عدم حرکت در مرزهای دانش، دلیل عقب ماندگی صنعت خودرو سازی است
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با تاکید بر ضرورت توجه به نیروهای انسانی در دانشگاه ها گفت: یکی از دلایل توسعه صنعا نظامی حرکت در مرزهای دانش است که این امر در صنعت خودرو سازی با عقب ماندگیهای قابل توجه روبروست.
به گزارش ایسنا، دکتر علی خطیبی در نشست هماهنگی و توسعه همکاری های صنعت و دانشگاه با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص کیفیت خودروهای تولیدی افزود: وضعیت خودروهای داخلی به گونهای است که در فرمایشات مقام معظم رهبری منعکس شده است و ایشان همواره تاکید دارند که اقتصاد باید مقاومتی باشد و به تعبیر ایشان اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که اقتصاد کشور نسبت به تکانههای بین المللی معاون باشد.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری مسیر رسیدن به اقتصاد مقاومتی را اقتصاد دانش بنیان عنوان کردند.
خطیبی با بیان اینکه مقام معظم در فرمایشات اخیرشان اعلام کردند که مردم نسبت به تولیدات داخل ناراضی هستند، خاطر نشان کرد: ما امروز در این جلسه حاضر شدیم که اعلام کنیم ما به طور کامل در خدمت شما هستیم و توانمندیهای دانشگاهها که در این جلسه عنوان شد، تنها بخش کوچکی از ظرفیتهای علمی دانشگاه ها در صنعت خودرو سازی است.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، با اشاره به این سوال اساسی که چرا کشور در موشک سازی و صنعت نظامی پیشرفت کردیم ولی در خودروسازی نه، یادآور شد: دلایلی در این زمینه مطرح شد ولی یک دلیل دیگر آن این است که ما در موشک سازی بر لبه مرز دانش حرکت کردیم در غیر این صورت اگر عقب ماندگی در این حوزه داشته باشیم امنیت کشور به مخاطره خواهد افتاد.
وی ادامه داد: این در حالی است که ما در حرکت در مرزهای دانش با دنیا فاصله قابل توجهی داریم و حضور ما در این جلسه به منظور کاهش این فاصله است.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، رتبه ایران در تولید علم در دنیا شانزدهم و در منطقه اول دانست و گفت: ولی ما در زمینه مصرف دانش مشکلاتی داریم و باید ضریب نفوذ دانش در بخشهای صنعتی را افزایش دهیم.
خطیبی به برخی از نمونه ها در این زمینه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 46 دانشکده کشاورزی در کشور داریم ولی یکی از بزرگترین وارد کننده بذور در دنیا هستیم.
وی با تاکید بر اینکه کشور در مصرف دانش داخلی مقاومت دارد، یادآور شد: با برداشته شدن تحریم ها به سمت واردات می رویم ولی در زمان شیوع کرونا که دنیا درهای خود رو به روی ما بستند و حتی از دادن ماسک امتناع کردند، ما نه تنها محصولات پزشکی مرتبط را تولید بلکه آنها را صادر کردیم.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در پایان با تاکید بر ضرورت توجه به نیروهای انسانی توانمند در دانشگاه های کشور افزود،: هر جا که به دانشگاهها اعتماد شد نیروهای انسانی خوش درخشیدند.
انتهای پیام