عراق همیشه میگفت «الف دزفول» یکبار هم نگفت «الف تهران»

سردار کلولی گفت: عراق لیستی ارائه میداد مبنی بر اینکه مثلا در بیست و چهار ساعت آینده باید این شهر سقوط کند که همواره میگفت الف دزفول و یکبار هم نشد که بگوید الف تهران.
سردار غلامحسین کلولی دزفولی در نشست خبری روز دزفول گفت: اصلی ترین حادثه ای که در انقلاب رخ داد حمله ناجوانمردانه عراق به ایران عزیز بود که جنگی نابرابر بود و علاوه بر خرابی ها نعمت های فراوانی هم برخلاف میل دشمن برای کشور به ارمغان آورد.
او ادامه داد این امنیت کشور ما در این منطقه پر حادثه یکی از برکات دفاع مقدس است. کشوری تنها در محاصره گرگ های روزگار درآمد که استقامتش موجبات حیرت همگان را فراهم آورد.
به گفته وی جنگ شهرها و زدن مناطق مسکونی یکی از نامردی های دشمن بود که از زدن مناطق مسکونی دو هدف عمده را دنبال میکرد. ابتدا شکستن اراده مردم در مقاومت بود زیرا مردم یکی از عوامل مهم در موفقیت بودند؛ دومین هدف دشمن هم که البته عمومیت نداشت این بود که شهرهای راهبردی که در گلوگاه ها قرار داشتند را بیشتر مورد هدف قرار میداد تا بتواند به مناطق استراتژیک کشور دست پیدا کند که دزفول یکی از مناطق مهم بود.
سردار کلولی گفت: دشمن برخی از شهرها را در میانه جنگ و برخی دیگر را در همان ابتدا مورد هدف قرار داد؛ از جمله این شهرها دزفول بود که در 31 شهریور 1359 در اولین بمباران دزفول مورد بمباران قرار گرفت که این هم به سبب وجود پایگاه شکاری وحدتیه بود.
وی گفت: بعد از اینکه خود را به رودخانه کرخه رساند به وسیله توپخانه و موشک های برد کوتاه مورد حمله قرار داد که این وضعیت تا عملیات فتح المبین ادامه داشت و پس از آن با موشک های اسکاد هدف های خود را دنبال میکرد.
در مدت 2 هزار و 800 روز جنگ 176 انواع موشک به دزفول اصابت کرد که نیمی از آنها برای ویرانی بزرگترین شهرها کافی بود،850 بمب و راکت به شهر دزفول ریخته و 2500 گلوله در کمتر از یکسال دزفول را مورد اصابت قرار داد.
وی گفت: در آن زمان 19 هزار منزل و مغازه منهدم شدند، وقتی که یک موشک اسکاد بی میخورد تقریبا تا 500 متر را خراب میکند حال شما حساب کنید با این حجم از موشک و گلوله و بمب شهر باید چگونه میشد اما با همت سپاه و مردم دزفول همچنان بر سر پا ایستاد و توانست 2600 شهید را تقدیم نظام کند و 4200 جانباز نتیجه رزم مردم در جنگ بوده است. بیش از 500 نفر از عزیزان آزاده بودند.
کلولی بیان کرد: این حجم از کینه ورزی به دزفول شاید عجیب باشد؛ دو عامل کلیدی وجود دارد که میتواند این فشارهای دشمن را توجیه کند ابتدا هویت انقلابی مردم دزفول است که اصلا یکی از عوامل حمله دشمن روحیه انقلابی مردم بوده است که دزفول شاخص ترین شهر در این زمینه بوده است.
سردار کلولی بیان کرد: دزفول به شهر علما معروف بوده است اینها پرچم داران روحانیت در دزفول هستند که این یکی دیگر از عوامل کینه ورزی دشمن بوده است، علاوه بر این دزفول معروف به دارام مؤمنین است؛ در تاریخ ستم شاهی در دزفول یک قمارخانه و مشروب خانه یافت نمیشد.
وی گفت: پیشتازی در مبارزه با رژیم ستم شاهی دیگر عماملی بود که دشمن را جریحه کرد ابتدایی ترین راهپیمایی ها بر ضد رژیم ستم شاهی در دزفول پدید آمد و تنها جایی که یک حرکت ضد انقلابی صورت نگرفت شهر دزفول بوده است.
سردار کلولی گفت: حتی اگر شوش و اندیمشک تصرف میشد خوزستان سقوط نمیکرد اما به گفته مقام معظم رهبری اگر دزفول سنگر مهمی برای کشور نبود و سقوط خوزستان از کل کشور جدا میشود و ارتباط شمال و جنوب کشور به طور کامل قطع میشد بنابراین اصلی ترین هدف دشمن برای شکست کشور سقوط دزفول بوده است. مقام معظم رهبری بیان کردند سید بدر الدین قاًضی فردی بود که بدون او مقاومت دزفول معنا نداشت همانطور که این انقلاب بدون نام خمینی شناخته نمیشد. این شخصیت نا بینای حدود 70 ساله یک روز از مقاومت کوتاه نیامد.
سردار کلولی گفت: احتمالا واژه الف دزفول را شنیده اید، عراق لیستی ارائه میداد مبنی بر اینکه مثلا در بیست و چهار ساعت آینده باید این شهر سقوط کند که همواره میگفت الف دزفول و یکبار هم نشد که بگوید الف تهران یا شهرهای دیگر بلکه همیشه راهبردی ترین شهر برایش دزفول بوده است.
وی بیان کرد: وجود لشکر هفت ولیعصر عامل اهمیت دیگر دزفول بوده است زیرا هر لشگر یک استان را به عنوان متولی خود دارد، در خوزستان لشگر 7 ولیعصر تمام کادر فرماندهی و گردان هایش از نیروهای دزفول بوده اند یعنی یک شهر به تنهایی کادر یک لشگر را تامین کرده بود. وی گفت: امام خمینی گفتند که دزفول دین خود را به انقلاب ادا کرده است و رهبری هم بیان کردند که دزفول دژ مقاومت است. در نهایت هم در 6 شهریور 66 نطام جمهوری اسلامی ایران دزفول را به عنوان شهر مقاومت نامگذاری کرد و لوح زیرین به این شهر ارائه شد.
سردار کلولی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه های روز مقاومت گفت: برای روز چهارم خرداد در پنج شهر برنامه داریم و در خود شهرستان همایش بزرگی داریم با حضور وزیر محترم گردشگری، در شهر اهواز هم فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران صحبت خواهد کرد. در قم هم مراسمی با حضور علمای خوزستان برقرار خواهد شد، در مشهد هم توسط اعضای شورای شهر مشهد و خوزستان مراسم برگزار و سردار اسدی صحبت خواهد کرد در تهران هم از ساعت 5 و نیم تا 7 و نیم مراسمی با حضور یکی از وزرای و سفیر کشورهای مقاومت مراسمی برگزار خواهد شد.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی