفته شده است، حق بیمه سهم بیمه پرداز برای بیمه تکمیلی که پیش از این 30 درصد بود به 50 درصد رسیده است که سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میکند.
وی، بهبود شرایط درمانی، افزایش 40 درصدی وام قرض الحسنه، پرداخت وام ازدواج فرزندان بازنشستگان، خرید اقساطی از فروشگاه را از مهمترین اقدامات برای بازنشستگان عنوان کرد.
ساخت سالانه 400 هزار واحد مسکونی برای کارگران
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مسکن کارگران گفت: در جلسه هیأت دولت بر روی حق مسکن کارگران بررسی میشود همچنین تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت 400 هزار واحد مسکونی برای کارگران امضا شد از این رو کارگرانی که در سامانه نهضت تولید ملی مسکن ثبت نام کردند، به آنها زمینها تخصیص داده و ساخت شروع شده است.
وی گفت: سهم کارگران از سالانه یک میلیون واحد مسکونی 400 هزار واحد است که زمان تحویل این مسکنها بر اساس این فرایندهای خاص خود از جمله تخصیص زمین است که نظارت حاکمیتی آن برعهده وزارت راه و شهرسازی است. ضمن اینکه باید ساماندهی شود تا تحویل واحدها نیز صورت میگیرد
عبدالملکی با تاکید بر روی امنیت شغلی کارگران گفت: یکی از مشکلات جامعه کارگران ساماندهی قراردادهاست که حجت الاسلام رئیسی نیز دستور ویژه داد.
وی گفت: 35 مدل قرارداد کار داریم که بخشی از آن سفید امضا هستند در همین راستا کمیتهای از نمایندگان کارگری و کارفرمایی در وزارت کار تشکیل شد در این کمیته 2 ماه فرصت دادیم راهکار ارائه کنند که اگر نیاز به مصوبه هیأت وزیران یا قانون لایحه یا مصوبههای شورای عالی کار باشد، اقدام کنیم.
وزیر کار بیان داشت: رهبر معظم انقلاب نیز امروز بر امنیت شغلی کارگران تاکید کردند که قراردادهای کوتاه مدت باید رسیدگی شود این در حالیست که کارفرمایان در مضیقه نباشند، از این رو بحثهای قانونی وجود دارد به دنبال راهکار عملیاتی و ضمانت اجرایی هستیم تا این مساله را برطرف کنیم